svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

A.Villoldo par čakrām un to tīrīšanu


Jaunam gadam sākoties, daudzi cilvēki uzsāk arī kādas „tīrīšanās prakses”. Nu, piemēram, sulu kūres, atindējošas programmas, iespējams kāda veida gavēņus. Šie visi ir ļoti labi paņēmieni, bet es vēlos jūs mudināt ķerties pie „saknēm” un uzsākt arī čakru tīrīšanu. Čakras pa tiešo saistītas ar jūsu gaismas enerģijas lauku (gaismas ķermeni). To var pielīdzināt baterijai- tā visā savā jaudā strādā tikai kādu noteiktu laiku, un pati nespēj sevi atjaunināt. Kā mēs izturamies pret sava enerģijas lauka rezervēm un reģenerējam tās, tas nosaka, cik ilgi un cik veselīgi dzīvosim.
Zemāk es skaidroju čakru nozīmi un to, cik svarīgi ir regulāri tās tīrīt, lai saglabātu emocionālo un fizisko vitalitāti. Pamēģiniet šo praksi un sajutīsiet, kā ķermenis priecīgi reaģē jau burtiski pēc dažu minūšu darbošanās.
Alberto Villoldo
 
No grāmatas, Shaman Healer Sage
 
Kas, patiesībā, IR čakra?
Mums visiem ir vienāda smalkā ķermeņa anatomija. Šajā ķermenī ietilpst čakras un akupunktūras meridiāni. Čakras ir virpuļojoši enerģijas diski. Tās griežas 3-4 collu attālumā no ķermeņa un ir saistītas ar mugurkaulu un centrālo nervu sistēmu. Čakras vistiešāk „kontaktējas” ar cilvēka nervu tīklu.
Tās rotē pulksteņa rādītāja virzienā un katrai čakrai ir sava unikāla frekvence, ko mēs uztveram kā vienu no septiņām varavīksnes krāsām. Jaundzimušam bērnam čakras atspoguļo to tīro krāsu, sākot no pirmās- sarkanās līdz pat septītajai- violetajai. Kļūstot vēcākiem mūsu čakru krāsas mainās un kļūst blāvākas un nespodrākas. Traumas un zaudējumi dzīves laikā atstāj savas toksiskās nogulsnes. Čakrā pielipušās nogulsnes neļauj tai vibrēt tīrās frekvencēs un tādējādi paātrinās fiziskā novecošana. Kad šamanis veic dziedināšanas procesu, tad čakras kļūst tīras; tās atkal brīvi griežas un vibrē savā sākotnējā tīrībā.
Jogas praktiķi atpazīst septiņas čakras, bet mans skolotājs un šamanis Dons Antonio mācīja man, ka cilvēkam ir deviņas čakras. Septiņas atrodas fiziskajā ķermenī, bet divas ārpus tā.
Astotā čakra atrodas auras laukā- gaismas enerģijas laukā. Tā atrodas virs galvas un līdzinās rotējošai saulei. Tas ir mūsu savienojums ar Lielo Garu, vietu, kurā Dievs mīt mūsos. Kad nomirstam, tad astotā čakra pārvēršas mirdzošā bumbā un ietver sevī kā gaismas traukā visas septiņas čakras.
Devītā čakra atbilst Garam, tas ir bezpersonisks un bezgalīgs. Astotā čakra manifestējas laikā, bet devītā ir bezlaika tagad momentā, punktā, kurā nav laika un tas nav piesaistīts vēsturei. Tā izplešas cauri visuma bezgalībai un ar mirdzošu pavedienu savienojas ar astoto čakru.
 
Par čakru tīrīšanu
Katram mums ir gaismas enerģijas lauks, ko var piesārņot vide un emocionālie pārdzīvojumi. Čakras aizsprostojas, tajās veidojas nogulsnes un to rotācija kļūst lēnāka un gausāka un tādēļ mums paliek mazāk enerģijas un ātri vien kļūstam satraukti un depresīvi. Čakras burtiski smok un tad brūk arī mūsu imūnā sistēma.
Jo efektīvāk spējam atjaunot savas enerģijas krājumus, jo veselīgāki un aktīvāki esam. Viens no veidiem, kā uzlabot savu gaismas enerģijas lauku, ir septiņu čakru tīrīšanas praktizēšana. Tas darāms no rīta dušā. Turiet kreiso roku mugurkaula pamatnes apvidū, ar labo 3-4 collu attālumā no ķermeņa sajūtiet savu pirmo čakru. Pagrieziet šo čakru 3-4 reizes pretēji pulksteņa rādītāja virzienam (iedomājieties, ka ķermenis ir pulkstenis ar ciparnīcu) apļveidīgi rotējot ar pirkstiem. Noskalojiet pirkstus ūdenī un atkārtojiet šo procesu visām septiņām čakrām, kārtīgi noskalojot pirkstus pēc katras čakras.
Tad atgriezieties atkal pie pirmās čakras un 3-4 reizes iegrieziet to pa pulksteni. Tā dariet ar visām septiņām čakrām. Šis paņēmiens paātrina čakru griešanos un ļauj katram enerģijas kūlim griezties optimālā frekvencē. Tīra čakra spēj piesaistīt dabas enerģiju, un tādējādi atjauno mirdzošā enerģijas lauka rezerves un mēs esam veselīgi un veseli.
Izbaudiet veselīgāku Jauno gadu.
 
Alberto Villoldo
 
 
Tulkoja Māra Brante