trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
14. janvāris
Jūs neskaitāmus dzīvniekus turat krātiņos, reizēm visniecīgākā telpā sablīvētus daudzus.
Kā jūs nākat uz domām to darīt? Vai jums liekas, ka dzīvniekiem nav nekādu jūtu? Vai jūs domājat, ka viņi necieš?
Tas nozīmē viņiem vienkārši noliegt dvēselisku možumu,
Ķermeņa ziņā dzīvnieki šeit ir tādas pašas dzīvas būtnes kā cilvēki. Viņi mīl, jūt, cieš, viņiem ir tādas pašas sociālas saistības kā jums. Un viņi savā starpā saprotas katrs ar savas sugas valodu.
Kā tu vari to nesaprast, kādu dzīvnieku aplūkojot? Kā tu vari viņos nepazīt mani? Tu gribi, lai ES par tevi rūpētos, ko ES labprāt dara. Vai tu no savas puses negribētu mazliet parūpēties arī par dzīvniekiem?
Pats par sevi saprotams, ka Mans mērķis ir, lai pienāktu diena, kad jūs pret dzīvniekiem izturētos ar tādu pašu respektu kā pret cilvēkiem.
Taču šinī momentā ES no tevis nepavisam negaidu tik daudz. ES vēlos tikai vienu: jautā sev par katru dzīvnieku, kuru tu redzi krātiņā, stallī vai kādā dzīvoklī, vai viņam iet labi. Ja viņam iet labi, tad priecājies kopā ar viņu. Bet, ja viņam iet slikti, lūdz Dievu par viņu un sūti viņam pāris reizes gaismu - varbūt divas vai trīs dienas. Liec šiem vārdiem ieplūst savā sirdī, jo jau tas darīs Mani priecīgu.

15. janvāris                
Vislabākā metode atvērt savu sirdi ir atkārtot Dieva vārdu (27.II) un dziedāt Viņam slavas dziesmas.
Viņa vārdam vienmēr vajadzētu būt uz tavām lūpām. Tas piepilda tevi ar laimi un uz ilgu laiku dod tev maigu, saldu garšu uz mēles.
Dziedāt arī tev vajag, cik bieži vien vari. Vismaz vienreiz nedēļā. Vislabāk ceturtdienā. Kad
daudzi cilvēki visā pasaulē šinī dienā dzied, veidojas milzīgs spēks, kas palīdz tīrīt visu Zemes atmosfēru.
Dziedāšanai nav jābūt pilnīgai. Tev nav vajadzīgas nekādas lielas dotības kā dziedātājam. Tev tas jādara tikai no sirds.
Perfekcionisms bieži vien ir kavēklis tādēļ, ka tas vairāk ir saistīts ar tavu ego nekā ar tavu mīlestību.
Ja tu nevienu netraucē, tad tu vari dziedāt tā, kā tev nāk no sirds. Dievs, kas mīt tavā sirdī, skaidri zina, kā tu domā, kaut arī tu dziedātu pavisam nemelodiski. Viņam ir svarīgas izpaustās jūtas, nevis pareizā dziedāšana.
Tomēr ES negribu noklusēt, ka skaisti nodziedāta dziesma, kas nāk no sirds dziļumiem, Mani sevišķi iepriecina.