trešdiena, 2011. gada 14. decembris

Kalcijs, sārmaina vide, vēzis


KALCIJS – skābeklis, sārmaina vide, vēzis
Divi tūkstošā gada miju civilizācija sagaida ar oriģināliem un unikāliem atklājumiem zinātnē, kultūrā un tehnikā. Mainās cilvēku domāšana, notiek vērtību pārorientēšana, tajā skaitā arī attieksmē pret savu veselību. Arvien biežāk dienas kārtībā parādās tādi jautājumi kā „Ilga mūža priekšnosacījumi", “Uzturs un mana veselība", “Fiziskās sagatavotības pilnveidošana “ u.t.t. Tas ir likumsakarīgi. Vides piesārņošana, ikdienas straujais dzīves ritms un citi negatīvie faktori faktiski noved pie organisma iekšējās vides nesaskaņotības (homeostāzes) - nesabalansētības.
Viens no galvenajiem minerāliem, kas nodrošina organisma iekšējās vides saskaņotu darbību ir kalcijs. Tā deficīts organismā noved pie tādām slimībām kā kaulu vielas noārdīšanās (osteoporoze), kaulu cietības samazināšanās, (osteomolācija, paradentoze) u.c. Cilvēkam kļūstot vecākam lēnām notiek kalcija zaudēšana -samazinās kaulu tilpums un līdz ar to kaulu izturība strauji krītas. Šodien starp 60 gadīgiem cilvēkiem 35% sieviešu un 10% vīriešu slimo ar osteoporozi. Sasniedzot 70 gadu vecumu 50% sievietēm ir trausli kauli. Osteoporoze ir iemesls kaulu lūzumiem 90% gadījumu starp cilvēkiem 65 gadu vecumā. Sevišķi lielam riskam ir pakļautas sievietes, kuras smēķē, lieto alkoholu, kafiju, antibiotikas. Ari stress paātrina kalcija samazināšanos organismā. Liela ir kalcija loma ārstējot saslimšanas ar radioaktīvām vielām.
Kalcijs ir minerāls - elements Mendeļejeva periodiskajā sistēmā. Tas ļoti grūti absorbējas organismā. Jūs varat ēst cementu - arī tajā ir kalcijs, bet vai būs labums no tā? Vajadzīgo kalcija daudzumu organisms nesaņem arī ar augļiem, saknēm un piena produktiem, ko lietojam ikdienā. Organismam ir vajadzīga tāda kalcija forma, kura nonākot organismā būtu gatava uzņemšanai un tiktu pilnībā izmantota mērķu sasniegšanai. Tāds ir kalcija jons Ca + .
Lai šis minerāls nokļūtu organismā un tiktu 100% izlietots, ir jārada produkts ar saliktu sastāvu, kas nodrošinātu tā efektīgu un ātru uzņemšanu. Vislabākos rezultātus iegūst, ja kalciju organismā uzņem ar magniju attiecībā 3 : 1, kā arī kālija, nātrija un dažu citu minerālu klātbūtnē. Tādā gadījumā tas tiek absorbēts 100%. Ir zināms, ka vairāk nekā 150 slimības cilvēkiem rodas no kalcija deficīta organismā. Bet parasto kalciju organisms praktiski neuzņem, jo tā ķīmiskā aktivitāte ir vāja.
Kalcija galvenā bioķīmiskā funkcija ir uzturēt sārmainu vidi organismā. Ja tās nav, tad organismam ir grūti uzņemt barības vielas tādā daudzumā, lai nodrošinātu optimālu veselības līmeni.
Zinātnieks ķīmiķis Roberts Barefuts pierādīja, ka, parādoties kalcija deficītam organismā, tas sāk “aizsargāt sevi" no sabrukšanas - organisms ņem kalciju no kauliem un ar asinīm pārnēsā uz cilām vietām. Tā parādās sāļu nosēdumi locītavās, akmeņi nierēs un žultspūslī. Tieši šo akmeņu sastāvā ietilpstošais kalcijs ir ņemts nevis no mūsu uztura, bet gan no mūsu kauliem. Tas ir pierādīts. Tam ir tikai viens iemesls - kalcija trūkums organismā.
Paaugstināta kalcija klātbūtne asinīs parāda tā trūkumu visā organismā. Dažreiz kļūdaini izsakās mediķi: “Kalcijs asinīs? Par daudz tā!... Jums vajag samazināt kalciju uzturā!“ Secinājums - ja Jūs lietojat kalciju pietiekamā daudzumā, tad tā līmenis asinīs būs robežās no 2,02 - 2,6 mkM/1.
Medicīnas zinātnieks Otto Varburgs 24 gadus pētīja saikni starp kalcija deficītu organismā un vēža slimībām. Zinātnieks saņēma Nobela prēmiju par atklājumu, ka skābekļa trūkums organismā veicina vēža slimību attīstību. Bet skābekļa deficīts ir cieši atkarīgs no skābes pārākuma organismā. Bet skābes daudzumu organismā neitralizē kalcijs (tas ir kalcija jons Ca *2 ).
Doktors Kārlis Ričs 40. gadu beigās atklāja, ka lielākā daļa viņa pacientu, kuriem bija nopietni veselības traucējumi, cieta no kalcija deficīta. Doktors deva saviem pacientiem dažādus kalcija savienojumus kopā ar vitamīniem, lai kalcijs labāk absorbētos. Kad kalcija deficīts organismā izzuda pēc dažiem mēnešiem, kaut kādā veidā pazuda gan vēzis, gan citas slimības.
Kalcijs padara organismu sārmainu. Kalcijs ir vienīgais, kurš pilda šo funkciju. Katrs zinātnieks, kurš nodarbojas ar vēža slimības problēmām, zina, ka vēža šūnas, ievietotas sārmainā vidē, jau pēc 3 stundām nomirst, bet veselās šūnas šajā vidē jūtas labi, jo tajā skābeklis absorbējas 10 - 20 reizes vairāk nekā skābā vidē. Kalcijs tiek izmantots organismā, lai neitralizētu skābes pārākumu tajā.
Parasti cilvēkiem, kuri cieš no hroniskām slimībām, ir nosliece uz pastāvīgu nogurumu, un viņu stāvoklis sāk uzlaboties pēc tam, kad organisms sāk pāriet no "skābā'' stāvokļa uz "sārmaino". Ar pH pieaugumu organismā palielinās skābekļa daudzums tajā. Ja pH asinīs pieaug par 0,15, tad skābeklis asinīs pieaug par 65% (normāls pH asinis ir 7,15 - 7,45). pH uzturēšana vajadzīgajā līmeni - tā ir viena no kalcija galvenajām funkcijām, kuras darbības sekas ir palīdzēt organismam tikt galā ar daudzām slimībām, tajā skaitā ari ar vēzi.
Pārliecināties par sava organisma pH var ļoti vienkārši. Nopērciet aptiekā lakmusa papīriņus un ne ātrāk kā pēc 2 stundām pēc ēšanas ielieciet lakmusa papīriņi mutē:
ja zilais lakmuss kļūst sarkans - Jūsu organismā pārākumā ir skābe;
ja sarkanais lakmuss kļūst zils - Jūsu organismā pārākumā ir sārms.
pH rinda:       0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
skāba vide               sārmaina vide
7,0 - neitrāla vide
Daudziem produktiem, ko mēs šodien ēdam un dzeram, ir skāba vide. Bezalkoholiskajiem gāzētajiem dzērieniem pH bieži ir no 2,2 - 2,5 un tāpēc, lai glāzi dzēriena neitralizētu, vajag izdzen 35 glāzes tīra ūdens, kura pH ir 10. Organisms pastāvīgi meklē sevī rezerves, kā neitralizēt saņemto skābi, kura nonāk mūsu organismā ar uzturu - organisms cenšas panākt sārmainu vidi, ko savukārt var panākt, apgādājot sevi ar kalciju. Bet rezerve ir tikai viena - kauli.
Kalcija lietošana uzturā pareizās attiecībās dod labus rezultātus un tai jābūt pietiekami regulārai. Tad pirmās pozitīvās sajūtas var sagaidīt jau pēc 1 - 2 nedēļām.
Žurnāla “Reader's Digest" 1996. gada aprīļa mēneša numurā nopublicēts raksts "Kalcijs - maģiskais minerāls", kurā teikts par 7 ļoti nopietnām slimībām, kuras rodas no kalcija deficīta. Bet tā ir tikai aisberga virsūdens daļa. Patiesībā šo slimību skaits ir ap 150.
Pieauguša cilvēka organismam nepieciešams 1500 mg kalcija diennaktī. Sevišķi tas ir svarīgi mūža otrajā pusē, sievietēm pēc menopauzes un klimaksa perioda iestāšanās, kā ari augošam organismam.
Tāpēc tas nav brīnums: tad, kad Jūs lietojat kalciju, - Jūsu veselības stāvoklis uzlabojas.
Tā ir elementāra bioķīmija.