piektdiena, 2014. gada 25. jūlijs

Vienkārši Būt Mierā

Vienkārši Būt Mierā ...
08.06.2014 publicējis Nils Donalds Volšs [Neale Donald Walsch]
http://spiritlibrary.com/neale-donald-wa
No angļu valodas tulkoja Maija Čepule …




Mani dārgie draugi …

Laikā, kad saprātīgas būtnes izjūt nepacietību savā Apziņas paplašināšanas procesā, itin nemaz nav vēlams, ka šī nepacietība pāraug neapmierinātībā. Tas nav viens un tas pats, bet bieži gadās, ka nepacietība aizved pie neapmierinātības. 
Paplašināšanās, kas izaug no neapmierinātības, var paplašināt vienīgi neapmierinātību. Paplašināšanās var paplašināt tikai to, KAS IR, nevis to, kā nav. Ja jūs neesat apmierināts, jūs nevarat tikt tādejādi pie lielāka apmierinājuma. Ikviena kapitālistiska [uz kapitāla vairošanu vērsta] sabiedrība galu galā uz Zemes ir pie tā nonākusi, ka ”vairāk” un ”lielāks” ne vienmēr ir ”labāks.” Faktiski tas gadās visai reti. Paplašināšanos tādejādi vajadzētu balstīt uz apmierinātību, pretējā gadījumā tas var paplašināt tikai to, kas ir nevēlams.

Nepacietību un neapmierinātību tādēļ nevajadzētu jaukt. Būt nepacietīgam, tas nenozīmē, ka neesam apmierināti ar to, ”kas IR.” Gluži pretēji – tas tikai var nozīmēt, ka mēs esam tik apmierināti ar to, ”kas IR”, ka mēs vēlamies vēl vairāk, un cik vien ātri iespējams, paldies.

Taču ir kaut kas interesants, kas šeit notiek šinī PAŠ-APZIŅAS pašatklāsmes procesā. Sekojot apmierinātībai, mēs degam nepacietībā piedzīvot vēl vairāk Miera un Prieka, ko apmierinātība nes – mēs vēlamies paplašināt šo pieredzi … bet tomēr, kāda mūsu pašu būtības daļiņa neļauj mums paplašināt šo pieredzi tālāk.

Šī personīgās un garīgās izaugsmes fāze, par kuru mēs šobrīd runājam, un kuru es saucu savā kosmoloģijā par ”paplašināšanos” – ietver sevī trīs nelielus soļus: apstāšanos, sākšanu, un noturību.

Apstāšanās – tas nav tikai pirmais solis vien, tā ir norāde, ka jūs esat ceļā uz Dievišķo. Fakts ir tāds, ka daudzi cilvēki, tikuši pie apmierinātības, nedomā, ka vajadzētu iet kaut kur tālāk. Daudzos gadījumos tas bija prasījis visas viņu dzīves, lai ”nonāktu pie” apmierinātības, un viņi nevēlētos zaudēt tagad savu grūti iegūto prieku, mieru un skaidrību, riskējot atkal nonākt pie garīgi, psiholoģiski un emocionāli nezināmām lietām. Nevēlēšanās parādās. Šķēršļi uzrodas. Līdz pat PAŠ-sabotāžai. Tomēr urdoša iekšējās garīgās izaugsmes vēlme neliek miera. Un izpaužas tas uzvilktībā un sasprindzinājumā.  Iet, vai palikt? Iet, vai palikt? Iet, vai palikt?  
Virzīties tālāk/ palikt ierastajā.

Riskēt spert soli/ palikt kur esi.

Apmēram kā nostājoties pie baseina malas. Visi jums sauc: ”Nāc taču! Ūdens ir brīnišķīgs!” Bet jūs nevarat tam noticēt, jo jūsu ķermenis saka jums pavisam ko citu. Jūs nevarat vēl sadūšoties. Jūsu draugi smejas par jums. ”Tu taču nevari iekāpt baseinā ar vienu kājas pirkstu un tad ar otru, Dieva dēļ … vienkārši lec!”

Bet jūs to nespējat …
 … kamēr nedarat.


 Jūs vienkārši ienirstat. Vai arī jūs darāt to savādāk, iegremdējoties pamazām. Taču galu galā jūs tomēr esat ūdenī, un tagad jums ir prieks, ka esat nācis uz šo ballīti.

 Mēs redzam, ka apstāšanās – tā ir droša zīme, ka esat gatavi SĀKT. Apstāšanās, pirms vēl kaut ko uzsākat – tā ir droša pazīme un vēstnesis tam, ka noteiktas lietas ir gatavas atnākt. Tādēļ nesatraucieties, ja piedzīvojat šobrīd mīņāšanos uz vietas.

Ja jūs ieleksiet sava Paplašinājuma ūdeņos bez šaubīšanās – tas, protams, būs labi priekš jums. Nebūt ne visiem ir jāsper soli pēc soļa ceļā uz savu PAŠ-APZIŅU. Īstenībā neviens solis vispār nav nepieciešams. Jūs varat izlaist visus šos soļus, ja jums tā tīk, un tikt pie sava mērķa. Ceļš, kas šeit aprakstīts, ir raksturīgs daudziem cilvēkiem, un tādēļ šeit tiek aplūkots. Mēs vienkārši vēlamies, lai jūs zinātu, ka esat uz sava ceļa, ja piedzīvojat šādas lietas.

 Viens no iemesliem, ka šis Stop/Start fenomens ir raksturīgs tik daudziem cilvēkiem, ir tāds, ka itin bieži ceļā uz PAŠ-APZIŅU tiek paceltas pašnovērtējuma problēmas.

 Daudzi cilvēki nesajūtas ”cienīgi” sasniegt šādu mērķi. Viņi domā, ka viņiem ”nepiederētos” pretendēt uz savu Dievišķību vai pastāvēt uz savu PAŠ-APZIŅU. Tādejādi ideja par paplašināšanos uz Debesu Valstību viņiem liekas ”nepareiza”, vai vismaz priekšlaicīga. Un tā viņi nonāk ”kad-es-būšu-gatavs” vai ”kad-es-būšu-nopelnījis” sliedēs. Viņi apmeklē seminārus, nodarbojas ar praktiskām, apmeklē retrītus, lasa grāmatas, gavē, meditē – dara visu ko, kas, viņuprāt, varētu palīdzēt viņiem izmaiņās, pārbīdēs un transformācijās. Transformācijas kļūst par lozungu, par vēlamo rezultātu. Kad viņi transformēsies, tad tikai, viņuprāt, viņi būs ”gatavi” savam mērķim.

 Varbūt.

Tas izskaidro PAŠ-sabotāžas fenomenu. Par cik viņi paši ir pārliecināti (vai arī tikuši citu cilvēku, bieži vien reliģijas pārliecināti), ka viņi ”nav cienīgi” – viņi pastāvīgi turpina atgrūst sevi no galda, kamēr galds vēl nemaz nav klāts. Transformācijas nekad nevar būt pabeigtas, jo tās sasniedzot – var izšķīst un sabrukt paši visdziļāk iesakņojušies uzskati par sevi.

Cilvēki, kuri nokļūst šinī ”Nepietiekami Labu Cilvēku” kategorijā (daudzi no viņiem tur atrodas neapzināti, un paši pat nezina, ka sevi tur novietojuši) ir tie, kas bieži vien sarīko sev PAŠ-sabotāžas aktus, ko visi apkārtējie labi redz, bet ko paši viņi bieži vien neatzīst, jo viņiem ir darīšana ar neapzinātu ilgošanos pēc garīgas izaugsmes.
 Citi apstājas, jo viņi uzskata, ka SEVIS paplašināšana ietver izvēlēšanos starp tā saukto ”parasto dzīvi”, un ”patiesa Meistara” cienīgu ”garīgo dzīvi”. Citiem vārdiem sakot, viņiem ”izskatās”, it kā jūs nevarētu būt garīgs Meistars, ja jūs ejat uz boulingu. Vai ja jūs esat seksuāli nepievilcīgs, vai ja jūs ēdat treknu sulīgu steiku. Vai vienalga, kas arī tas nebūtu, ja tas nesavietojas viņu galvā ar to, ko dara garīgi Meistari. Un tā viņi noraugās uz jums, un viņi ir pārliecībā, ka viņiem ir jāizdara izvēle. Vai nu ”būt šinī pasaulē, bet ne tanī”, vai arī ”būt tanī pasaulē, bet ne šinī”, par cik garīga skaidrība to prasa. 

 Ja kāds no šiem aprakstiem liekas jums nedaudz pazīstams – esiet labā noskaņojumā! Kā jau tika minēts – jūsu apstāšanās ir droša un noteikta zīme tam, ka jūs ESAT GATAVI SĀKT … KO LABĀKU. Un beigu beigās, atklāt SEVI pavisam jaunā līmenī.

Ar Mīlestību,
Nils


http://www.draugiem.lv/group/16019359/gaismasberni/?f_tid=5428241