svētdiena, 2013. gada 11. augusts

Ar mīļumu. Atliktās kafijas stāsts.


Šis stāsts Jūs iesildīs vairāk kā silta kafija aukstā ziemas dienā.

Kādā mazā kafejnīciņā mēs ar draugu veicām savu pasūtījumu. Kamēr mēs to gaidījām pie sava galdiņa, kafejnīcā ienāca divi cilvēki un izteica savu pasūtījumu- "Piecas kafijas, lūdzu, divas mums un trīs atliktās"
Viņi samaksāja par savu pasūtījumu, paņēma divas kafijas un devās prom. Es savam draugam vaicāju, kas ir šīs atliktās kafijas? Uz ko viņš atbildēja, lai es pagaidot, tad jau drīz uzzināšot.

Ienāca vēl paŗis cilvēku, divas meitenes pasūtījā divas kafijas, paņēma tās un devās prom, nākamais pasūtījums bija septiņas kafijas, kuru veica trīs advokāti - trīs viņiem un četras atliktās. Joprojām brīnoties, kas tas ir par joku, ar šīm atliktajām kafijām, baudīju saulaino laiku un skaisto skatu uz laukumiņu kafejnīcas priekšā. Tad kafejnīcā ienāca kāds vīrs, tērpies noplukušās drēbēs, un laipni vaicāja oficiantei- "vai Jums ir kāda atliktā kafija?"

Tas ir tik vienkārši- cilvēki samaksā par kafijas tasi kādam, kurš nevar atļauties šo silto dzērienu. Šī tradīcija ir iesākusies Floridā, Naples pilsētiņā, bet izplatījusies pa visu pasauli, un dažās vietās ir iespēja pasūtīt ne tikaii atlikto kafiju, bet arī uzkodu vai veselu maltīti!

Vai nebūtu burvīgi, ja šādas kafejnīcas vai pat pārtikas veikali būtu visās pilsētās, kurās daudzi cilvēki spētu atrast cerību un atbalstu?
varbūt, ja esi kāda uzņēmuma īpašnieks, piedāvā to saviem klientiem, kolēģiem, partneriem... pieļauju, ka atradīsies kādi, kam tas varētu patikt.


( raksta autors nezināms)