piektdiena, 2013. gada 2. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
24. jūnijs
Indiešiem ir teiciens: "Ja tu Budu satiec pa ceļam, nosit Viņu."
Šis teiciens skan šausmīgi un tāds tas arī ir, ja to saprot burtiski.
Turpretī pareizi saprasts tas izsaka lielu gudrību.
Vai tu, piemēram, nejautā, kā tas ir iespējams, ka dažādās reliģijas dažos punktos izsakās ļoti atšķirīgi, pat pretrunīgi, bet ES visu saucu par labu un veicinu?
Atbilde ir: viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no redzes punkta.
Kristīgā, hindu un daļēji arī budistu reliģija māca, ka ticīgajam jāizgatavo Dieva attēls, tas jāpielūdz un tādējādi jātuvojas Dievam.
Jūdaisms, islams un stingrais budisms māca, ka nav vajadzīgs Dieva attēls. Dievs esot viņpus visiem aprakstiem.
Kā tad ir pareizi? Tu jautā. Atbilde ir: abējādi.
Sākumā tev ir vajadzīgs Dieva attēls. Tev jāizjūt, ka Dievs ir tavs draugs, tavs īstais tēvs, tava mīlestības pilnā māte. Ka Viņš vienmēr ir ar tevi, un ka Viņš ir vienmēr klātesoša mīlestība. Agrāk vai vēlāk tu nonāc pie tā, ka attēls tev kļūst par lielu ierobežojumu. Ir pienācis brīdis, kad tu "Budu nosit", t.i, tev tavā ceļā uz Dievu jāatbrīvojas no attēla, lai varētu tikt tuvāk saturam. Šeit kļūst skaidrs Dieva attēlu aizliegums jūdaismā un islamā.
Taču šis brīdis nedrīkst būt par agru. Tikai tad, kad tava sirds ir piepildīta ar redzamo Dievu, tev ir spēks meklēt un atrast Neredzamo.
Ja tu "nosit" attēlu par agru, tev var būt grūti īstenot Dievu, jo tava sirds vēl nav tā uzpildīta, ka Dieva magnēts to pievelk it kā pats no sevis.
Visam ir savs laiks. Pacietība ir laika svētība. Un ceļš uz Dievu ir bruģēts gandrīz vienīgi ar mīlestību, pacietību un paļāvību.

25. jūnijs         
Tu dari daudz par daudz! Ko māca Tao Te Kings? "Nedari neko, un viss būs padarīts." Ko tas nozīmē? Piemēram, vienkārši ērti atlaisties krēslā un "ļaut mīļajam Dievam būt labam cilvēkam?"
Pilnīgi noteikti nē. Laotse bija apgaismotais un bez tam arī ļoti čakls cilvēks. Viņš zināja, ka slinkumu Dievs ne sevišķi ciena.
Viņš domāja, lūk, ko: sev un savām darīšanām nepiešķir tik lielu svaru. Noliec taču reiz sevi blakus sev. Ļauj savai dzīvei tās gaitu. Cik daudz cilvēku, piemēram, iznīcina savu veselību ar to, ka dzīvo 800% veselīgi - un raizējas par savu pārtiku. Darbojies, bet neesi nikns. Esi viegls!
Neuzspied neko. Elastīgi ej kopā ar notikumu straumi. lekļaujies notiekošajā. Tā ir dharma (pareiza darbība).
Ja tu vari dzīvot dharmā, kaut kad pilnīgi noteikti pienāks brīdis, kad būs prasība pēc tava rakstura un tev vajadzēs peldēt arī pret straumi vai stāvēt kā klintij bangās.
Bet vispirms tev jāiet kopā ar dzīvi, lai tu pilnīgi varētu saņemt rokās savu dzīvi.
Nedarboties nozīmē atraisīties. Bet no kā tu gribi atraisīties, ja tev nekā nav?