trešdiena, 2013. gada 9. janvāris

Jaunā Zeme II


Planetārais cikls
Viss eksistējošais attīstās pa cikliem, kā planētas, tā cilvēki.
Un nav nekā sevišķa tajā, ka (grupas) individuālas dvēseles kādā laika momentā iziet no karmiskā cikla. Taču, lūk, kas padara šo laika periodu par īpašu: pati Zeme pabeidz galveno karmisko ciklu. Zeme ir iesaistīta iekšējas pārveidošanās procesā, kura rezultātā tās kā planētas esamībā radīsies jauns apziņas tips. Lai arī kādā personīgā cikla punktā neatrastos individuālās dvēseles, Zemes pārveidošanās process atstās iespaidu arī uz viņām.
 
Zeme ir jūsu mājas.
Salīdziniet to ar māju, kurā dzīvojat. Iedomājieties, ka tajā notiek remonts. Tas stipri ietekmē jūsu ikdienas dzīvi. Atkarībā no garastāvokļa jūs izjūtat remontu kā apsveicamu pārmaiņu vai kā mieru traucējošu un apbēdinošu notikumu. Jebkurā gadījumā, ja jūs iepriekš plānojāt izremontēt māju, jūs atrodaties “sinhronitātē” ar izmaiņām un varat virzīties kopā ar plūsmu. Zemes pārveidošanās process atbalstīs un pastiprinās personīgās pārveidošanās procesu.
Ja jums vispār negribas remontēt māju, jūs jutīsiet aizkaitinājumu no apkārtējā haosa. Zemes iekšējās izmaiņas liks jums zaudēt līdzsvaru.
Tie, kuri apsveic Zemes iekšējās izmaiņas, iegūs varenību. Viņus pacels Gaismas vilnis, kas tagad pielej jūsu Visumu.
 
Pašreizējā brīdī Zeme gandrīz jūk ārā zem cilvēces karmiskā sloga smaguma. Negatīvisms un vardarbība, kas nāk no karmiskā sloga, veido enerģētisko atkritumu veidu, ar kuru tik tikko spēj tikt galā Zeme (neitralizēt un apgūt).
Uz minūti fokusējiet apziņu uz Zemes sirdi. Atslābinieties un fokusējieties. Kaut ko sajūtat? Vai varat sajust, kā Zeme raujas uz visām pusēm; uz tās ir pārāk daudz vardarbības.
Vienlaicīgi Zeme jūt gan bezpalīdzību, gan pretestību. Tā ir par mata tiesu no esamības jauna pamata radīšanas. Zeme gatavojas atbrīvot cīņas, konkurences un drāmas enerģijas iekšējā un ārējā līmenī. Topošais jaunais pamats – tā ir sirds enerģija, līdzsvara un savstarpējās saistības enerģija, dzīvā Kristus enerģija.
 
Tāpat kā cilvēce, arī Zeme ir iesaistīta apmācības pieredzē. Tāpat kā cilvēcei, arī tai apziņa attīstās un pārveidojas. Tāpat kā cilvēcei, arī tās ceļojums sākās no noteikta veida neziņas jeb savas esamības neapzināšanās.
Kādreiz Zeme bija “tumša planēta”, planēta, kas absorbēja apkārtējās enerģijas. Viņa iesūca un pilnībā apguva apkārtējās enerģijas un nejauši sastaptu būtņu enerģijas; viņa atņēma to unikalitāti un šajā nozīmē “nogalināja”. To diktēja vēlme paplašināties. Kaut kādā veidā Zeme juta sevī trūkumu vai neatbilstību, kurus interpretēja kā nepieciešamību iekarot un apgūt citas enerģijas. Tā kā šīm enerģijām tā nedeva neko pretī, starp viņām nenotika īsta mijiedarbība. Tas bija iznīcinošs un nāvei līdzīgs process.
 
Kādā mirklī Zemes apziņas iekšienē radās atdzīvošanās vēlme, vēlēšanās pēc Dzīves. Zeme to ne pilnībā apzinājās. Tā vienkārši zināja, ka grib kaut ko vēl, kaut ko jaunu – tāda veida mijiedarbību ar citām enerģijām, kuras neved pie šo enerģiju novājināšanas zemes enerģijas labā. Zemes apziņā radās telpa, lai sajustu kaut ko citu, nekā viņa pati.
Enerģētiski tas nozīmēja dzīvības sākumu uz Zemes.
 
Eksistē kosmisks likums: visas dziļi pārdzīvotas vēlēšanās nekavējoties rada līdzekļus to realizācijai. Vēlēšanās, kas ir domas un jūtu apvienojums – tās ir radošās enerģijas. Tas ir spēkā kā planētām, tā arī cilvēkiem. Zemes kā planētas iekšienē auga kvēla vēlēšanās izmēģināt dzīvi. Kvēla vēlēšanās saglabāt un barot dzīvību, nevis iznīcināt.
 
Tā arī notika.
Kad uz Zemi atnāca dzīvība, pati Zeme sāka plaukt un ziedēt. Viņa iegāja jaunā pieredzes valstībā, kas to piepildīja ar izbrīna un apmierinātības sajūtu. Viņa brīnījās, kā tāda vienkārša vēlēšanās, tāda neskaidra nepieciešamība noveda pie tik grandioziem un oriģināliem rezultātiem.
Uz Zemes plaši izvērtās grandiozs eksperiments ar dzīvības formām. Daudzas dzīvības formas pārņēma vēlēšanās izpaust sevi uz Zemes un izzināt uz tās eksistējošās enerģijas. Zeme kļuva par jaunumu “audzēšanas” vietu. Šeit radās brīvība izzināt jaunus ceļus un jaunas iespējas. Visas uz tās dzīvojošās radības bija un ir ar brīvo gribu.
 
Līdz ar dzīvības rašanos Zeme un visas uz tās dzīvojošās būtnes sāka sekot noteiktai iekšējās attīstības līnijai. Tāds pieredzes veids centrējās uz sekojošu principu: līdzsvars starp “dot” un “ņemt”.
Eoniem* ilgi, iekšējās apziņas līmenī, Zeme bija pārņemta ar ideju atrast pareizu attiecību starp “dot” un “ņemt”. Kā planēta, Zeme dod un atņem dzīvību. Zemes “tumšajā periodā”, stadijā, kad viņa absorbēja un iznīcināja enerģijas, akcents tika likts uz “atņemšanu”.
 
Pašreizējā laikā viņa ir kritusi otrā galējībā: atdot visu iespējamo, ko viņa var atdot.
Zeme ilgi cieta cilvēces varmācību un ekspluatāciju, jo zināmā mērā tas bija karmisks uzstādījums. Viņai nācās iepazīties ar varas un apspiešanas otru pusi. Viņas kā “pāridarītājas” darbības pārtapa pretējā, upura sajūtas, pieredzē, kā bumerangs. Lūk, kā strādā karma. Karma nav sods. Lai pareizi saprastu un tiktu galā ar spēka problēmām, ir jāizmēģina tā abas puses. Viss, ar ko jūs cīnāties vai pār ko gribat iegūt varu, atgriezīsies pie jums atkal un atkal, kā upuris vai pāridarītājs, līdz tam laikam, kamēr jūs neapzināsieties, ka gan upuris, gan pāridarītājs ir VIENS – viena dievišķās enerģijas daļa.
 
Šajā gadījumā, pašreizējā laikā, Zemes cietsirdīgā ekspluatācija līdz zināmai pakāpei ir karmiski adekvāta, jo dod viņai iespēju pilnīgi saprast līdzsvaru starp “dot” un “ņemt”.
Taču robežas, kurās ekspluatācija un necieņa ir karmiski adekvāti, jau ir noteiktas.
Zeme ir sasniegusi līdzsvara izpratni un beidz savas apziņas karmisko ciklu. Tagad viņa ir sasniegusi apzināšanās un mīlestības līmeni un vairs necietīs pāridarījumus no cilvēces puses. Tāds apziņas līmenis piespiež viņu pievilkt ar viņu vienādi domājošas, harmoniju un cieņu baudošas, enerģijas un atgrūst enerģijas, kurām ir nodoms iznīcināt.
 
Ir iestājies jauns līdzsvara starp “dot” un “ņemt” laiks. Uz “jaunās Zemes” nodibināsies miers un harmonija starp planētu un visiem uz tās dzīvojošiem: cilvēku, augu un dzīvnieku. Harmonija un sirsnīga kopsakarība starp visām būtnēm būs avots diženam jaunrades priekam.
Vecās Zemes pārveidošanās jaunā Zemē – tas ir process, kurš nav fiksēts laikā un raksturā. Daudz kas ir atkarīgs no cilvēces izdarītām izvēlēm, izvēlēm, kuras tieši pašreiz izdarāt jūs kā indivīdi.
 
Par pašreizējo pārkārtošanās periodu ir jau izteikti un joprojām tiek veikti daudzi pareģojumi. Izteikt pareģojumu – tā vienmēr ir šaubīga lieta. Bet būtība ir sekojošajā: redzamā materiālā realitāte – ir apziņas iekšējo, kolektīvo stāvokļu izpausme. Kā mēs deklarējām iepriekš (sk. Jaunā Zeme I), apziņa ir brīva un radoša. Jebkuru mirkli jūs varat nolemt izmanīt savu nākotni, domājot un jūtot citādāk. Jums piemīt kontrole pār savām domām un jūtām. Jūs varat pateikt “nē” ierobežojošām vai destruktīvām domām. Tas attiecas uz jums kā indivīdiem, taču arī kā uz lielāku cilvēku grupu.
 
Kad pietiekošs indivīdu daudzums izvēlēsies brīvību un mīlestību naida pret sev līdzīgiem un iznīcināšanas vietā, tas atklāsies arī materiālajā realitātē. Zeme atsauksies. Viņa ir jutīga pret to, kas notiek cilvēku iekšienē. Viņa reaģē uz jūsu iekšējām kustībām.
Pamatojoties uz to, gribētos pasvītrot sekojošo: neviens, pat “aizkara mūsu pusē”, nav spējīgs precīzi pareģot, kā piedzims Jaunā Zeme.
 
Taču skaidrs ir viens: pašreiz dvēseļu grupa, kas beidz savu karmisko ciklu, enerģētiski ir ļoti stipri saistīta ar Jauno Zemi. Cilvēki, kuri bieži izjūt dziļu saikni ar idejām, saistītām ar Jauno Zemi, iegūs skaistas iespējas augt un atbrīvoties, jo planetārais un personīgais cikls sakrīt.
 
Nākošajā lekciju sērijā, sērijā, kas ir veltīta Gaismas Darbiniekiem, mēs konkrēti runāsim par šo grupu. Viņus bieži sauc par Gaismas Darbiniekiem, un arī mēs izmantosim šo nosaukumu. Viņu iemiesošanās tieši šajā pārveidošanās laikmetā nav nejauša. Viņi ir dziļi saistīti ar Zemes vēsturi. Mūsu nākošajās sērijās mēs aprakstīsim psiholoģiskos raksturojumus, kas piemīt vairumam Gaismas Darbinieku. Mēs parunāsim par viņu vēsturi, galaktiskajām saknēm un misiju uz Zemes. Mēs detalizēti apspriedīsim iekšējās augšanas stadijas, iesaistīšanos atbrīvošanās procesā no karmiskā cikla.
 
Ješua par Gaismas Darbiniekiem
Nodots caur Pamelu Kribbe
 
© Pamela Kribbe
www.jeshua.net
* Eons – ģeoloģijā, ģeoloģiskās vēstures laika intervāls, kura laikā formējās eonotēma; apvieno vairākas ēras
 
tulkoja Jānis Oppe