pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Koku dziedinošās īpašības


Cilvēka organisma aizsardzība no gaisa piesārņojuma nav vienīgā noderīgā koka funkcija. Kokiem ir enerģija, kas var izdziedināt un atgriezt veselību. Un par šo faktu neviens nebrīnās. Ja brīnumus dara vienkāršie istabas augi, tad ko tur runāt par  vareno koku spēku, kuri uzkrājuši savu enerģiju gadu simtiem.

Koks ir prasmīgs dziednieks, bet galvenais ir zināt, kā griezties pie tā pēc palīdzības. Tas attiecas uz pašiem parastākajiem bērziem, ozoliem un  adatainajām skaistulēm – eglēm un priedēm. Pat mediķi, kas interesējas par tautas tradīcijām, apliecina, ka tas viss nav tikai vecmāmiņu pasakas, bet pilnībā normāli procesi, kuriem vairākums ne īpaši vēlas ticēt. Katrs cilvēks, kas atrodas mežā vai skvērā, pastaigas laikā ir izjutis vēlmi pieskarties kokam, pieiet pie koka kā pie kaut kā tuva, un vienkārši apķert to.

 Bērzs tiek uzskatīts par sievišķīgā aizsākuma simbolu. Tieši bērziem lūdz spēku meiteņu un sieviešu izdziedināšanai. Un tas nekad neatsaka palīdzību, ja pret to attiecas ar  maigumu un siltumu. Bērzs atvieglos slimību, palīdzēs atgriezt zaudētos spēkus  un pat paātrinās atveseļošanās procesu.
 Ozols arī ir ļoti devīgs garīgo spēku dāvinātājs. Bez tam ozolam var palūgt palīdzību, lai sadziedētu sirdi. Tiek uzskatīts, ka ozols uzlādē cilvēku ar  aktīvo enerģiju. Vēl ir piefiksēts, ka pastaiga zem šiem varenajiem kokiem atbrīvo no aritmijas un normalizē asinsriti.


 Egle un priede  glābj no stresa un hroniska noguruma. Zinātāji stāsta, ka egles jāstāda pa laukuma perimetru, uz kura stāv vasarnīca vai māja. Mūžīgi zaļie koki  neielaidīs  laukumā  ļaunu aci, nelabvēlīgu kaimiņu skaudību. Uzticamāko aizsardzību neatrast.

Koku enerģija — «vampīri» un «donori»

Uzskata, ka starp kokiem  ir «donori», kas ar prieku dalās ar savu enerģiju, un «vampīri», kas vēlas atņemt enerģiju. Un tā tos var veiksmīgi izmantot  savās interesēs, piemēram, lai noņemtu negatīvismu un agresiju. Stāsta, ka pat audzējs var zaudēt savu spēku pēc kontakta ar tādu koku.

Tautā par kokiem – donoriem, kuriem ir pozitīva bioenerģētika, ir ozols, skuju koki, akācija, kļava, bērzs un pīlādzis. Pie kokiem-vampīriem pieskaita apsi, kastani, papeli, gobu, ievu un citus ātri augošus kokus. Pavasarī par pašu spēcīgāko bionerģētiskā potenciāla koku uzskata  ziedošu pumpuru kokus.

Kā «uzkrāt » enerģētiku ar koka palīdzību

«Kontaktam» izvēlaties varenākos, daudzzarainu un ar kuplu lapotni. Tad paejiet no viņa tālāk un apejiet ap to apkārt. Attālumā 1,5 metru patiepiet uz tā pusi plaukstu un lēni ejiet klāt. Kad būsiet 1 m attālumā sajutīsiet uz plaukstas paaugstinātu  siltumu vai pat vieglu drebuli — tas nozīmē, ka tas ir koks-donors  ar lielu enerģētisko uzkrājumu. Interesanti, ka enerģētiski aktīvam kokam, kā likums, parasti nav kaimiņu  līdz 6 metru attālumā.

Instrukcija:
1. Piekļaujieties ar seju vai muguru pie koka un domās lūdziet tam paaugstināt savas enerģētikas dzīvības potenciālu.
2.Atslābināties, aizveriet acis un iedomājieties, kā pa visu ķermeni pakāpeniski izplūst siltums.
3. Trīs minūšu laikā izpildiet bioenerģētiskās «ieelpas» (ieelpa —aizturiet elpu— izelpa). Ieelpas laikā iedomājaties un sajūtiet, kā koka bioenerģētika plūst pa jūsu rokām un kājām uz saules pinuma pusi. Iedomājieties zemes sulas plūšanas procesu pa koku — sākot no saknēm, uz augšu pa stumbru un lapām.
Uzticieties kokiem un koki jums palīdzēs!
http://www.latvuda.lv

Guntis
Apt. no pulk. 11:00 līdz 13:00 Ozoli guļ diendusu šajā laikā, ja nēesat īpaši uzbudināts un nervozs, labāk pie Ozola neiet. Būss pilnīgi pretējs efekts. Ozols guļot diendusu uzsūc sevī spēku no apkārtējās vides.