ceturtdiena, 2013. gada 1. augusts

Pārtikas sodas ārstnieciskais spēks


Pārtikas soda, zināma arī kā nātrija bikarbonāts, ir viena no drošākajām un universālākajām vielām. To izmanto kulinārijā kā skābuma regulētāju, irdinātāju un pretsalipes vielu, kā arī sadzīvē kā nekaitīgu tīrīšanas līdzekli.
Bet tikai nedaudzi cilvēki ir informēti, ka sodai piemīt arī spēcīgas ārstnieciskas īpašības, kas kopš seniem laikiem ir izmantotas slimību ārstēšanā. Iekšķīgi lietota, tā palīdz uzturēt stabilu pH līmeni jūsu asinsritē. Sodu iesaka lietot saaukstēšanās, gripas, un pat vēža gadījumos. Pārtikas soda - kā līdzeklis pret vēzi.

Dr.Mark Sircus
"Nātrija bikarbonāts ir laika pārbaudi izturējis līdzeklis, kas palīdz paātrināti atjaunot skābju-sārmu līdzsvaru organismā. Tas ir neorganisks, ļoti sārmains, un tāpat kā citas minerālvielas, nodrošina plaša spektra bioloģisko funkciju norisi.

Nātrija bikarbonāts ir viena no mums visnoderīgākajām zālēm, jo atbalsta un nodrošina ķermeņa veselības un dzīvības fizioloģiskos procesus."

Soda kā dabīgs līdzeklis pret saaukstēšanos.
Bukletā (1924.g.) ar nosaukumu "Arm &Hammer Baking Soda Medical Uses", Dr.V.Cheney raksta: "1918. un 1919.gadā, kad Amerikas sabiedrības veselības dienesta ietvaros cīnījos ar gripas epidēmiju, manu uzmanību pievērsa fakts, ka cilvēki, kas agrāk lietoja sodu, epidēmijai tika pakļauti daudz retāk un vieglāk.
Kopš tā laika es esmu ārstējis visus saaukstēšanās, gripas pacientus, dodot tiem dāsnu devu bikarbonāta, un daudzos gadījumos 36 stundu laikā simptomi bija ievērojami mazinājušies."

Par sodu ir rakstīts arī Dzīvās Ētikas Mācībā jeb Agni Jogā, kur ir apkopotas Lielo Austrumu Skolotāju nodotās zināšanas cilvēcei ar H.Blavatskas un Rērihu ģimenes starpniecību.
Lūk, neliels fragments no Dzīvās Ētikas Mācības "Par jauniem ārstniecības veidiem":
"Soda jāatceras ne vien slimības reizē, bet arī ikdienā. Kā saikne ar ugunīgajām darbībām tā ir vairogs pret sagraušanas tumsu. Taču ķermenis jāpieradina pie sodas ilgāku laiku. To vajag ieņemt katru dienu ar ūdeni vai pienu, it kā virzot uz nervu centriem. Tā var pakāpeniski radīt imunitāti." (U.P., II,461.§)

"Ja ir sāpes pakrūtē (sasprindzinājums saules pinumā), soda jālieto obligāti. Un vispār - soda ir vislabākais līdzeklis, tā pasargā no visdažādākajām slimībām, sākot ar vēzi, bet ir jāpieradinās to lietot regulāri, neizlaižot nevienu dienu. Tā īpaši palīdz, ja ir sāpes un kustības saules pinumā. Arī tad, ja ir kaulu sāpes un dedzina kaklā, neaizstājams ir karsts, bet neuzvārīts piens kopā ar sodu. Parastā proporcija ir šāda - tējkarotīte uz glāzi. Visiem ļoti iesaku sodu. Sekojiet arī tam, lai kuņģis nebūtu pārslogots un zarnu trakts tīrs... Soda ir absolūti nepieciešama, ja centri sāk kvēlot." (V., 1, 565.-566.lpp.)