otrdiena, 2013. gada 6. augusts

Gars, dvēsele un fiziskais ķermenis




Jūsu gars ir lielisks, to nevar iznīcināt. Tas sevī satur un saprot vienīgi mīlestību. Tomēr, lai dalītos Dievišķajā patiesībā, kas tam uzticēta, garam ir jāspēj arī pašam izjust patiesību. Garam ir jāmainās un jāapgūst pieredze. Lai to panāktu, garam labprātīgi ir jāuzņemas ciešanas.

Kā jūs varat kļūt par to, kas neesat? Tā kā gars nesēj mainīt savu patieso būtību, tam vajadzēja ar kaut ko apvienoties. Gars radīja savu otro es- to, kuru uzdevuma pildīšanas procesā iespējams ievainot, kurš spēj mācīties, apgūt pieredzi, just, gūt pānākumus, ciest zaudējumus. Tā radās dvēsele.

Atšķirībā no mūsu gara, kurš ir mūžīgs un pastāvīgs, mūsu dvēsele var pielāgoties katrai jaunai pārdzimšanai un pieredzei. Atšķirībā no gara dvēsele var izjust mīlestības trūkumu, noticot, ka ir nemīlēta, nevērtīga vai slikta. Atšķirībā no mūsu gara dvēsele var tikt sašķelta vai sabojāta, var arī pārveidoties ne tikai mīlestības ziņā un var mācīties no pieredzes, kurā trūkst mīlestības.

Lai dvēsele piepildītu savu uzdevumu, tai vispirms un noteikti ir jāiemiesojas fiziskajā ķermenī. Tāpēc mūsu ķermenis nes sevī garīgās patiesības un spēj to enerģijas pārveidot fiziskajā realitātē. Ar mūsu ķermeņa palīdzību mūsu dvēsele saskaras ar īstenību un otrādi. Mēs savstarpēji dalāmies visā, ko iemācāmies, un ar katru jaunu mācību arvien vairāk uzzinām par mīlestību.

Sindija Deila „Ikdienas gaišredzība”