svētdiena, 2011. gada 4. decembris

Dž.Hofmane "Rezultāts vai dāvana"


29.08.2011 caur Jennifer Hoffman
No angļu/krievu valodas tulkoja Maija Čepule ...
 
Ikviena lieta mūsu dzīvē pastāv tā dēļ, ka mēs esam izdarījuši savu izvēli – akceptēt vai noraidīt kaut ko kādā noteiktā brīdī. Tas ir mūsu dzīves ceļojums – izvēlēties kādu vienu lietu pār citām, pamatojoties uz saviem uzskatiem, domām, uztveri un atmiņām. Un tad mēs pieņemam nākamos lēmumus, kuri bāzējas uz Rezultātiem, ko mēs sasniedzam ar katru no savām izvēlēm. Tomēr šī stratēģija neņem vērā kādu ļoti svarīgu informāciju, jo līdz ar Rezultātu vērtēšanu mūsu uzmanība tiek vērsts uz „notikušo”. Taču tad, kad mēs sameklējam Dāvanas – mūsu uzmanība pievēršas mācību apgūšanai. Dāvanās ir daudz vairāk garīgā spēka, turpretī Rezultāti ir emocionāli daudz neatvairāmāki.
 
Rezultāti liek mums justies labi vai slikti, sajust spēku vai bezspēcību, atbalstu vai noraidījumu. Taču Rezultāti ne pie kā nenoved, ja mēs tos lietojam, lai t i e s ā t u savas iepriekšējās izvēles, kuras nav bijušas pietiekami labas. Un no šādas perspektīvas raugoties – mēs savā attīstībā progresējam pavisam gausi (lai neteiktu, ka nemaz), un varam sajusties kā noslēgtā aplī nonākuši. Tas ir tas – kā dēļ mēs saskaramies ar vienām un tām pašām izvēlēm, un katrreiz izvēlamies atkal to pašu. Rezultātu izmantošana sava Garīgā Ceļa t i e s ā š a n a i – nekad nevar novest pie mūsu potenciālo variantu loka paplašināšanās, par cik šinī gadījumā mēs savas izvēles izdarām – balstoties uz emocijām, nevis uz sapratni.
 
Mācības un Svētība slēpjas it visās lietās. Tās ir Dāvanas, kuras apgaismo mums Ceļu sevis izzināšanā. Mēs neesam šeit lai ciestu, mēs esam šeit – lai mācītos, dziedinātos, augtu un transformētos caur savu cilvēcisko pieredzi un garīgo partnerību. Mūsu izaicinājums ir tanī – lai mēs pārstātu censties „apjaust” savu ceļu caur Rezultātu analīzes procesu, un sāktu mācīties apgūt katru soli savā Ceļojumā – tādejādi noslēdzot šo apli, un paplašinot savu potenciālu loku, pārvietojoties no viena sapratnes līmeņa uz nākamo – veidā, kurš paplašinās mūsu dzīves Ceļa iespējas – atsvabinot mūs no ciešanu un sāpju apgūšanas, un mācoties dzīvi uztvert un iepazīt – kā MĒRĶTIECĪGAS MANIFESTĀCIJAS PRIEKPILNU ĪSTENOŠANOS.
 
Mums vienmēr būs iespēja akceptēt vai noraidīt, taču bez sapratnes par to, ka mēs, iesprūduši savos emocionālajos ciklos, atkal un atkal radam vienu un to pašu pieredzi tādēļ, ka pietrūkst noslēguma ––– mēs ieciklējamies uz vienmuļu atkārtošanos, nemitīgi darbojoties, bet negūstot nekādus panākumus.
 
Kad mēs sākam mācīties – mēs PAŠI uzņemamies atbildību, atbrīvojam sevi no upura apziņas, un apzināti izdarām savu ietekmīgo izvēli – KĀ mums lietot pašiem savu Spēku. Un tas ir tas – kā mūsu dzīves Dāvanas kļūst par pamata akmeni – lielākai aptveršanai, lielākai sapratnei, un jaunām iespējām – manifestēt, akceptējot vai noraidot – saskaņā ar savu mērķi – dzīvot priekpilnu un bagātīgu dzīvi.