pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Garīgā prakse: "Sevis mīlestības lūgšana vīrietim"


Šodien, Visuma Radītāj, es Tevi lūdzu - palīdzi man pieņemt sevi tādu, kāds esmu, bez vērtējuma. Palīdzi man pieņemt savu prātu tādu, kāds tas ir, ar visām manām emocijām, cerībām un sapņiem, manu personību un vienreizīgumu. Palīdzi man pieņemt savu ķermeni tādu, kāds tas ir, visā tā skaistumā un pilnībā. Ļauj sevis mīlestībai būt tik spēcīgai, lai es nekad vairs nenoraidītu sevi un neaizliegtu sev laimi, brīvību un mīlestību.

No šā brīža ļauj katrai darbībai, katrai pretdarbībai, katrai domai, katrai emocijai rasties mīlestībā. Palīdzi man, Radītāj, palielināt sevis mīlestību, līdz viss mūsu dzīves sapnis ir pārveidots - no bailēm un ciešanām par mīlestību un prieku. Ļauj mīlestības spēkam būt pietiekami stipram, lai salauztu visus melus, kuriem esmu iemācīts ticēt, - melus, ka neesmu pietiekami labs, pietiekami stiprs vai pietiekami gudrs, ka neko nevaru. Ļauj mīlestības spēkam būt tik stipram, lai vairs nav jādzīvo sava dzīve, vadoties pēc citu cilvēku viedokļiem. Ļauj man pilnībā uzticēties sev, lai izvēlētos savas iespējas. Sevi mīlot, es vairs nebaidos uzņemties atbildību vai stāties pretī problēmām un atrisināt tās. Lai ko es vēlētos paveikt, ļauj tam notikt ar mīlestību.

Sākot ar šo dienu, palīdzi man sevi mīlēt tik ļoti, lai es nekad vairs nenostātos pret sevi. Es varu dzīvot savu dzīvi, būdams pats, un vairs neizlikties par citiem, lai tiktu pieņemts. Man vairs nevajag, lai mani pieņem un apliecina man, cik labs esmu, jo es zinu, kas es esamu. Ar sevis mīlestības spēku ļauj man priecāties par savu attēlu spogulī. Ļauj manā sejā būt starojošam smaidam, kas vairo manu iekšējo un ārējo skaistumu. Palīdzi man mīlēt sevi tik kvēli, lai es vienmēr varu izbaudīt savu klātbūtni.

Ļauj man sevi mīlēt bez tiesāšanas, jo tiesādams es apsūdzu un vainoju, tad ir nepieciešams sods un es zaudēju izredzes uz Tavu mīlestību. Stiprini manī gribu piedodot sev pašam. Iztīri manu prātu no emocionālās indes un spriedumiem, lai varu dzīvot pilnīgā mīlestībā un mierā.

Ļauj sevis mīlestībai būt tam spēkam, kas maina manu sapni par dzīvi. Ar šo jauno spēku sirdī, sevis mīlestības spēku, ļauj man pārvērst katras attiecības, kas man ir, un vispirms attiecības ar sevi. Palīdzi man izvairīties no jebkādām domstarpībām ar citiem. Liec man būt laimīgam kopā ar saviem mīļotajiem un piedot viņiem jebkuru pārestību, kuru sajūtu savā prātā. Palīdzi man mīlēt sevi tik ļoti, lai es piedotu ikvienam, kas kādreiz dzīvē mani sāpinājis.

Dod man drosmi mīlēt savu ģimeni un draugus bez nosacījumiem un pārvērst mūsu attiecības par labākām un mīlestības pilnām. Palīdzi man radīt jaunus sazināšanās kanālus savās attiecībās, lai nebūtu cīņas par varu, nebūtu uzvarētāju vai zaudētāju. Ļauj mums strādāt kā komandai - mīlestības, prieka un saskaņas labā.

Ļauj mūsu attiecībām ar ģimeni un draugiem veidoties ar cieņu un prieku, lai vairs negribētos viņiem mācīt, ko domāt vai kādiem būt. Ļauj mūsu romantiskajām attiecībām būt visskaistākajām attiecībām, ļauj just prieku katru reizi, kad dalām sevi ar savu partneri.

Palīdzi man pieņemt citus tādus, kādi viņi ir, bez vērtējuma, jo, ja es viņus noraidu, tad noraidu pats sevi. Kad noraidu sevi, es noraidu arī Tevi.

Šī diena ir jauns sākums, Palīdzi man sākt savu dzīvi no jauna, dzīvi ar sevis mīlestību. Palīdzi man izpētīt un izbaudīt dzīvi, savas attiecības, uzņemties risku un vairs nedzīvot bailēs no mīlestības. Ļauj man atvērt savu sirdi mīlestībai, tās ir manas dabiskās tiesības. Palīdzi man kļūt par Pateicības, Dāsnuma un Mīlestības meistaru, lai es spētu izbaudīt visu Tevis radīto mūžīgi mūžos. 
Āmen.

Lūgšana atvasināta no Tolteku gudrības grāmatas, Dons Migels Rīzs "Mīlas meistars"