pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
8. jūlijs              
Dieva darbs vienmēr ir ļoti precīzs. Dievs neko nedara pa pusei, nepilnīgi. Turklāt Viņš visu rada pilnīgi harmonisku un estētisku.
Ka šodien vairs nav estētikas, ka jūsu māksla faktiski par mākslu nepavisam vairs nav nosaucama, parāda to, cik tālu jūs esat no Dieva.
Jūs esat tik tālu attālinājušies, ka Dievam Pašam jāiemiesojas, lai jūs glābtu. Bez Dieva palīdzības pasauli nevarētu izglābt.
Šī zīme parāda, cik slikti ir ar pasauli - pie tam patiesības labad ES gribētu piebilst, ka pasaule ne pirmo reizi ir nonākusi tik kritiskā punktā. Tādēļ arī Dievs nenāk pirmo reizi. Viņš šo ceļu jau pazīst.
Taču atpakaļ pie mākslas. ES saku: Art comes from heart (māksla nāk no sirds). Jūsu sirdis ir noslēgušās. Jūs ir iemūrējis jūsu pārvarīgais ego, kas ar jums dara, ko grib.
Jūs sevi saucat par brīviem cilvēkiem. Bet ES jums saku: jūs esat savu ego vergi, ego jūs pilnīgi pārvalda un padara jūs aklus tādā mērā, ka jūs pat nepamanāt, ka savu sajukušo galvu riebīgos produktus uzskatāt par mākslas darbiem.
Nav brīnums, ka tik daudziem no jums trūkst dabas skaistuma izjūtas un pilnīgas estētikas.
Dabu redz tieši ar sirdi, un ne zem vienas ainavas, ko tu uzlūko, nav uzraksta, kas tev paskaidrotu, kā tev tā jāsaprot.
Daba ir pavisam vienkārša - tā tieši iederas tavā sirdī.

9. jūlijs
Esence visam ir dievišķā gaisma, t.i. uz kādu mērķi vērsta mīlestība.
Katra akmens, katra metāla kodols ir gaisma. Zināmus metālus vai dārgakmeņus tev tikai jāslīpē, un tie jau mirdz.
Tie mirdz tāpēc, ka tajos ir gaisma. Ja gaismas tajos nebūtu, tie absorbētu gaismu, kas nāk no ārienes, un nespīdētu.
Pamatstruktūra visam, pilnīgi visam, ko tu redzi uz Zemes, ir gaisma.
Tāpēc Man ir tik viegli visu pārmainīt vai materializēt visu, ko vien ES gribu.
Vārda visīstākajā nozīmē Manā rokā ir gaisma. Gaisma rada, ko ES gribu. Tā nevar savādāk.
Padomā par to visu, kad tu ieej savā ķermeņa apziņā vai tanī esi: tu esi gaisma. Tādēļ tu neesi tavs ķermenis. Tavs ķermenis ir iznīcīgs. Tu tāds neesi. Tavi ķermeņi nav bijuši pasargāti ne no vienas vienīgas nāves. Bet tu no neskaitāmām.
  Cieni, sargā, kop savu ķermeni. Bet sevi identificē ar to, kas tu patiesībā esi:
  neierobežota gaisma - esence visam.

10. jūlijs
Šodien cilvēku vērtē pirmām kārtām pēc viņa sasniegumiem darbā. Kāds varētu būt pat pēdējais riebeklis, bet, ja viņam kaut kas ir paveicies viņa "job" (darbā), tad viss ir kārtībā.
Cilvēka novērtējums pēc viņa padarītā kvantitātes ir augstākā mērā negudrs un bīstams.
Cilvēka paveiktajam kā kvantitātei - tātad vērtējot tikai pēc tā, cik viņš ir padarījis - ir absolūti otršķirīga nozīme.
Izšķirīgs ir tikai viens: viņa raksturs.
Raksturs ir zināšanas un mīļuma sajaukums.
Gan zināšana, gan sirds ir veidojusies cauri daudziem mūžiem. Tās raksturo cilvēku.
Tāpēc vecākiem un sabiedrībai vajadzētu darīt visu, lai veicinātu bērnu, skolnieku un studentu rakstura attīstību.
Bērnu raksturs šodien ir kādas zemes liktenis rīt.
Tāpēc cieni savu raksturu. Tas ir vissvarīgākais. Pievērs uzmanību arī tev uzticēto cilvēku rakstura attīstībai. Sastopi viņus ar mīlestību. Zini, uz ko viņi virzās, kur viņi jāsaprot, kur viņiem jāmācās robežas, no kā tev viņi jāsargā un ar ko jākonfrontē.
Rakstura mērķis ir likt tev zināt, kā apieties ar sevi un citiem cilvēkiem, jo rakstura sirds sastāv no mīlestības un cieņas un tev māca pret citiem tā izturēties, lai veicinātu viņu smalkjūtību un līdz ar to spēku.