otrdiena, 2013. gada 6. augusts

Kā atbrīvoties no greizsirdības?


Ance jautā: Mani pēdējā laikā nomoka greizsirdība uz sievieti, kas manam dzīves biedram ir ļoti atāla radiniece. Saprotu, ja starp viņiem ir sarunas, tad tikai par lietu, šīs sarunas nav retums. Esmu ļoti greizsirdīga uz šo sievieti, personīgi viņu nepazīstu. To neizrādu, bet tas ēd mani nost. Varbūt domātājs var man ieteikt, kā man tikt galā ar sevi?

Elvita Rudzāte atbild: Greizsirdība ir skaudība. Greizsirdība ir gan vīriešu, gan sieviešu stress - tas ir ļaunprātīgi apsūdzošs naids, kura cēlonis ir bailes "mani nemīl". Greizsirdība ir neuzticības mērs, ko izmanto neticīgais partneris. Jo vairāk neticības, jo spēcīgāka greizsirdība. Cilvēks, kurš ir greizsirdīgs, ļoti uzmanīgi seko līdzi sava partnera gaitām un dažkārt saskata neuzticību pat tur, kur tās patiesībā nav.

Tā kā greizsirdība ir skaudības paveids, tad nepieciešams atcerēties, kad pirmo reizi sajutāt stresu skaudība? Pēc tam jāpiedod visiem tiem, kurus jūs apskaudāt vai kuri jūs apskauda. Bet vissvarīgākais ir atbrīvot stresu bailes "mani nemīl", jo tieši šī stresa dēļ rodas neticība sev un partnerim, kas attīsta greizsirdību. Nākamais ir jāizprot, ka partneris nav jūsu īpašums, ka viņš jums nepieder. Greizsirdīgi mēs sargājam tikai savu īpašumu, kas patiesībā nekad nav bijis mūsu īpašums, bet tā jau ir mācība par pieķeršanos un sapratni, ka viss pieder Dievam.

Visiem tiem, kuri izjūt sevī stresu - greizsirdība, es varu ieteikt tikai vienas zāles - mīliet otru cilvēku tādu, kāds viņš ir un neuzskatiet to par savu īpašumu. Tad jūs redzēsiet, ka arī otrs cilvēks izrāda savu mīlestību, jums nebūs pamata bēdāties, ka partneris jūs nemīl, un greizsirdība nemanāmi pazudīs.

Lai atbrīvotos no greizsirdības, ar stresu jārunā līdzīgi kā ar citiem stresiem. Apskatīsim, kā ar greizsirdību būtu jārunā sievietei, kura ļoti kontrolēja savu vīru, kurš viņu krāpa ar viņas draudzenēm.

Greizsirdības atbrīvošanas piemērs
Mīļā greizsirdība, paldies, ka pie manis atnāci, lai celtu manu garīgo attīstības līmeni. Piedod, ka es tevi piesaistīju, bet citādi es nebūtu kļuvusi gudrāka, es nebūtu sākusi interesēties par garīgo pasauli, apguvusi Piedošanas mācību. Es nebūtu sapratusi, ka manī ir ne tikai greizsirdība, bet arī bailes "mani nemīl" un dusmas. Paldies, ka esi mani vedusi pie prāta. Šodien ir tā diena, kad es tevi atbrīvošu no sevis. Lūdzu, piedod man, ka es tevi tik ilgi turēju savā cietumā, izaudzēju tik lielu un nelaidu laukā. Diemžēl es līdz šim nesapratu, ka manī ir greizsirdība. Es nesapratu, ka esmu skaudīga uz visām sievietēm, kuras runā ar manu vīru. Tu savu darbu esi izdarījusi, tāpēc tagad vari būt brīva un iet savu ceļu. Es tevi atbrīvoju no sevis. Lūdzu, ej savu ceļu tur, kur tev ir jāiet. (Mēģiniet domās redzēt, kā greizsirdība aiziet projām.)

Mīļais ķermeni, lūdzu, piedod man, ka es tev ar savu greizsirdību nodarīju pāri. Piedod man, ka tev nācās ciest tikai tāpēc, lai es kļūtu gudrāka.

Mīļie vecāki, es piedodu jums, ka jūs manī jau bērnībā radījāt stresu - bailes "mani nemīl", kas pārauga skaudībā. Es zinu, ka jūs bijāt tikai mani skolotāji un apzināti nevēlējāties manī radīt šos stresus. Es jums no visas sirds piedodu jūsu kļūdas.

Mīļais vīrs, es tev piedodu, ka tu mani krāpi ar citām sievietēm. Es saprotu, ka tu tā rīkojies baiļu "mani nemīl" vadīts, jo no manas puses saņēmi vairāk pārmetumu nekā mīlestības. Es tev piedodu tavu rīcību. Es tevi ļoti mīlu tādu, kāds tu esi. Lūdzu, piedod man, ka es uz tevi dusmojos par tavu rīcību un uzskatīju tevi par savu īpašumu. Lūdzu, piedod man, ka es tevi pastiprināti kontrolēju, pārbaudot tavus mobilā telefona zvanus un citādi.

Mīļās vīra draudzenes, es jums piedodu, ka slepus satikāties ar manu vīru. Tikai tagad es saprotu, ka vīrs meklēja jūs tāpēc, ka viņam nesniedzu pietiekami mīlestības. Tikai tagad es sapratu, ka vīru mana pārspīlētā greizsirdība tik ļoti nogurdināja, ka viņš meklēja mierinājumu pie citām sievietēm. Lūdzu, piedodiet man, ka es uz jums dusmojos par jūsu rīcību.
(Vēlams piedot visiem pārējiem, kuri dzīves laikā pastiprinājuši greizsirdību vai veicinājuši kļūdu pieļaišanu).

Lūdzu, piedodiet man visi, kam es ar savu greizsirdību esmu nodarījusi pāri (piedošana jālūdz katram atsevišķi par konkrētiem notikumiem).

Es piedodu pati sev, ka esmu tāda, kāda esmu. Es tikai mācos. Es esmu skolniece, kura no savām kļūdām mācās, es darīšu visu, lai apgūtu mācību stundas. Es mīlu sevi! Es piedodu sev visas savas kļūdas.


Tieši tāpat, kā jūs atbrīvojat stresu greizsirdība, varat atbrīvot arī stresu skaudība un, protams, citus stresus.

Stresa - bailes "mani nemīl" atbrīvošana

Stresa - bailes "mani nemīl" atbrīvošanas metodika:
1) Sarunājieties ar stresu kā ar savu vislabāko draugu. Pasakiet stresam paldies par to, ka tas ir atnācis celt jūsu garīgās attīstības līmeni. Lūdziet tam piedošanu, ka tik ilgi esat stresu ieslodzījuši savā cietumā, lūdziet, lai tas iet projām. Iztēlojieties, kā stress no jums aiziet.

2) Lūdziet piedošanu savam ķermenim, ka ar savu stresu esat tam nodarījuši pāri.

3) Lūdziet piedošanu visiem tiem, kam ar savu stresu esat nodarījis pāri (vēlams lūgt piedošanu katram atsevišķi par konkrētiem notikumiem).

4) Piedodiet tiem, kas jūsos ir šo stresu radījuši (vēlams piedot katram atsevišķi par konkrētiem notikumiem).

5) Vēlams piedot visiem pārējiem, kas dzīves laikā jūsos šo stresu ir pastiprinājuši (vēlams piedot katram atsevišķi par konkrētiem notikumiem).

6) Piedodiet paši sev savas kļūdas. Mīliet sevi!

Piezīme: Nav tik svarīgi, ko un kādā secībā jūs runājat. Pats svarīgākais ir to darīt no visas sirds.

Stresa - bailes "mani nemīl" atbrīvošanas piemērs
1)Mīļās bailes "mani nemīl", paldies, ka pie manis atnācāt, lai celtu manu garīgo attīstības līmeni. Piedodiet, ka es jūs piesaistīju, bet citādi es nebūtu kļuvis gudrāks, es nebūtu sācis interesēties par garīgo pasauli, apguvis Piedošanas mācību. Paldies, ka esat mani vedušas pie prāta. Šodien ir tā diena, kad es jūs atbrīvošu no sevis. Lūdzu, piedodiet man, ka es jūs tik ilgi turēju savā cietumā un nelaidu laukā. Diemžēl es līdz šim nesapratu, ka manī ir bailes "mani nemīl". Jūs savu darbu esat izdarījušas, tādēļ tagad varat būt brīvas un iet savu ceļu. Es jūs atbrīvoju no sevis. Lūdzu, ejiet savu ceļu tur, kur jums ir jāiet. (Mēģiniet domās redzēt, kā bailes "mani nemīl" aiziet projām.)

2)Mīļais ķermeni, lūdzu, piedod man, ka es tev ar savām bailēm "mani nemīl" nodarīju pāri. Piedod man, ka tev nācās ciest tikai tāpēc, lai es kļūtu gudrāks.

3)Lūdzu, piedodiet man visi, kam es ar savām bailēm "mani nemīl" esmu nodarījis pāri (vēlams lūgt piedošanu katram atsevišķi par konkrētiem notikumiem).

4)Mīļie vecāki, es piedodu jums, ka jūs manī radījāt bailes "mani nemīl". Es zinu, ka jūs bijāt tikai mani skolotāji un apzināti nevēlējāties manī radīt bailes "mani nemīl". Es jums no visas sirds piedodu jūsu kļūdas (vēlams piedot katru situāciju atsevišķi, kura jūs ir sāpinājusi no vecāku puses, domājot par konkrētiem notikumiem, kuri joprojām saglabājušies atmiņā un laiku pa laikam atgādina par sevi; nevajag atmiņu piepūlēt par notikumiem, kuri ir aizmirsti).

5)(Piedodiet visiem pārējiem (skolotājiem, draugiem, partneriem, kolēģiem u.c.), kas dzīves laikā pastiprinājuši bailes "mani nemīl" - vēlams piedot katru situāciju atsevišķi, kura jūs ir sāpinājusi no apkārtējo puses, domājot par konkrētiem notikumiem, kuri joprojām saglabājušies atmiņā un laiku pa laikam atgādina par sevi; nevajag atmiņu piepūlēt par notikumiem, kuri ir aizmirsti).

Mīļais draugs, es piedodu tev, ka tu mani sāpināji (nosauciet konkrētu situāciju). Es tikai tagad sapratu, ka šīs sāpes man bija nepieciešamas, lai es kļūtu dzīves gudrāks. Piedod man, ka es tevi izprovocēju sāpināt mani, lai vestu mani pie prāta.

6)Es piedodu pats sev, ka esmu tāds, kāds esmu. Es tikai mācos. Es piedodu sev visas savas pieļautās kļūdas. Es sevi ļoti mīlu - tādu, kāds es esmu (vēlams piedot katru situāciju atsevišķi, kura jūs atceraties kā savu pieļauto kļūdu, domājot par konkrētiem notikumiem, kuri joprojām saglabājušies atmiņā un laiku pa laikam atgādina par sevi; nevajag atmiņu piepūlēt par notikumiem, kuri ir aizmirsti).


Autore: Elvita Rudzāte
http://domatajs.lv/gariga-prakse-stresa-bailes-mani-nemil-atbrivosana/