ceturtdiena, 2013. gada 1. augusts

Priežu čiekuru sīrups


Tagad priežu čiekuri ir gatavi sīrupa vārīšanai. Zaļi priežu čiekuri, var lasīt līdz jūlija sakumam. Izmērcē 10 min siltā ūdenī, nokas. Kamēr čiekuri mirkst ūdenī sagatavojam sīrupu 2l ūdens un 2 kg cukura uz 1kg čiekuru tas ir 50-60 čiekuru apmēram. pēc 10 min beram čiekurus katla un varam 3 h uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot un noņemot putas. Beigu rezultāts loti garšīgs sīrups un gardi ,saldi mīksti čiekuri ziemai. Stiprina imunitāti un ārste klepu. Priežu čiekuru sīrups nostiprina imunitāti, noder pie saaukstēšanās, vīrusu infekcijām, bronhītiem, laringītiem, pēc pneimonijām.

http://www.draugiem.lv/#/user/1245582/blog/?p=10042213