piektdiena, 2013. gada 18. janvāris

Upuris vai Līdz-Radītājs ???



 
01.09.2012 caur Neale Donald Walsch
No angļu/krievu valodas tulkoja Maija Čepule ...
 
Dārgie draugi ...
Es pieminēju te iepriekš, ka Duālo Uzskatu pasaulē (pasaulē, kurā vairums no mums dzīvo) jūs varat iedomāties, ka kāds cits „nodara kaut ko” jums, vai ka sastopaties ar kādiem ārējiem apstākļiem, ar kuriem, šķiet, jums nav nekā kopīga. Ļaujiet man šoreiz pateikt, ka nekas tāds nav iespējams, ņemot vērā, ka Dualitāte nav reāla (tie ir tikai uzskati), taču mūsu ilūziju pasaulē tas var izskatīties pilnīgi reāli.

Pēc Duālo Uzskatu pasaules domām – šeit atsevišķi ir ES, – un atsevišķi viss PĀRĒJAIS, vai arī ES, – un CITI. Neduālajā Uzskatu pasaulē (kur pasaule ir tāda kā viņa ir, un kurā dzīvo Meistari), ir tikai ES un MĒS, un nav nekā cita, kā tikai MĒS, visdažādākajās formās.

Ja jau te esam vienīgi MĒS, tad nekas nevar notikt AR mums, bet visas lietas notiek CAUR mums. Par spīti tam, notikumi var izskatīties tā, ka tie notiek AR mums, un tad ”MĒS” tiek nomainīts ar ”JŪS” ļoti ātri mūsu uzskatos. Sevišķi tad – ja to, kas notiek, var saukt par negatīvu notikumu – būs gandrīz neiespējami (atkarībā no sava Meistarības līmeņa) izvairīties no domām par sevi – kā par upuri, nevis – kā par patreizējās situācijas Līdz-Radītāju.

Tas ir tas, kas notiek, kad savos uzskatos jūs atdalāt sevi no MUMS, kas ir Vienīgais, Kas Šeit Ir.
Tieši šī ”upura apziņa” – tā ir tā, kas neļauj jums gūtu Svētu Pieredzi. Atgādināšu to, kas tika teikts iepriekš: Svēta Pieredze – nav nekas vairāk, kā tikai – nepastarpināti piedzīvot to, Kas Tu Esi Īstenībā.
 
Kas Tu Esi Īstenībā? – Tu Esi Līdz-Radītājs. Tā ir tava Patiesā Identitāte.
Kad jūs izvēlaties sev upura lomu pie kaut kādiem apstākļiem, nosacījumiem vai notikumiem, pēc būtības noliedzot savu Patieso Identitāti, un liedzot sev piedzīvot Svētu Pieredzi – jūs cenšaties daudz maz izmainīt apstākļus, nosacījumus, un notikumus ārpus sevis.
 
Jūs varat izmainīt nosacījumus, apstākļus vai notikumus ārpus jums tikai tad – kad jūs uzņematies PILNU ATBILDĪBU par to, ko PAŠI esat iepriekš Līdz-Radījuši. Tas ir kas tāds, ko jūs jau zināt kaut kādā ļoti dziļā līmenī. Ierobežotā cilvēciskā saprašana nevar liegt jums to ieraudzīt. Jūs zināt intuitīvi, ka nevarat viegli izmainīt to, kas, pēc jūsu domām, ir vienīgi citu uzradīts, taču jūs tik pat skaidri redzat, ka jūs varat izmainīt to, kas jūs pašu iedibināts kopīgi ar citiem.
 
(”Varbūt es nevarēšu izdarīt daudz ko tādu, ko jūs spējat, bet es varēšu izdarīt ko tādu, ko ES spēju.”)
Te slēpjas atslēga visām fiziskajām manifestācijām. Tā ir ATBILDĪBAS UZŅEMŠANĀS par visiem notikumiem savā dzīvē – kā Līdz-Radītājam. Uzņemties uz sevi tādu kolektīvu atbildību – tā ir garīga brieduma pazīme. Tātad jūs apzināties to lomu, kuru jūs kopīgi ar citiem spēlējat procesā, kurā Cilvēce izpauž un pārbauda sevi individuāli un kolektīvi tā – lai Dievs varētu iepazīt sevi pilnīgi un galīgi.
 
Mēs izpētīsim sīkāk to visu nākamreiz. Bet pagaidām – es vēlu jums laimīgu ceļojumu.
Skaujot ar mīlestību –
Nils