pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Hipotalāms (zemuzkalne) - ir ļoti nozīmīga smadzeņu daļa

Galvenais smadzeņu centrs, bez kura nav iedomājama atslēgas koda veselības atgūšanas metodes realizācija, ir hipotalāms.

Hipotalāms (zemuzkalne) ir ļoti nozīmīga smadzeņu daļa, kas kontrolē un komandē praktiski jebkuru procesu, kas norisinās mūsu organisma iekšienē. Ja mēs labi zinām, kādas funkcijas pārvalda katra hipotalāma daļa, un zinām, ar kādiem kodiem tai piekļūt no mūsu iedarbībām pieejamām ķermeņa daļām, vai arī caur kādu augstāka garīga līmeņa manipulāciju, tad principā nepastāv nekas tāds, ko mēs nevarētu organismā izdarīt. Viss atkarīgs tikai no labās gribas, zināšanām, pieredzes un likteņa labvēlības.

Hipotalāms (tas ir tas gudrinieks, kurš dod šūnai informāciju par garstāvokli) tātad atrodas tieši zem taslāma, kas ir organisma galvenā kustības regulējošā apakšstacija. Tas atrodas pašā smadzeņu dziļumā, centrā, ļoti labi aizsargāts no nelabvēlīgām ārējām iedarbībām.

Viena no galvenajām hipotalāma funkcijām ir veidot saistību starp nervu un endokrīnajām sistēmām ar hipofīzes (pituitary gland) dziedzera palīdzību.

Hipotalāms ir atbildīgs par vielmaiņas procesiem un citām norisēm autonomajā (veģetatīvajā) nervu sistēmā. Tas ražo neirohormonus, kuri, savukārt, stimulē vai bremzē hipofīzes hormonu izdalīšanos.

Hipotalāms kontrolē organisma pamatprocesus — ķermeņa temperatūru, izsalkumu, slāpes, nogurumu un cirkādos ritmus.

Alberts Aldersons


http://www.draugiem.lv/blogs/#/user/3235858/blog/?p=12193343