Tagad priežu čiekuri ir gatavi sīrupa vārīšanai. Zaļi
priežu čiekuri, var lasīt līdz jūlija sakumam. Izmērcē 10 min siltā ūdenī,
nokas. Kamēr čiekuri mirkst ūdenī sagatavojam sīrupu 2l ūdens un 2 kg cukura uz
1kg čiekuru tas ir 50-60 čiekuru apmēram. pēc 10 min beram čiekurus katla un
varam 3 h uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot un noņemot putas. Beigu
rezultāts loti garšīgs sīrups un gardi ,saldi mīksti čiekuri ziemai. Stiprina
imunitāti un ārste klepu. Priežu čiekuru sīrups nostiprina imunitāti, noder pie
saaukstēšanās, vīrusu infekcijām, bronhītiem, laringītiem, pēc
pneimonijām.
http://www.draugiem.lv/#/user/1245582/blog/?p=10042213