otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

Akvelīna Līvmane raksta


Akvelīnas Līvmanes "Kalendārs Garam, Dvēselei, Miesai 2013"
 
 
Lai sievietes un vīrieša attiecības būtu ideālas, tām ir jāsaskan septiņos līmeņos – visās septiņās čakrās. 

Būtu jāsaskan
dzīves spēkam,
seksuālajai enerģijai,
gribasspēkam un
veselībai,
spējai mīlēt,
karmisko uzdevumu enerģijai un
smalko plānu uztverei.
 
Ja cilvēki sastop viens otru un viņus neatstāj sajūta, ka otrs cilvēks ir tuvs un pazīstams, pat līdzinās kādam bērnības draugam vai attālam radiniekam, tas ir priekšnoteikums mīlestībai, darba attiecību un darījumu partneru izvēlei, jo tā ir saskanīga 1.centra vibrācija. Te ir savu vēlēšanos apzināšanās un saskaņošana ar otru cilvēku, kad vairs nav tikai pastāvēšana uz savām iegribām, bet uzvedība kļūst gudra un atturīga, jo cilvēks ir apguvis sava organisma funkcijas un saprot, ka tās ir ceļš uz atbrīvošanos no zemākajām enerģijām.
 
2. centrs nes seksuālo un radošo saskaņu. Ja vibrācijas saskan šajā centrā, mums patīk šī cilvēka balss, pieskārieni un ķermeņa smarža. Seksuālajiem partneriem tā ir tieksme vienam pēc otra un pilnīgs apmierinājums. Tas var palīdzēt arī radošai sadarbībai – deju partneriem vai izgudrotājiem, kuri strādā kopā, pie tam bez seksuālā kontakta nepieciešamības, jo pietiek arī ar iztēli. Šo centru nevajadzētu pārslogot, jo pārlieka ēšana, miegs un seksuālās dzīves pārsātinājums nes sev līdzi harmonijas un miera sajūtas zaudēšanu.
 
3. centrs dod kopīgu dzīves garšas izjūtu – partneri var mīlēt vienus un tos pašus ēdienus un tiem var patikt līdzīgas fiziskās aktivitātes - baseins, slidošana, pastaigas utt. Taču, ja viens grib iet pastaigāties, bet otrs labāk gulšņātu ar grāmatu rokā, tad šeit trūkst kopīgo vibrāciju. Viens no viņiem var būt dzinējspēks un bīdītājs un tad viņi varētu vienoties. Tikai otram būtu jāpieņem ar prieku, ka ir kāds, kas izkustina viņu no nulles punkta. Lai gan dzīve bieži vien ir pierādījusi, ka tas ir iespējams tikai tad, ja šādi cilvēki nekontaktējas pārāk bieži.
 
4. centrs izstaro emociju un savstarpējās mīlestības jūtas gan vienam pret otru, gan kopīgām simpātijām mākslā, mūzikā un visās citās skaistā izpausmēs. Šeit veidojas kopīgie bērnu audzināšanas noteikumi. Vienmēr ir vēlēšanās otra cilvēka mīlestību pret pasauli sajust savas dvēseles dzīlēs. Ja tas nenotiek, otrs jūtas aizvainots pat intīmajos pārdzīvojumos. Emociju saskaņotība ikdienā ļauj saprasties dvēseles līmenī, jo cilvēks sācis saprast savu darbu sekas. Ja dominē šis centrs, var ievērot, ka cilvēka noslieces, īpašības un pat acis kļūst līdzīgas aļņa acīm – maigas un sapņainas, jo cilvēku ir pārpildījusi mīlestības sajūta, sev līdzi atnesdama nespēju nosēdēt uz vietas. Tad, kad tiek apgūti šī centra uzdevumi, emocionālais uzbudinājums pierimst.
 
5.centrs saistīts ar karmiskajiem uzdevumiem un ar cilvēka vēlēšanos atrisināt noteiktus uzdevumus, tādēļ te partneru starpā nevajadzētu būt pretrunu. Ja viens vēlas ģimeni un mierīgu dzīvi klusā vietā, bet otrs veidot karjeru un būt sabiedriskās dzīves centrā, nebūs viegli saskaņot šīs tik dažādās vēlēšanās. Kopīgā dzīve var izveidoties kā dzīvošana kopā, bet ne vienots ceļš uz nākotni. Kopīgu vibrāciju trūkums dara neizlēmīgus un skaudīgus, kašķīgus un pat cietsirdīgus. Lai stimulētu šī centra darbību, jākontaktējas ar labvēlīgiem un gaišiem cilvēkiem, jācenšas risināt jautājumus, kas atbilst šodienai, bet pagātne jāliek mierā.
 
6. centrs ir intelektu saprašanās līmenis, kas ir ārkārtīgi svarīgi draudzībā, bet laulībā par tā saderības nepieciešamību lemj pašas iesaistītās personas. Tas ir ideju rašanās centrs un dod spējas tās saskaņot un izskaidrot. Ja šai centrā nepietiek enerģijas, attīstās melīgums, kaprīzums, slinkums un vēlēšanās darīt visu pa savam. Nodarbojoties ar jaunu, interesantu lietu, ideju vai projektu, var pastiprināt šī centra spēku.
 
7. centrs ir pasaules uztveres rādītājs. Ļoti grūti būs saprasties tam, kurš tic, cer un mīl, ar personu, kurai pasaule ir apmāna, šausmu, briesmu un ļaundaru pārpilna. Ja viena cilvēka pārliecība ir tāda, ka uz mīlestību pasaule atbild ar mīlestību, bet otram katrā pretimnācējā rādās zaglis, bandīts un slepkavnieks, tad šie cilvēki vienmēr būs savstarpējā nesapratnē gan par to, ko otrs runā, gan to, ko dara un kā rīkojas. Katrs pievelk to, uz ko cer un uz ko ir noskaņojies, tāpēc šādā gadījumā notiek abpusēja rīvēšanās, vēlēšanās apspiest, pakļaut, iemācīt un pārmācīt.
 
Visi esam tālu no ideāla, kad vajadzētu harmoniski sadarboties visos līmeņos, bet karmisko uzdevumu atrisināšanai minimālais līmenis ir triju centru vibrāciju saskaņošanās. Tajos centros, kur ir nesakārtotas enerģijas, katrs cenšas pārvarēt gan savas, gan otra kļūdas. Mēs esam viens otram gan skolotāji, gan skolnieki, gan pētnieki.
 
Kā pārbaudīt, cik centri ir saskaņā? Kungs, kurš par to runāja, neatklāja savas metodes saderības noteikšanai, bet mums katram ir savs iekšējais barometrs, kurš jau pirmajā satikšanās brīdī liek pievilkties jeb atgrūsties.
 
http://www.draugiem.lv/#/blogs/?p=9027800