svētdiena, 2013. gada 11. augusts

...par sievieti un vīrieti ....


Vīriešu saprātīgums izpaužas prasmē saskatīt neredzamo .
Sievietes saprātīgums izpaužas prasmē just neredzamo . Sieviete jūt visu , ko saskata vīrietis . Turklāt sievietei piemīt spēja vienlaikus uztvert kā veselumu, tā atsevišķas detaļas .Sievietei nevajag pavērsties ar seju pret mērķi . Viņa jūt ar visu savu būtni .Nebijis viņā baiļu , kas bloķē uztveri , viņa uztvertu dažādus objektus , to saistību un virzību nākotnē . Jo sievietei mazāk baiļu , jo atvērtāka viņas uztvere un pilnīgāka viņas spēja radīt nākotni .Arī nelīdzsvarota sieviete jūt to pašu , taču viņa netic savām jūtām un tāpēc vienlaikus ķeras pie desmit darbiem . Sieviešu izturība un nelokāmība ir milzīga . Taču sieviešu darīšanām ir sava robeža , kuru pārkāpjot , sieviete sevi nolemj bezgalīgai rosībai , kas nerada nedz vēlamo rezultātu , nedz vēlamo apmierinātību .
Vīrietis ir gluži kā prožektors nakts tumsā .Tuvumā viņš redz labi , taču , ja nepieciešams saskatīt punktiņu uz horizonta līnijas , viņam sava stars jāfokusē .Tam vajadzīgs laiks , spēki un prasme , bet tas viss nāk ar gadiem .Lai izstrādātu labu plānu nākotnei , nepieciešams laiks , spēki un prasme .Ja vienlaikus vajag lūkoties arī cita virzienā , atkal vajag laiku , spēku , apdomāt .Trešās pavēles izpildīšanai vīrietim vēl pietiks enerģija , taču ceturtās - tas jau ir pāri mēram . Vīrietim , kam nākas pildīt pārmēra prasīgu sieviešu iegribas (iegribas ir arī tās , kas netiek izteiktas , bet ir tikai domās) , jāgriežas uz ass kā centrifūgā .Jo ātrāk viņš griežas , jo īsāks paliek gaismas stars , līdz viņš sāk izgaismot tikai pats sevi . Pārmēra paklausība vīrieti padara par egoistu , kurš domā tikai par sevi . Viņš kļūst par sliņķi , kura darba spējas iznīcinājis nesaprātīgs prasīgums . Tādu viņu padara bailes no pārmēra prasīguma .
Audzinot dēlu , jāzina , ka cilvēks šajā pasaulē ierodas mācīties . Jebkurš darbs ir mācību stunda , kas sākas ar apdomāšanos .Labai domai seko labs darbs , pēc kura pabeigšanas vajadzīgs laiks , lai pareizi secinātu .Šādi organizētā darbā audzina gudru , sapratīgu un čaklu vīrieti , kura darbs nes augļus .Bet , ja puisēnam jāveic desmit darbi vienlaikus , viņa galvā valda pilnīgs haoss . Viņš vai krīt no kājām , taču ir neapmierināts ar sevi , un tas viņā iznīcina vīrieti . Viņš dusmojas , ka sievietes visu pagūst , taču tas notiek aiz neizpratnes , jo vīrieši jau nav sievietes .
Vīrieša saprātīgums pieaug , pateicoties tam , ka viņš sievietes saprātīgumu uzskata par augstāku nekā savējo . Viņš nebaidās , ka sieva ir par viņu gudrāka , jo nevēlas būt labāks par sievu .
Sapratīgs vīrietis uzklausa sievietes pavēli , taču rīkojas tā , kā saka priekšā paša prāts , jo viņš ir radīts kā fiziskās pasaules veidotājs .
Vīrietis , kas sievu uzskata par augstāku , nekā ir pats attīstās caur sievas saprātīgumu .Viņš iemanto skaidras uztveres spēju .
Sieviete , kas vīru uzskata par augstāku , nekā ir pati , attīstās caur vīra saprātīgumu . Viņa iemanto skaidras uztveres spēju .
Bailīgi cilvēki cenšas pazemot laulāto draugu ta vietā , lai viņu paaugstinātu .
...ja vīrietis no sievas grib iztaisīt vīrieti , cieš abu saprāts ...
...ja sieviete no vīra grib iztaisīt sievieti , cieš abu jūtas ....
V. Lūle
...mācīsimies iepazīt iemīlēt katrs pats savu dzimumu un cienīt otru ...
man jau no bērnības ir patikušas filmas par apslēptiem dārgumiem , meklēšanu , atrašanu ....mēs cīnāmies pret ļauno , slikto un pamazām paši kļūstam slikti , jo iznīcinām mīlestību ...vajag tikai atrast dārgumus sevī un tas ir mūsu katra personīgais sliktais ....diezgan viegli ir domāt sliktu par otru , jo neviens jau nezin , skaļi pateikt to jau ir grūtāk ....bet ir ļoti grūti ieraudzīt , atpazīt sevī slikto , lai gan par to skaļi nemaz nav jārunā ...no sava sliktuma baidāmies , bet otra redzam ...var jau arī iebāzt galvu smiltīs un teikt , ka visi ir labi , jautājums cik ilgi iztiksi bez gaisa , bez brīvības ....
...mēs viens otru vainojam - , ja es ar nodomu otram iesitu pa degunu , es esmu vainīga , bet citādāk mēs esam provokatori , velkam no otra ārā slikto - palīdzam - Un atkal jāsaka - ne viss ir tā kā izskatās sākumā - vajag padomāt ....
...jauku dienu un , ja tāda nav šodiena , būs rītdiena - , bet nevajag gaidīt , vajag dzīvot ...
http://www.draugiem.lv/#/user/4750238/blog/?p=10315822