otrdiena, 2014. gada 1. jūlijs

Dažas Atmodas mācības atziņas

  1. Šīs nedēļas mācība- jo vairāk saproti, ka ar pasauli viss ir kārtībā, bet nekārtībā esi tu, jo vairāk tuvojies Vienotībai (atmodai).
  2. Apzinies to, ka esi vērsts uz sevi. Sevi (savu ego) nevar izšķīdināt, ja neredzi un neatklāj, ka savā pamata būtībā esi orientēts uz sevi. Viss, kas vajadzīgs, ir apzināt savu egoismu katrā darbībā un ik dienas. Nav nekādas vajadzības tiekties uz pretējo- būt nevērstam uz sevi.
  3. Sat karma- cēlonis un sekas. Dari pēc iespējas vairāk labus darbus, lai padarītu maksimāli daudz cilvēkus laimīgus. Palīdzi cilvēkiem, dzīvniekiem un dabai. Lai patiesi gūtu panākumus, tev jābūt vēlmei un degsmei palīdzēt, tā nav tikai fiziska rīcība.
  4. Patiesa klausīšanās. Kad klausies citos, tad pievērs uzmanību tam, kas notiek tevī un dari to bez kritikas vai nosodījuma. Kad klausies, tad sajutīsi vēlmi vai gribu, tas ir tas, ko otrs vēlas vai grib. Gribi arī tu to, ko vēlas citi. Patiesa līdzjūtība ceļas no darīšanas, jo pieredzi sevi tāpat kā citus, viņu vajadzība tagad kļuvusi par tavu vajadzību.
  5. Vienotība. Apceri un apjaut faktu, ka nevari eksistēt kā atdalīta vienība, katra dzīves joma balsta viena otru, viss ir atkarīgs viens no otra. Tu esi viens ar visu. TU TE ESI TĀPĒC, KA IR VISS CITS.


Rīt, trešdienas vakarā plkst.18:30 Lāčplēša 35-16a, Dzīves zinātnes institūtā, (durvju kodi 1705 un 2105) tiekamies lai runātu par šīsnedēļas mācību- ārējā pasaulē viss ir kārtībā, kaut kas nav kārtībā iekšējā pasaulē. Kā šī mācība izprotama? Ko darīt? Kā to saprast?
Pārrunāsim iepriekšējās nedēļas tēmu- par domu vērošanu...
Un iesāksim pamatīgu tēmu- par bailēm... runāsim par baiļu veidiem...kādas tās ir? Apzināsim baiļu dabu. Ko te var mainīt ar prātu? Mums padomā arī kāda ļoti skaista un jaudīga meditācija- vingrinājums, kas jāpilda grupā.

Dalības maksa- ziedojums sākot no 5€

Uz tikšanos rītvakar!
Nodarbības vada Māra Brante un Jānis Ieviņš