pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
5. jūlijs
Vēlmes tevi pavada visā Zemes dzīves laikā.
Vēlmes rodas tādēļ, ka tu uz Zemes atnāc ar kādu ļoti stipru vēlmi: tavs ES ilgojas pēc svētlaimes, ko pārdzīvoji viņpasaulē.
Tavs ego šo vēlmi īsteno tā, ka meklē laimi pasaulē. Viņš meklē to visu mūžu. Un tā daudzus mūžus. Šo meklējumu jēga ir asināt tavu apziņu.
Ar saviem pārdzīvojumiem un dziļām pārdomām kādu dienu tu nonāc pie tā, ka laimi meklē un atrod sevī, nevis ārējā pasaulē.
Ja tu to atrod, beidzas kā tavas vēlmes, tā arī meklēšana. Līdz turienei ir tāls ceļš, jo maija (ārējā pasaule) tēlo tavā priekšā, ka visu, ko tu meklē, tu varētu atrast pasaulē. Bet vienīgais, ko tu šeit iegūsti, ir valgi, kas tevi sien pie Zemes.
Ar to ES nedomāju, ka viss, ko piedāvā pasaule, ir slikts. Problēma pastāv - kā aizvien - ne pasaulē, bet tevī, t. i. tavā prātā.
Prātam piemīt īpašība piesaistīties kaut kam materiālam. Domas rada saites, kuru dēļ tev agrāk vai vēlāk nākas ciest, jo visam pasaulīgajam ir savs laiks. Kaut kad tas paiet. Ja tu esi piesaistījies, tad zaudējumu izjūti kā sāpes.
Tāpēc zelta likums skan tā: baudi savu dzīvi. Baudi visu, ko Dievs tev labu dāvina. Izmanto to un padari bagātāku savu dzīvi.
Taču nepiesaisties ne lietām, ne cilvēkiem. Dzīvo tā, lai visu varētu jebkurā brīdī atdot, nejūtot ne visniecīgākās sāpes.
Pastāvīgi domā: "Dievs man to ir devis. Viss ir Viņa varā. Ja Viņš to atkal paņem pie Sevis, manī jābūt vienīgi pateicībai par to, ka man bija ļauts tik ilgi to paturēt."
Baudi pasauli un pastāvīgi apzinies, ka pie baudīšanas pieder arī nepiesaistīšanās. Kas nevar laist vaļā, tas nevar baudīt, jo viņa galvā nepārtraukti mīt bailes zaudēt.
Mīli dzīvi. Mīli krāšņumu, kas ir ap tevi. Mīli Dievu, kas tev to visu ir devis. Un esi laimīgs par to, ka Viņš tev ir dāvājis iespēju laist vaļā, kas tev ļauj baudīt visu un beigās tādēļ nav jācieš.

6. jūlijs
Tā sauktajām industrijas zemēm ir vara uz Zemes. Gandrīz visas tās ir kristīgas zemes. Tāpat 1. un 2. pasaules karā piedalījās gandrīz vienīgi kristīgas zemes. Tas skaidri parāda, cik ļoti Kristus mācība ir zaudējusi savu jēgu, t.i. sirdi šajās zemēs. Kristus mācīja sirds spēku, varu. Ceļā no tiem laikiem līdz mūsu dienām ir palikusi vairs tikai vara Tālākā problēma kristiešu zemēm ir tā, ka tas, kas palicis no Kristus mācības, ar laiku ir arī sagrozīts. Piemēram, mācība par karmu un atkalpiedzimšanu ir pilnīgi pazaudēta.
Tas nozīmē lielu nelaimi neskaitāmiem cilvēkiem. Ar vārdiem šīs nelaimes lielums nav aprakstāms, jo miljoniem un miljoniem cilvēku tā iegrūda vispirms nezināšanā un pēc tam nelaimē.
Cik daudzi būtu rīkojušies savādāk, ja būtu zinājuši, ka viņu darbiem nāk līdzi lielas sekas, un tās nevar izlīdzināt ar vienu lūgšanu, diviem gājieniem uz baznīcu vai ar kādu lielāku ziedojumu.
Visi tie cilvēku prātu jaucēji, kas gadu simteņiem bija grūduši cilvēkus nelaimē, bija konfrontēti, piemēram, ar Hitleru, Staļinu un līdzīgiem dēmoniem, lai caur ciešanām mācītos.
Tāpēc izvairies citus izmantot. Tavs ķermenis nedzīvo mūžīgi. Šodien tas var būt balts, bet viņa konts melns. Rīt, tavā nākamajā mūžā, var būt otrādi, un tev uz savas ādas būs jāizcieš tas, ko tu šodien nodari citiem.
 
7. jūlijs
Neticēt agrākajām dzīvēm ir ne tikai muļķīgi, bet arī bezsirdīgi. Taču vissliktākais šinī lietā ir tas, ka rodas pilnīgi nepareizs priekšstats par Dievu.
Vai tu vari iedomāties, ka ES esmu tik nežēlīgs, lai nosodītu kādu dvēseli uz pazušanu, turklāt uz mūžīgu pazušanu? Kā lai to savieno ar Manu bezgalīgo mīlestību? Tu esi ES, un ES esmu tu. Kāpēc man jāgrib pazaudēt kādu daļu no mana ES? Tas ir neiespējami.
Katrs būs izglābts. To ES vienmēr esmu atkārtojis. Un ES nesatricināmi palieku pie Saviem vārdiem. Cieši tici tam. Katrā ziņā ES tevi aizvedīšu uz atbrīvošanos.
Neizbīsties par bardzību, ko tu reizēm pasaulē redzi, dzirdi vai pat piedzīvo.
Tas viss būs desmitkārtīgi atmaksāts.
Bez ciešanām tava sirds paliktu noslēgta. Bez savām ciešanām tu būtu citiem, bet it sevišķi pats sev vislielākais ienaidnieks.
Tagad tu jautā: "Bet kāpēc pasaulei jābūt tik brutālai? Vai Dievs nebūtu varējis citādi iekārtot?"
Atbilde ir: nē! Dievam nav nekādas citas izvēles, kamēr cilvēkam ir brīva griba.
Brīvā griba prasa, lai cilvēks mācītos caur ciešanām. Brīvā griba, no kuras neviens cilvēks negribētu atteikties, nosaka, ka viņš nevis no mācībām, bet vienīgi no piedzīvotā un pārdzīvotā mācīties var un grib.
Dievam jāizpilda cilvēka vēlēšanās, jo, ja Viņš šeit iejauktos, brīvā griba būtu vienīgi tukši vārdi, skaņa un dūmi.
Bet, lai katram būtu iespēja no savām kļūdām mācīties, ir atkalpiedzimšana un karmas likums.
Līdz ar to katram ir sava iespēja mācīties tieši to, kas viņam ir jāmācās.
Un tas ir spēkā, kaut arī cilvēks paliek savā gribā ierobežots
Tādēļ ES varu teikt, ka katrs būs izglābts, ka radīšanas plāns ir pilnīgs.
Un ka katrs ir ieguldināts Manā mīlestībā.