otrdiena, 2013. gada 6. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
11. jūlijs
Sevis transformācija šodien ir plaši izplatīts "kases gabals". Katrs, kas grib, raksta šo brīnumvārdu uz sava veikala izkārtnes un gūst pasakainu apgrozījumu.
Neīstie guru un pravieši ir sastopami bariem jebkurā vietā un bagātīgi atalgoti jūsu akluma un slinkuma dēļ.
Viņiem patīk dzīvot ērti un tanī pašā laikā spraigi un uzjautrinoši.
Un šie neīstie skolotāji var arī sevi transformēt, trīs reizes "velkot"!
Vienreiz viņi jūs pievelk ar lētiem lozungiem un aplamu kvēli, tad viņi jums izvelk naudu no kabatas, un beidzot ar jūsu pulcēšanos un jūsu naudu viņi kļūst tik pazīstami, ka pievelk vēl vairāk cilvēku. Līdz ar to viņu māņu lozungi vēl vairāk izplatās.
Dzīvība ir dāvana. Darbs ir žēlastība. Ja tu tos abus neredzi, tev nav ko brīnīties, ja iekrīti uz mūsu laika pavedējiem.
Nekrāp pats sevi. Neej šķietami vienkāršāko ceļu, pilnīgi noteikti tas nav visvieglākais. Nebaidies ne no darba, ne piepūles, bet uzskati to par Dieva žēlastību, ar ko tu vari sevi transformēt.
Bet šoreiz īstajā jēgā.

12. jūlijs
Dievišķā kārtība ir Universa elpa. Universā viss notiek visaugstākajā harmonijā. Dievišķā kārtība ir harmonija. Kas nedzīvo pēc prēmas (mīlestības), satjas (patiesības), dharmas (godīguma), šānti (miera) un ahimsas (nevardarbības) cilvēciskajām vērtībām, tas nav saskaņā ne ar sevi, ne ar savu apkārtni.
Universā nekas nenotiek nejauši. Nekas egocentrisks vai pat egoistisks. Nekas tāds, kas nevarētu atgadīties bez pilnīgas saskaņas ar Maniem likumiem.
Arī tava elpa ir dievišķā kārtība. Vai tu to zini? Vai tu zini, ka bez dievišķās kārtības tu vispār nebūtu spējīgs dzīvot?
Viss tavā dzīvē notiek tikai tādēļ, ka ES vēlos, lai tev tā būtu un Mana griba un Mana mīlestība tavu dzīvi padarītu drošu.
Tas viss izpaužas tavā elpošanā. Tava elpa ir Dievišķā izpaudums caur tevi.
Tādēļ: cik ilgi tu elpo, tik ilgi tu ar katru elpas vilcienu izpaud, ka esi ar Mani saistīts.
Un tanī dienā, kad tu šķirsies no sava ķermeņa, tad pēdējais elpas vilciens būs tas mirklis, kurā tu pamanīsi, ka tu esi ES.
Ar šo zināšanu kopš šīs dienas dzīvo apzināti dievišķajā kārtībā, kas ir tevī. Pārkārtojies, un Tu sasniegsi Mani, pirms pametīsi savu ķermeni.