svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/


11. janvāris
Nauda ir vajadzīga šajā pasaulē. Bet tev vajadzētu būt tikai tik daudz naudas, lai apmierinātu svarīgas vajadzības.
Nauda tev vajadzīga arī tādēļ, lai citiem palīdzētu. Tas ir vislabākais, ko tu ar naudu vari darīt: proti, citiem sagādāt prieku.
Protams, tev vajag varēt arī pašam sev sagādāt prieku.
Manās acīs nekādu atzinību neizpelnās askētiski mizantropi, kuri darbojas tā, it kā šeit būtu tikai citu dēļ, bet paši caur dzīvi iet sarūgtināti un īgni.
Taču piesargies no pārāk daudz naudas, kas tevi ļoti ātri var padarīt lepnu un cietsirdīgu. Bez tam daudz naudas sagādā daudz rūpju.
Dzīvo vienkārši. Priecājies par mazām lietām. Turi vienmēr vaļējas acis un atvērtas ausis dabas skaistumam. Attīsti mīlestību pret citiem cilvēkiem.
Tad tev aizvien būs pietiekami daudz prieka, kas vispār nekādu naudu nemaksā.
Beidzot apdomā vēl kaut ko: nauda ir milzīga ilūzija, kas tev sola laimi. Tici Man: nauda vispār nenes laimi. Pretējā gadījumā vislaimīgākie cilvēki nevarētu būt pilnīgi nabagi.
Piesargies no naudas nepareiza solījuma. Paturi prātā Manas mācības un arvien domā par to, ka visa nauda, arī tavējā, pieder Man.
Ja tu ievērosi šos padomus un lūgsi Manu palīdzību, tavas naudas lietas kārtosies veiksmīgi.


12. janvāris    
Vienmēr dzīvo dharmā (taisnīgumā), t.i. saskaņā ar dievišķajiem likumiem. Tikai tad, ja tu dzīvo dharmā, tu vari dzīvot patiesībā.
Ja tava dzīve nav taisnīga, agrāk vai vēlāk tu būsi spiests melot.
Bet satja (patiesība) ir vislabākā aizsardzība. Nav nekādas labākas aizsardzības par dharmu un satju.
Šeit tu iebildīsi, ka dažos gadījumos teikt patiesību var būt ļoti neizdevīgi. Sokrāts zaudēja dzīvību tādēļ, ka runāja patiesību, tāpat arī brālis un māsas Šolli.
Daudzi ir zaudējuši savu mantu, piemēram, Rāmakrišnas Paramahansas tēvs.
Bet tam visam nav nekādas nozīmes. Vienmēr domā par to, ka tava uzkavēšanās uz Zemes notiek tādēļ, lai tu īstenotu Dievu. Citas jēgas pasaulei nav.
Ko zaudēja Sokrāts, Šolli vai Rāmakrišnas tēvs? Ļoti, ļoti maz.
Bet viņi ieguva Manu Žēlastību, un tas ir ārkārtīgi daudz.