svētdiena, 2013. gada 4. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
28. jūnijs
Dzīvo patiesībā. Patiesība ir patiešām stiprs spēks, kas tevi var vadīt uz atbrīvošanos no visiem spaidiem, no visiem grūtumiem, no pašas nāves.
Taču dzīvot patiesībā nenozīmē tikai runāt patiesību, neko neviltot, nevienu - šī vārda īstajā nozīmē - nenovest no ceļa.
Patiesība nozīmē arī psihisku patiesību. Cik lielā mērā tu vēl esi saistīts pie savas pagātnes? Cik bieži tevi vēl nodarbina tas, kas notika tavā bērnībā? Ko tu esi pārņēmis no saviem vecākiem vai savas bērnības, kas tev nav paša pieredzē iegūts?
Kāda ir tava attieksme pret vecākiem? Vai tu vari būt patiess ar viņiem, vai varbūt tu esi, piemēram, laipns, kad ar viņiem satiecies, bet dusmojies un runā sliktu par viņiem, kad esi no viņiem aizgājis?
Noskaidro savu attieksmi pret saviem vecākiem un pret visu savu ģimeni. Aizmirsti
apvainojumus, atbrīvojies no niknuma. Ir pietiekami daudz labu tehniku, kas tev var palīdzēt strādāt ar savām jūtām.
Lai par ko tu izšķirtos, izdari to. Jo tavs uzdevums ir saprast, ka taviem vecākiem pie tava likteņa vispār nav nekādas daļas. Tu esi sev radījis savus vecākus ar savu karmu, neviens cits.
Vai varbūt tev liekas, ka svētais Asīzes Francis un Hitlers savā nākošajā mūžā dabūs vienus un tos pašus vecākus?
Ja tā varētu būt, tad, pirmkārt, pasauli patiešām nevarētu izglābt, un, otrkārt, tā sen jau būtu aizgājusi bojā.

29. jūnijs
Ir dumji un gudri cilvēki. Pie kuriem tu sevi pieskaiti?
ES pie dumjajiem pieskaitu tos, kuri maz pūļu pieliek savai garīgajai attīstībai - vai arī nepieliek nemaz. Turpretī gudrie Man ir tie, kas dievišķās mācības studē, pārdomā un izvērš darbībā.
Diemžēl daudzi, daudzi cilvēki ir dumji, t.i. slinki. Slinkums ir muļķības sevišķa forma, jo slinkais tic, ka, atliekot aktuālu lietu kārtošanu, viņš var no tām izvairīties.
Neviens nevar izvairīties. Katram jāpaveic sava attīstība. Bet, kas tērē laiku, tas izšķiež dzīves laiku. Tas ir dumji.
Tavs mūža garums ir iepriekš noteikts. Izmanto to. Lūdz Dievu, lai Viņš tev dod uzdevumus, ar kuriem tu vislabāk vari augt un attīstīties sev paredzētajā veidā.
Gadījumā, ja tu esi padevies maldiem, ka nekā nedarīšana ir dāvana, vēl šodien no tādām domām atsakies.
Nekā nedarīšana ir slogs, kas uz ilgu laiku novājina jebkuru un atver tevi daudzām negatīvām īpašībām un netikumiem.
Darbs ir žēlastība. Darbošanās ir iespēja attīstīties. Priecājies par visu, ko tu vari darīt. It sevišķi, ja tas ir citu labā.
Citiem palīdzēt, citus mierināt, būt klāt citiem - tā ir svētlaime, ko tu vari sasniegt uz Zemes. Darīt labu ir gudrība, kas tev dod visu to, ko tu citur veltīgi meklē.
Esi gudrs, ej kopā ar Dievu, un Dievs tevi svētīs ar vēl lielāku gudrību.
Tas ir - savācot vienā formulā - gaismas ceļš, ko visi meklē.


30. jūnijs
Daudzos gadījumos ES esmu pret psihoterapiju. Te ES aizstāvu vispārpieņemto uzskatu, ka daudziem terapeitiem pašiem steidzīgi vajadzīga dziedināšana, un tādēļ pacientiem viņi ir nevis palīdzība, bet lielas briesmas.
Terapeiti, par kuriem ES runāju, nav tīri ne jūtās, ne galvā. Ne viņu mīlestība ir attīstīta, ne viņi dzīvo pēc pozitīviem, stabiliem ideāliem. Tāpēc labāk būtu, ja viņi paši izietu ārstēšanās kursu, jo ES zinu, cik nelaimīgi viņi ir savas sirds dziļumos.
Tomēr ir terapeiti, kuru darbu ES saucu par labu, veicinu, pie kuriem ES sūtu cilvēkus, kam vajadzīga palīdzība. Šie terapeiti ir palīgi Manā misijā.
Kāpēc ES par to runāju? Tāpēc, ka dažiem pielūdzējiem ir nepareizi priekšstati. Viņi dzīvo pēc moto: "Gan jau Dievs izkārtos!" Dažā ziņā tas ir pareizi, jo ES patiešām palīdzu, kur vien varu.
Taču arī tev kaut kas jādara, tev jānodarbojas ar savu attīstību.
Tādēļ ES saku: ir triju kategoriju pielūdzēji. Vieni dara par maz. Viņi izšķiež savu laiku un līdz ar to savu mūžu, gaidīdami uz mīļo papiņu, kas visu viņiem izkārtos. Viņi netiek ļoti tālu.
Citi dara pārāk daudz. Viņi skraida apkārt, kur vien ir kaut kas interesants. Vairāk vai mazāk izmēģina katru metodi, kuru viņiem piedāvā. Studē šo vai citu teoriju. Ar vārdu sakot: viņi pastāvīgi ir "uz strīpas", nerod nekāda miera un visu savu enerģiju izlieto meklēšanā, nevis atrašanā.
Trešie Man ir vismīļākie. Viņi meklē nopietni. Pārbauda, apsver, pēta, lūdz pareizu lēmumu un rīkojas pēc tā.
Turklāt viņi saietas ar labiem cilvēkiem.
Ja jūs par kaut ko izšķiraties, tad palieciet pie tā. Kad nonākat grūtībās, neļaujiet sevi maldināt, bet lūdziet un paļaujieties uz Dieva palīdzību.
Tie ir pielūdzēji, kas nepieciešamības gadījumā konkrēti ar sevi strādā. Kas izmanto profesionālu palīdzību, lai atraisītu kādu mezglu. Viņi netic, ka Dievs viņiem visu nokārtos un ka Dievam tas būtu jādara.
Tāpēc ES viņiem palīdzu, un savā ceļā viņi atrod tieši to palīdzību, kāda viņiem ir vajadzīga.