ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

Leģenda par mīlestību


Leģenda par mīlestību.
Sena leģenda stāsta, ka pasauli apdzīvojuši trīs veidu cilvēki, * sievietes - vīrieši, * sievietes - sievietes, *vīrieši - vīrieši. Un noticis tā, ka Zevs noskaities, un dusmojoties pāršķēlis šo laimīgo savienību, no vesela izveidojot divas pusītes. No tā laika cilvēkam jāmeklē sava mīlestība (otra pusīte), lai iemantotu zudušo laimi.
Iemīlējies cilvēks ir skaists, patiesi skaists. Tāds pamanāms pa gabalu, un pazīmes vienmēr līdzīgas. Viņa būtība izstaro mīlestību, kuru sajūt arī apkārtējie, iemīlējies cilvēks jūtas kā puscentrimetru virs zemes, pasaulē skatās atvērtām, mīlestības pilnām acīm un staro. Kad esi sastapis Mīlestību, vairs nav nozīmes, vai mati balti, oranži vai melni, vai roku pirksti pa īsiem, vai kājas pa garām. Viņš un Viņa ir skaisti. Skaisti savā patiesībā. Viens vesels.
Leģenda vēl vēsta, ka Senie Grieķi pazina daudzus mīlestības veidus:
*egoistisku mīlestību - vēlmi iegūt, pakļaut sev mīļoto cilvēku
*vieglu mīlestību - flirts, bauda
*laulības dzīves mīlestību - uzticība, sadzīve tajā galvenās vērtības
*mīlestību kā apsēstību - tā robežojas ar slimību, apmātību
*aprēķina mīlestību - attiecības, kurās vēlme gūt kādu labumu, izdevīgumu
*augstāko mīlestību - agape, vēlme "izšķīst" mīļotajā
*platoniskā mīlestība - tās pamatā draudzība
*eņģeļu mīlestība.
 
Būtībā jau nekas nav mainījies arī šobaltdien.
Kādam varbūt rodas jautājums, vai vienam cilvēkam var būt vairākas pusītes? Manuprāt, var būt vairākas mīlestības, bet īstā pusīte tikai īstā. Ir tik daudz leģendu, pasaku, teiku... tomēr katram cilvēkam ir dots kas tāds, ko sauc par sirdsbalsi.
Savu otro pusīti, ilgojoties to sastapt, var ieraudzīt sapņos. Karmas teorija, savukārt, māca, ka īpašā saikne - mīlestība, iet cauri gadsimtiem, jo mīlestības enerģija cilvēkus savieno uz mūžiem.
Nākamajā dzīvē tā var izpausties citādi. Sirdsmīļotais vīrs nākamajā dzīvē var būt tavs tēvs, dēls vai brālis. Tas var būt bērns, sirdsdraugs - cilvēks, kura klātbūtnē jūties kā mājās.
Lai mums visiem ir kāds, ar kuru kopā varam justies kā mājās. Tāds mans vēlējums tiem, kuri lasīs manas uzrakstītās domas.
Dzīve būtu pārāk skarba, ja visu mūžu būtu jādzīvo bez mājām.
http://www.draugiem.lv/user/3308767/#/blogs/?p=6238934