svētdiena, 2014. gada 6. jūlijs

Ģimene bez attiecībām ?

Ģimene bez attiecībām ?

Mūsdienu ideālā ģimene - ģimene bez ...attiecībām.

Materiālās ģimenes dzīves ietvaros attiecības nespēlē  nez cik nopietnu lomu - tas vienkārši ir komunikācijas veids.
Veids kā vienoties par to, kā mēs tērēsim naudu, ko ēdīsim, kurp dosimies atvaļinājumā. Materiālā ģimenē vispār ir iespējams dzīvot bez attiecībām un tas vēl piedevām tiks nosaukts par ideālu ģimenes dzīvi no materiālā skatu punkta.
" Viņi kopā nodzīvoja 50 gadus un pat nestrīdējās"  - jā, viņi nestrīdējās, tāpēc, ka viņu starpā vispār nebija attiecību.

Mēs ar ļoti daudziem šajā pasaulē nerājamies, tāpēc, ka starp mums nav attiecību!! Pat ar Ukrainas teroristiem, pat Putinu un Obamu, pat ar geju praida rīkotājiem es  nerājos, bet tas nenozīmē, ka mums ir labas attiecības; tas liecina vien par to, ka starp mums vispār nav nekādu attiecību, vēl jo vairāk nevar būt runa par to attīstību.

Mūsdienu pasaule ir pārpildīta  ar impersonālismu, nevienam nav vēlēšanās pēc dziļām attiecībām. Jo šī iedziļināšanās liecinātu par to, kas ir mūsos,- iekšā, mūsu sirds dziļumos. Bet tur - nav nekā, tur ir tukšums, nulle. Un ar tukšumu sirdī ir daudz mierīgāk, ir mierīga pašsajūta, kad nav attiecību.
Nav cilvēka - nav problēmu! Nav attiecību, un  it kā ar mani viss normāli, it kā esmu  labs cilvēks ...

 Bet garīgā sabiedrībā, ģimenē, - tādās cilvēku apvienībās, kurā runā par attīstību, bez attiecībām vienkārši nevar iztikt, tā kā nav iespējama attīstība bez attiecību attīstīšanas....


Saules Azote
Nopietnas lietas


http://www.draugiem.lv/#/signesaulesazote/news/?p=12115936