sestdiena, 2013. gada 12. janvāris

Mīlēt - Uzticēties - Ticēt


"Cik ilgi Tu spēsi izlikties cilvēkam, ar kuru Tev jādzīvo mīlestībā? Tu vari izlikties tirgū, Tu vari izlikies Lions klubā...
..
Cik ilgi cilvēks spēj būt saldumiņš?
..
Cilvēki baidās kļūt tuvi. Jo būt tuvam nozīmē būt tādam, kāds esi, atmetot lomas un maskas. Bet Tu zini, ka Tu esi: bezvērtīgs pīslis, puteklis... Tieši to Tev ir teikuši kopš paša sākuma. .. Neviens nekad nav Tevi pieņēmis. Neviens nav sniedzis Tev sajūtu, ka Tu esi mīlēts un cienīts, ka Tu esi vajadzīgs, ka bez Tevis šī pasaule, šī esība būtu citāda, tajā būtu caurums. Bez Tevis Visums zaudētu daļu poēzijas, daļu skaistuma. Bez Tevis Visumā pietrūktu kādas dziesmas, kādas nots", tur būtu tukša takts. "Neviens Tev to nav teicis."
RADĪTĀJS TEVI MĪLĒJA TIK ĻOTI, KA NESPĒJA PRETOTIES KĀRDINĀJUMAM TEVI RADĪT!
Atpūties savā būtībā. Visums Tevi mīl. Tāpēc tas elpo Tevī, pulsē Tevī. Kad Tu sajutīsi šo ārkārtīgi lielo Visuma cieņu un mīlestību, un uzticību, Tu sāksi laist saknes savā būtībā. Tu uzticēsies saviem draugiem, saviem bērniem, savam vīram, savai sievai. Tikai tad Tu spēsi uzticēties kokiem un dzīvniekiem, mēnesim un zvaigznēm. Tad Tu vienkārši dzīvosi uzticoties."..
"Un uzticēties nozīmē būt ticīgam."
 
 
OSHO, Tikai mācies būt pats!
No angļu valodas tulkojis Jānis Barons.
Apgāds Zvaigzne ABC, citējumi 62.-64.lpp.