otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

Ingvers



 
Ingvers ir viena no vecākajām un populārākajām Austrumu garšvielām, bet ārstniecībā izmantojams kā dabīgs līdzeklis pret saaukstēšanos, īpaši kakla iekaisumu, klepu, iesnām. Tas ir lielisks možuma, tonusa un enerģijas līdzeklis. Tam piemīt antibakteriālas, spēcīgas pretiekaisuma, pretdrudža īpašības, ingvers paaugstina imunitāti.
Ingveram piemīt unikālas īpašības, kuras palīdz samazināt svaru, bez tam ingvera lietošanas laikā lieliski tiek atjaunots un atveseļots viss organisms. Lai novājētu, jādzer ingvera tēja. Šī karstā tēja sasilda visu organismu, kā rezultātā normalizējas vielmaiņa un uzlabojas asinsrite.
Ingvera sastāvā esošās ēteriskās eļļas «sapurina» visu organismu, liekot sākt pareizi darboties katram orgānam.
Ingveru novājēšanas nolūkos var izmantot visdažādākajos variantos, visām receptēm ir viens noteikums: ingvera tēju nedrīkst dzert pirms gulētiešanas, jo tā ir ļoti uzmundrinoša, tāpēc pēc šīs tējas dzeršanas praktiski nebūs iespējams noskaņoties uz gulēšanu. Šā iemesla dēļ nedzeriet ingvera tēju vakarā.
Izmantojot ingveru organisma spēcināšanai, būs arī jauks blakusefekts – ingvers pozitīvi iedarbojas uz seksuālo vēlmi.
Pret saaukstēšanos
- Ingvera tēja: uzvāra ūdeni un tajā ieliek ap 50 gramiem notīrīta sagriezta ingvera. Atstāj pavārīties 10 minūtes un tad lej krūzē novārījumu. Tam pievieno ēdamkaroti medus un citrona šķēlīti.
- Kaltēta ingvera tēja ar medu: pustējkaroti kaltēta ingvera pulvera pārlej ar 2 glāzēm vāroša ūdens, 40 minūtes karsē uz lēnas uguns (vai ļauj ievilkties termosā), nokāš, pievieno medu vai cukuru.
- Piens ar ingveru: glāzi piena uzvāra kopā ar tējkaroti rīvēta ingvera, pievieno medu (iesaka elpceļu attīrīšanai saaukstēšanās gadījumā).
- Ingvers ar piparmētru un laimu: apmēram 2 tējkarotes sakapāta ingvera novāra 250 ml ūdens. Krūzītē ievieto svaigu piparmētras zariņu, ielej novārīto ingvera tēju, pievieno pusi laima sulas un medu vai brūno cukuru.
Pret lieko svaru
- Ar ķiploku: ņem vienu ingvera daļu, vienu ķiploka daiviņu, divdesmit daļas ūdens. Samaisa visas daļas termosā, ļauj ievilkties 15 minūtes. Pēc tam izkāš un lieto nelielās devās visas dienas garumā.
Šī recepte palīdzēs tikt vaļā no liekā svara.
- Ingvera tēja: sasmalcina sīkās daļiņās ingvera sakni, pēc tam ieber iegūto masu termosā un uzlej pa virsu verdošu ūdeni. Ļauj ievilkties pusstundu, pēc tam dzer šo uzlējumu 30 minūtes pirms ēšanas.
- Ingvers ar citronu: sasmalcina ingvera sakni, pēc tam pievieno citrona gabaliņu un tējkaroti medus. Iegūto masu aplej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties. Dzer tēju visas dienas garumā pirms ēšanas, jo tā uzmundrina organismu un mazina ēstgribu, tāpēc maltītes laikā apēdīsiet daudz mazāk nekā parasti.
- Zaļā tēja ar ingveru: uzvāra parastu zaļo tēju, pievieno tai šķipsniņu sausā ingvera. Tas ļaus iegūt aromātisku un savdabīgu dzērienu, kurš palīdzēs tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.
 
http://www.draugiem.lv/#/blogs/?p=9025151