piektdiena, 2013. gada 2. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
21. jūnijs
Apkārtējās pasaules panīkums šodien ir visu mutēs. Katrs par to runā. Daudzi zākā cilvēkus.
Daudzi Dievu. Daži abus. Viņi to dara aiz nezināšanas.
No tā nav nekāda labuma, ja tu zākā citus cilvēkus. Kas citus zākā, sevi padara sīku. Skaties uz sevi kā uz Dievu. Cieši tici, ka tu un Dievs esat viens, un tava pasaule pārmainīsies pašos pamatos.
Ja tu Dievam uzliec vainu par pasaules nabadzību, tas parāda, cik maz tu zini par dziļākām savstarpējām sakarībām.
Daudzus cilvēkus Rietumos un Austrumos ir padarījusi aklus un saindējusi kāda pavisam smalka negatīva ideoloģija.
Šī ideoloģija spokojas daudzās galvās un nosaka pasaules uzskatu daudziem, daudziem miljoniem cilvēku.
Viens no Manas misijas uzdevumiem ir iznīcināt šo ideoloģiju, kura apgalvo, ka pasaule esot slikti radīta.
Pasaule ir radīta no mīlestības Dieva mīlestībā. Tā ir mūžīga un pilnīga. Nekas nevar to iznīcināt.
Ko jūs šodien redzat, ir tikai vismazākās pārmaiņas pašā virspusē. Nav vērts par tām runāt.
Bet slima pašos pamatos ir jūsu spriešanas spēja un līdz ar to jūsu redze. Jūs neesat spējīgi pamanīt dievišķo pasaulē. Lielas smirdoņas dēļ jūs to nevarat saost, liela trokšņa dēļ nevarat dzirdēt. Tam tomēr nav nekāda sakara ar pasauli, bet tikai ar jums.
Novērs savu skatienu no pasaules. Aplūko dievišķo pasauli sevī. Atrod Mani savā sirdī un tu redzēsi, cik dievišķa, cik bezmākoņaini skaista ir pasaule. Pilnīga kā toreiz, kad ES to radīju.
Uzzini, cik pilnīgs tu esi.
Atdod sevi Dievam. Tas ir vislielākais pakalpojums, ko tu vari izdarīt pasaulei.


22. jūnijs
Ka jūs nonākat kontaktā ar savu iekšējo balsi, tā ir zīme, kas apliecina Manu uzturēšanos uz Zemes, un viens no Manas misijas mērķiem. Tādēļ ES saku, ka sava apciemojuma laikā Indijā jums nevajadzētu censties dabūt interviju no Manis, bet gan sadzirdēt savu iekšējo balsi (angliski vārdu spēle: "interview" un"inner view". Tulk.)
Tu esi dievišķs. Tavas esības kodols tev ir dievišķā pilnība, kas ir visur klātesoša, visvarena un zina visu.
Mans mērķis ir tevi sasaistīt ar tavu dievišķību, no visiem uzslāņojumiem atbrīvot visaptvērējas mīlestības gaismu tevī, lai tā atkal varētu mirdzēt pilnā spēkā.
Taču daudzi, kas nonāk kontaktā ar savu iekšējo kodolu, nepamana, ka viņi savu iekšējo balsi sasaista ar savu ego.
Tad iekšēji dzirdēto viņi izmanto, lai ārēji piepildītu savas intereses.
Pie tam viņi izmanto arī Manu vārdu, lai visam piešķirtu svaru.
Jūs tad sakāt apmēram tā: "Baba teica, ka man ar tevi nevar būt nekā kopīga."- "Baba teica, ka nav labi tas, ko tu dari." - "Baba teica, ka tev tas man jāizdara."
Kas tā runā, ir sava ego ciešā tvērumā un ne mazākā mērā nedomā uzņemties atbildību par savām domām, vārdiem un darbiem. Viņam tādēļ jāapzinās, ka viņš rupji ļaunprātīgi izmanto Manu vārdu un Manu personu.
Neviens nedrīkst izlietot Mani vai Manu vārdu, lai iegūtu varu pār citiem, resp., lai dabūtu cauri savas intereses pret citiem.
ES jūs brīdinu nekad to nedarīt, citādi jūs atverat vārtus un durvis sava ego patvaļai.
Kā jums jāapietas ar savu iekšējo balsi?
Jums piesardzīgi jāienes savas jūtas. Piemēram, jūs varat teikt: "Es sev jautāju, kas būtu pareizais šajā situācijā, un saņēmu sev atbildi..."
Vienīgi tad, ja jūs kādam jautājat, vai viņš vēlas, lai jūs Man jautātu, vai arī, ja kāds jums tieši lūdz dabūt atbildi no Manis, jūs drīkstat piesardzīgi atsaukties uz Mani, kad jūs, piemēram, sakāt: "Es dzirdu to un to...", "Atbilde, kuru es saņēmu, ir..."
Ja jūs tādējādi, t.i. piesardzīgi izmantosiet kontaktu ar savu iekšējo balsi, tā jums nesīs svētību.
Ievērojiet šīs vadlīnijas, jo iekšējā balss gaida tikai uz to, lai piepildītu jūsu dzīvi ar svētību, gaismu un mīlestību.


23. jūnijs
ES radīju pasauli un ES radīju kosmiskos likumus. Mana griba bija tā, kas Zemei deva pievilkšanas spēku, kā arī paisumus un bēgumus, un dažādu kušanas temperatūru metāliem un minerāliem.
ES to visu radīju un tādēļ arī iespēju to mainīt. Pilnība, pēc kā ES centos, noteica izvēli. Visam tā vajadzēja saderēt savā starpā, ka pilnība attiecas uz atsevišķo un arī uz visu kopumu.
Tas ir noticis. Tādā gadījumā kāpēc Man vajadzētu likumus mainīt? Vai pilnību ir iespējams uzlabot? Protams, ne.
Tomēr ES iejaucos dabas likumos. Piemēram, kad ES gribu kādam ticīgajam palīdzēt vai viņu pat izglābt. Tad ES visu tā pārmainu, kā tas viņam ir vislabāk. Vairumā gadījumu ES vēlos, lai Manu palīdzību nepamana citi, izņemot to, uz ko tā tieši attiecas - un arī ne vienmēr.
Tas pat pieder pie tēva dabas, ka viņš neatklāj, ko dara savu bērnu labā. Viņa bērniem ir tiesības uz to, ka viņš par viņiem rūpējas. Kāpēc tādēļ vajadzētu cēlus vārdus runāt?
Tāda ir arī attiecība starp Dievu un ticīgo: Dievs dod, un ticīgais to piedzīvo kā žēlastību.
Bet neticīgais pie visa tā nav līdzdalīgs, jo viņš nomaskē Dieva darbību tādējādi, ka nosauc to par vienkāršu gadījumu un vairāk par to nedomā.