otrdiena, 2013. gada 22. janvāris

Kr.Muciniece "Eņģelim, kurš mācīja mums prieku..."


Kristīne Muciniece

Eņģelim, kurš mācīja mums prieku...


Pēkšņi viss kļuva kluss... Mierīgs... Svētsvinīgi kluss...
 Tāds miers un klusums lika vienam Zemes Eņģelim atvērt acis. Un viņš ieraudzīja Gaismu. Tā apņēma viņu siltā un saudzējošā Mīlestībā un cēla augšup, un viņš sajutās brīvs. Neticama brīvība tagad caurstrāvoja katru viņa būtības sīkāko daļiņu. Absolūts vieglums – netverams, milzīgs – pasakains vieglums! To pavadīja iekšējs prieks un līksmība, kādu viņš neatcerējās sevī iepriekš jutis.
Pēkšņi Eņģeli pārņēma skurbums no laimes, brīvības un milzīgās Mīlestības klātbūtnes. Viņš ne par ko vairs nedomāja, tikai noreibis tiecās pretī Gaismai. Uz augšu! Uz augšu! Visa viņa būtība cēlās arvien augstāk un augstāk, un Gaisma darīja viņu vēl brīvāku. Eņģeļa sirds pildījās ar to netveramos daudzumos, un viņš izbrīnīts apjauta, ka staro! Tagad viņš pats bija Gaisma... No sirds kā no kalnu strauta vēlās Mīlestība, plūzdama un ieskaudama sevī visu, kas bija apkārt. Tai vairs nebija robežu. Tā bija bezgalīga. Šajā laimes reibonī Eņģelis tiecās vēl augstāk un augstāk. Viss bija izdarīts un pabeigts! Nu viņš bija brīvs!
Taču tad kaut kas lika apstāties. Kaut kas viņu apturēja... Eņģelis apstājās. Viņš atcerējās citus Zemes Eņģeļus, un pavērās atpakaļ.
Tur viņi visi bija. Skumji un aizvērtām acīm. Viņi nepriecājās. Tie svēra un mērīja – padarītos un nepadarītos darbus, pateiktos un nepateiktos vārdus. Eņģelis nesaprata. Kāpēc viņi tā darīja? Viss taču bija labi! Tik daudz Gaismas un Mīlestības! Kāpēc viņi tā darīja?!
Eņģelis sajuta sevī smagumu, kas turēja viņu ciet. Skurbums pārgāja un tas ļāva saskatīt citu Zemes Eņģeļu sāpes. Viņš atgriezās un gāja no viena Eņģeļa pie otra, mierinot un ieskaujot tos visus savā Mīlestībā. Taču tie vēl joprojām svēra un mērīja...
 Eņģelis tos visus skāva prieka pilnās skavās un, mēģinot atmodināt, sauca:
- Esiet priecīgi! Viss ir izdarīts un pabeigts! Mēs visi kopā to esam paveikuši! Mēs esam piepildījuši vienu Zemes mācību stundu. Tāpēc priecājaties kopā ar mani! Mani mīļie, es esmu brīvs un laimīgs! Izbaudiet to kopā ar mani!
Bet šķita, ka Zemes Eņģeļi viņu nedzird. Viņš sauca un aicināja un turpināja iet no viena Eņģeļa pie otra. Tie bija ieslēgušies savās sāpēs un nedzirdēja un neredzēja. Viņš staroja Gaismā un Mīlestībā, bet viņi to neredzēja!
Eņģelis kļuva arvien klusāks un klusāks... Viņš bija apjucis no tā, ko piedzīvoja. Viņš staigāja starp Zemes Eņģeļu rindām un katram no viņiem vērās sejā, samulsis smaidīja un uzrunāja, nu jau pavisam klusu. Neviens viņu neredzēja... nedzirdēja... nepazina...
Tad Eņģelis apklusa pavisam. Viņš atcerējās visu, kas bija bijis. Viņš atcerējās ikvienu Zemes Eņģeli un piedzīvoto mirkli, ko bija pavadījis kopā ar katru no tiem. Un tajā brīdī viņa Sirds atvērās vēl plašāka un Mīlestība no tās plūda ikvienā viņa pazīstamā Zemes Eņģeļa sirdī, uzrunājot tos tur, kur tie viņu nevarēja nesadzirdēt. Vārdiem vairs nebija nozīmes, tos vairs nevajadzēja... Mīlestība vienkārši mierināja un dziedināja ikkatru sāpēs lūstošo sirdi.
Tā Eņģelis uzplaucēja brīnumu!
Palēnām, pamazām palikušie Zemes Eņģeļi cēla savas nodurtās galvas augšup un vēra vaļā savas acis, ļaujot Eņģelim žāvēt un slaucīt savas asaras viņa mirdzošajā Mīlestībā. Tā viļņojās tiem apkārt, arvien pieņemoties spēkā, ceļot skumjos Eņģeļus prieka un līksmības spārnos. Tie redzēja un saprata to lielo, un patiesībā burvīgo piedzīvojumu, kura dēļ viņi bija šeit. Palīdzot piepildīt šī viena Eņģeļa stundas, viņi paši bija ieguvuši tik daudz!
Tagad dziļā pateicībā tie smaidīja pretī, novērtējot to, kas katram bija iedots. Viss bija izdarīts un pabeigts. Un izdarīts pareizi, apgūstot vēl vienu Mīlestības izpausmes šķautni. Tas bija daudz! Tas bija pasakaini daudz!
Eņģelis apskāva viņus visus un atvadoties katram pieskārās pie Sirds, atstājot daļu sevis ikvienā no paliekošajiem Zemes Eņģeļiem. Tad viņš pagriezās un devās prom...
Tagad neviens vairs viņu neturēja, jo redzēja viņa gaišumu, vieglumu un Mīlestību. Un redzēja arī Gaismas ceļu, kas vienmēr visus Zemes Eņģeļus aizved atpakaļ Mājās...