piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Filma "Life in a day"


Internetā var noskatīties pasaules iedzīvotāju veidoto 'Life in a Day'

Filma "Life in a Day", kas veidota no dažādu pasaules valstu iedzīvotāju iesūtītiem video materiāliem, tikusi publiskota "YouTube", vēsta ārvalstu mediji.
Līdz brīdim, kad filma nonāca "YouTube", kur to var noskatīties jebkurš interesents, tā tika izrādīta tādos kino festivālos kā Sandensas, SXSW, kā arī Sidnejas un Berlīnes kinofestivālos.
Filmas režisors Kevins Makdonalds un producents Ridlijs Skots iekļāvuši pusotru stundu garajā filmā vairāk nekā 4500 stundas garus video fragmentus, ko iesūtījuši cilvēki no visas pasaules.
Filmai pieejami subtitri 25 valodās. Tāpat īpašā "YouTube" lapā pieejami arī visi video, kas tikuši iekļauti filmā. Savukārt interneta veikalā "Amazon" iespējams iegādāties filmas DVD versiju.
Projekta "Life in a Day" ietvaros cilvēki no visas pasaules tika aicināti iesūtīt video, kas vēsta par to, kā viņi pavadījuši 2010. gada 24. jūliju. Ielādēt video, kuru garumam bija jāpārsniedz 10 minūtes, bija iespējams līdz 31. jūlija. Filmas galējā verija tika prezentēta 2011. gada janvārī.