sestdiena, 2013. gada 26. janvāris

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
23. janvāris    
Emancipācija Rietumos ir visu mutēs. It īpaši emancipējas sievietes. Bet arī kustības, grupas, pat pilsētas. Visas emancipējas.
Izšķirīgais jautājums katrā emancipācijas formā ir: no kā - uz ko?
Cilvēkiem ir tikai viena veida emancipācija, kam ir izšķirīga nozīme: ceļš no cilvēka uz Dievu.
Viss pārējais ir mazsvarīgs, vairāk vai mazāk atmetams.
Vai varbūt tu domā, ka mirstot tev palīdzēs tas, ka tu dzīvoji pilsētā, kura no mazpilsētas "emancipējās" par metropoli?
Vai varbūt tu domā, ka izšķirīgi ir tas, ka tu kā sieviete "emancipējies", vai kā vīrietis dzīvo ar "emancipētu" sievieti?
Kā ES jau teicu, izšķirīgā emancipācija ir pārmaiņā no cilvēka uz Dievu. Tā izpaužas mīlestībā, patiesīgumā, taisnīgumā , iekšējā mierā un nevardarbībā.
Daudzi cilvēki Rietumos un Austrumos uzskata sevi par emancipētiem. Patiesībā viņi nepavisam nav tādi, bet ir tikai novirzījušies no ceļa.
Atver savas acis un beidzot pamani, cik ļoti tu esi nonācis maldos. Pārbaudi visu un katru ar pieciem kardinālajiem tikumiem: prēmu, satju, dharmu, šānti un ahimsu (ar mīlestību, patiesību, godīgumu, mieru un nevardarbību).
Tās ir mērauklas, ar kurām tu vari samērīt katru un visu.
Tie ir garanti tavai patiesajai emancipācijai, jo tu vari paļauties uz savu ES.

25. janvāris                
Arvien no jauna tu meklē aizstāvību. Tu rūpējies par drošu mājokli, par lielu atslēgu pie savām durvīm, iespēju robežās pat par signalizācijas sistēmu.
ES tev saku, ka tie visi ir nederīgi līdzekļi, lai atrastu to drošību, kura tu meklē. (Turklāt tu teikto nedrīksti saprast tā, ka tev pret savu mantu vajadzētu izturēties vieglprātīgi. Tieši otrādi!) ES gribu tev norādīt tikai uz to, ka materiālie aizsardzības pasākumi nekad nevar aizvietot Manu mīlestību, t.i. Manu aizstāvību.
Neviena atslēga nav tik droša, neviena siena nav tik stipra, nevienas durvis tā neaizsargā kā Mana aizgādība, Mana mīlestība un Mana Žēlastība. Un kā tu to dabū?
Visdrošākais ceļš ir tava mīlestība. Jo lielāka ir mīlestība, ar kādu tu satiec savu tuvāko, jo lielāka ir tā mīlestība, ar kādu ES tevi apņemu un sargāju.
Cits ceļš ved caur patiesību un taisnīgumu. Tā ir drošākā aizstāvība pēc mīlestības. Patiesīgums un taisnīgums ir neieņemams cietoksnis.
Ja tomēr kādreiz "ienaidnieki" ielauztos šajā cietoksnī, paliec pie patiesības un godīguma, un taviem ienaidniekiem nāksies aiziet.
Tu jautā, kādēļ? Tāpēc, ka tava noturība pievelk Manu mīlestību. Tā nomazgā visu negatīvo un ietin tevi dievišķās aizsardzības mētelī.