piektdiena, 2011. gada 30. decembris

Ješua "Par Mihaēla mācību"


Gribētu tāpat arī parunāt par Mihaēla mācību. Mihaēla kolektīvā būtība (ne erceņģelis), pabeigusi savu ceļojumu fiziskajā un astrālajā plānā un tagad mītoša kauzālajā plānā (es tā sapratu, tas ir kaut kur 8-9 blīvums), apgalvo, ka ir tāds dižs cikls, kad būtība iziet pilnu evolucionāro ceļu no iziešanas no Dao (Dieva) līdz pilnīgai pašapzināšanai un atgriešanās atpakaļ iekš Dao pa visiem plāniem (vai blīvumiem). Es tā sapratu: katrā jaunajā dižajā ciklā, izejot no Dao (vai Dieva) visas zināšanas nonullējas un visu vajag sākt no jauna, kaut arī uz citas planētas. Turpat es izlasīju, ka mums jau var būt izieti pa 10-15 tādu ciklu. Drūma aina iznāk – aiz muguras ir savs desmits atgriešanos Dieva vibrācijā, bet jūties dažreiz sistēmas vergs vai ķīlnieks. Vai var pagājušo dižo ciklu atcerēties vai arī tie iet paralēli? Kā tu to redzi, Ješua?


Mani sveicieni, dārgais! Pats jautājums satur vairākus maldīgus priekšstatus. Konkrēti, atrašanos kauzālajā plānā. Kauzālais plāns – tas ir karmisko uzdevumu, karmisko risinājumu, karmisko plānu plāns. Šis plāns ir ļoti smalks, un tas attiecas uz to sistēmu, kur ir apziņas stāvokļa dualitāte, kur strādā karmas likums. Es agrāk runāju par to, ka dualitāte eksistē ne visur un ne visur tiek pielietots karmas likums vienkārši nevajadzības dēļ. Tāpēc kauzālā plāna tur vienkārši nav. Visdrīzāk, šeit bija neprecizitāte sapratnē.

Tas cikls, par kuru tu jautā, tas eksistē, taču to atkal tu esi sapratis ne gluži pareizi. Es domāju, ka šeit runa ir par to, ka, kad kaut kāda dvēsele, ieejot iemiesojumu aplī, sastrādā pieredzi un nodzīvo n-to dzīvju un iemiesojumu skaitu ķermenī, pabeidz šo iemiesojumu ciklu apmēram tā, kā tas notiek pie jums tagad. Beidzas kārtējais cikls, un jums ir iespēja iziet augšupcelšanos, apziņas augšupcelšanos vai augšupcelšanos kopā ar ķermeni, un jūs nonākat sākotnējā punktā, kuru tavā interpretācijā tu sauc par “ieiešanu Dieva vibrācijās”, tas ir, jūs atgriežaties tajā punktā, no kurienes jūs gribējāt izzināt materiālo visumu. Un tam, lai sistematizētu, savāktu tematiski un izanalizētu to pieredzi, kura ir sakrāta ar šo lielo iemiesošanos ciklu, lielo inkarnāciju ciklu, dvēsele pēc pašas vēlēšanās novieto sevi “tukšumā” vai “nulles punktā”, kurā nav enerģiju kustības un kura atšķiras ar īpašām īpašībām. Tur valda patiesi Klusums un nav jebkādas enerģijas kustības. Esot tur, dvēselei ir iespēja ļoti sīki iepazīties ar to pieredzi, kura viņai bija, un ar pilnīgu tīru dievišķu apziņu, neapgrūtinātu ar neviena ietekmi, neapgrūtinātu ar ķermeņa ietekmi, sistematizēt savas zināšanas un savu pieredzi.

Man jāsaka, ka ideja par to, ka jūsu sastrādātās zināšanas un pieredze tiek zaudēta un nonullējas – tas ir pilnīgi aplams priekšstats. Nekas nekur neapzūd, un jebkura jūsu pieredze ir nenovērtējama, tā visa tiek analizēta, un vēlāk to izmantojat gan jūs, gan viss visums. Dvēsele, atrodoties rezultātu apkopošanas stāvoklī, vienīgais, ko dara, pēc analoģijas ar jūsu darbu ar informāciju, viņa to sistematizē, apkopo līdzīgu pieredzi, kopo pieredzi pieņemamākā, saspiestākā formā, it kā kaut kādas pieredzes kvintesenci. Un, ja to ņem kā shēmu, tad visa lielā pieredze pa dažādām dzīvēm, kurās jūs atradāties pilnīgi dažādās lomās, tā tiek salikta pilnīgi precīzi pa mapītēm, pa katalogiem. Pieredze tiek analizēta, tiek izdarīti secinājumi, un, tādejādi, dvēsele, pamatojoties uz visu šo, pieņem lēmumu, ar ko viņa nodarbosies tālāk. Vai viņa gribēs atkal atgriezties uz līdzīgu līmeni, vai viņa gribēs nodarboties ar jebkuru no daudzveidīgajiem darbiem visuma robežās: iet pašai mācīties, iet apmācīt kādu, kas atrodas zemāk attīstībā, vai nodarboties ar jebkuru citu darbību, vai atrasties kolektīvās dvēseles stāvoklī un tur apmainīties ar kolektīvo pieredzi, kura jau ir. Tas ir, izvēle dvēselei ir milzīga, un tā pieredze, kuru viņa iegūst, tā, neapšaubāmi, nonāk vispirms virsdvēseles krājkasītē. Virsdvēsele, kopojot šo pieredzi, nosūta to augstāk, un visa pieredze, kura tiek sastrādāta, visi pētījumi, kurus veic visas dvēseles, tie ir klātesoši visumā, un faktiski to vienmēr var izmantot visi, kas vēlēsies to darīt, kas vēlēsies atrast un apgūt šo pieredzi. Tā kā ideja par to, ka pieredze pazūd, šī zināšana un gudrība, kuras iegūst dvēsele, pilnībā iet zudumā – tā ir pilnīgi aplama. Jautājums par to, vai gribēs izmantot šīs zināšanas dvēsele, aizejot jaunā darbībā, jaunā iemiesojumā – ir atkarīgs no viņas pašas lēmuma. Bez jebkādām šaubām, viņa var apspriesties ar virsdvēseli un dažādām citām audzinātāju hierarhijām, taču, atkal, viņa dara to pēc pašas gribas un pēc pašas vēlēšanās. Un viņa ir brīva izmantot to pieredzi, zināšanas un gudrību, kas ir paspējuši sastrādāt to vairāk kaut kādā sfērā, un viņai ir tiesības dalīties savās zināšanās un gudrībā, kuras viņa ir sastrādājusi kādā sfērā. Tas ir, šeit ir pašas dvēseles izvēle, un viņa var izmantot visu zināšanu spektru, kuru viņa nodod, vai arī viņa var izmantot virsdvēseles zināšanas, sakrātas kaut kādā noteiktā virzienā. Variantu ir daudz. Viss ir atkarīgs tikai no tā, ar ko dvēsele nolēmusi nodarboties kārtējā ciklā un kādus mērķus un kādus uzdevumus viņa sev izvirzījusi. Ar Mīlestību un godbijību, vēlot panākumu apziņas paplašināšanā.

ES ESMU JEŠUA
Pieņemts 18.06.2009. Nika
 Tulkoja Jānis Oppe