piektdiena, 2013. gada 30. augusts

Ģimenes dzīve


Ģimenes dzīve nav domāta baudai, tā ir kā dzīves eksāmens. Liktenis vīru un sievu sasien cieši kopā, lai viņi to noliktu. Pēc vēdām - attiecību sākumā bauda pārim tiek dota, tikai lai izveidotos ciešā saikne. Bet tad, pēc pāris gadiem, labā karma beidzas. Un tikai tad pa īstam sākas ģimenes dzīve. Abi sāk viens otrā ieraudzīt atšķirīgo, nepatīkamo. Pat atra­šanās blakus nu var radīt ciešanas. Ek­sāmens ir sācies.
Pēc vēdām, pareizā lietu kārtība ģimenē ir, ja sieva kalpo vīram, bet vīrie­tis kalpo Dievam, pievēršas garīgajai dzī­vei. Vēdas māca, ka vīrietim nav jāgaida laime, ko viņam varētu sniegt sieviete, bet jāattīstās. Ja vīrietis nevis pilnveido savu garīgo dzīvi, bet pievēršas sievietei, kļūst atkarīgs no viņas enerģijas, sieviete jūtas nelaimīga. Taču, ja viņš sevi attīsta, sievietes acīs kļūst tik pievilcīgs, ka viņa nespēj no viņa novērsties.
Vīrietim jāspēj dot sievietei dro­šības izjūtu, turklāt dot nesavtīgi. Tad sieviete spēj izmantot savu sievišķīgo enerģiju, lai vīrieti atbalstītu. Bet ir tik­pat svarīgi, lai sieviete atbalsta vīrieti nesavtīgi. Savtīga mīlestība rada cieša­nas. Bet, dodot nesavtīgu mīlestību, ir iespējams, ka pāris atkal spēj justies labi kopā. Jo ir spējuši viens otram kalpot. Tad viens eksāmens ir nolikts, bet pāra turpmākā dzīve tāpat notiks viļņveidīgi - augšā lejā -, jo pie attiecībām jāstrādā nemitīgi. Bet attiecību laikā nedrīkst aiz­mirst, ka neviens nevienam nepieder, jo nākamajā dzīvē šī sieviete vīrietim vairs nebūs sieva un otrādi.
Bieži pārī veidojas sarežģītas attie­cības, ja sieviete nevis kalpo vīrietim, bet par daudz pievēršas darbam. Šīm sievie­tēm ir vāja sievišķā enerģija, tāpēc viņas baidās dzīvot citādi. Sievām, kas daudz strādā, vīri parasti ir vāja rakstura. Tā ir smaga karma.
Kad attiecībās sākas strīdi, aizvaino­jumi, sāk trūkt mīlestības enerģijas (kuru var iegūt, tikai lūdzoties un praktizējot ga­rīgu dzīvi), pirmā palīdzība ir pēc iespējas ierobežot seksuālo dzīvi, atturēties. Tas palīdz vairot mīlestības enerģiju.
Problēmas ģimenes dzīvē bieži rodas, ja viens, juzdams otra nesavtīgu kalpo­šanu, sāk to izmantot, kļūst par cūku. Par to bieži jautā sievietes, kuru vīri dzer, krāpj viņas. Vai tiešām viņām jāturpina nesavtīgi kalpot? Ja, viņam kalpojot, nav iespējams neko mainīt, ir jāiet prom. Bet aizejot sievietei nekļūs vieglāk. Vēl ilgi būs jālūdzas, jo vīrs ar sievu ir saistīti tik cieši, ka nekad pilnīgi brīvi viens no otra nevar kļūt. Jāstrādā ar karmu.
O.Torsunovs