sestdiena, 2013. gada 12. janvāris

Katoļu garīdznieki Indijā pauž atbalstu Jogas vingrinājumiem



 
Agras Svētā Pētera vārdā nosauktās kolēģijas direktors Indijā, katoļu priesteris Džons Fereira aizstāv jogas labvēlīgo ietekmi uz garīgo un fizisko veselību. Viņš ir publicējis grāmatu „Veselība, labsajūta un laime caur jogu”, kurā iepazīstina ar jogas praksi un tai piemītošo filozofiju. Grāmatā ir savāktas arī vairāku citu Baznīcas klēra locekļu liecības, kuri ikdienā praktizē jogu.

Agras diecēzes bīskaps, kurš oktobra nogalē prezentēja priestera Fereiras grāmatu plašākai publikai, teica: „Mūsdienu pasaulei, kura nes smagu stresa, fizisko un garīgo sāpju bagāžu, ir nepieciešams iepazīt indiešu jogu”. Bīskaps izteica atbalstu jogas iekļaušanai skolas mācību priekšmetu sarakstā. Viņš uzsvēra, ka tā ir zinātne, kas cilvēku ne tikai sagatavo dzīvei, bet iemāca mākslu dzīvot labi.

Jogu Indijas Katoliskās Baznīcas ietvaros atbalsta ne tikai iepriekšminētie priesteris un bīskaps, bet arī nacionālās Bīskapu konferences prezidents, kardināls Osvalds Gracias, kurš vēstījumā grāmatas atklāšanas svētku sakarā ir atzīmējis: „Līdz ar jogas pozām un vingrinājumiem var uzlabot labsajūtu, iedziļināties sevī, lai sasniegtu pilnīgāku kopību ar Dievu”.

I. Šteinerte/Asianews
avots : http://lv.radiovaticana.va/Articolo.asp?…