ceturtdiena, 2014. gada 3. jūlijs

Palīdzot citiem uzplaukst sirds


Dažas tēzes no Vienotības universitātes Atmodas mācības

Ja gadījumā tev ir viss, bet vienalga nejūties laimīgs, tad palīdzi citiem! Nes prieku citiem, sāc palīdzēt. Tad redzēsi, cik tas ir jauki un piepildoši. Dzīvē viss sakārtojas vēl labāk. Tas notiek dabīgi un ir pakāpiens attīstībā. Tad notiek izmaiņas ikviena cilvēka garīgajā ceļojumā. Atnāk iekšējā laimes sajūta. Cilvēks nav izolēts. Tā tu uzplauksti un audz. Tā ieraugi citu vajadzības un saproti- varu palīdzēt! Un tev atklājas lielākie dzīves noslēpumi. Dzīve taču ir attiecības. Palīdzot citiem- palīdzi sev. Mēs neesam šķirti vai atdalīti. Ej tālāk par prāta tendenci- visu man! Prāts, lai izdzīvotu, rada sienas- „es” un „ne es”. Prāts rada atdalītības sajūtu.

Ja fokusējies tikai uz sevi, tad visu laiku esi kritikā, konfliktā, salīdzināšanā utt, jo tā prāts izdzīvo. Tad tev ir „es” un „apkārtējā pasaule”. Tā prāts, pļāpājot ar tevi, izdzīvo.

Palīdzot citiem, tu ej tālāk. Vairs neesi vērsts uz sevi. Un tad prātu tu izmanto citu labumam, citu cilvēku vajadzību apmierināšanai. Pazūd tukšā fantazēšana, kritika, nosodīšana- jo esi aizņemts palīdzot citiem. Prāts beidzot koncentrējas uz darbu- uz ārējo pasauli, palīdzot citiem.

Kalpo citiem- tāds apziņas līmenis ir visiem svētajiem. Tad dzīve mainās. Tajā ir prieks un piepildījums. Dāvanu tu pasniedz ne tik daudz citiem, cik sev.

Jā, prātam vajag izpriecas- saldējumu, šokolādi, kino utt. Tas ir normāli. Bet dziļu un paliekošu prieku sniedz šie labie darbi. Tas ir cita līmeņa prieks. Tu uzplauksti. Tevī ienāk pateicība, līdzjūtība.

Kad koncentrējies tikai uz sevi, savu izpriecu un iegribu apmierināšanu, tad visai dzīvei ir uzliktas bremzes.

Palīdzot citiem- saņem pozitīvo karmu. Sat karmu.
Augstākais kalpošanas darbs ir– paaugstināt cilvēkiem apziņu. Parasti esam savienoti ar zemāko apziņu- veselības, attiecību problēmas, naudas trūkums. Bet kalpošanas darbs savieno ar augstāko apziņu.
Augstāks apziņas līmenis arī atmodina cilvēku. Protams, izsalkušajam ir jādod ēst un tas ir svarīgāk par atmodu. Ja cilvēks slimo, tad jārūpējas par slimo, lai vēlāk var domāt par atmodu:)

Tas nenozīmē, ka vēlmes, izpriecas un vēršanās uz sevi ir kas slikts un kritizējams.

Ja būs sakārtotas attiecības, tad būs nauda. Arī kalpošana sniedz finansiālo pārpilnību.
Ir jāmācās būt biznesmenim un pelnīt naudu. Naudas pelnīšana nav nekas slikts vai peļams.

Jābūt gudrībai. Nevar aiziet uz Ziemeļpolu, ejot uz Austrumiem vai Rietumiem:)

Dari neko negaidot atpakaļ.

Katru trešdienas vakaru plkst.18:30 tiekamies Lāčplēša 35-16a Dzīves Zinātnes institūtā un pārrunājam dažādas mācības, kas saistītas ar Jauno Zelta laikmetu un atmodu. Ja arī Tevi uzrunā šīs tēmas, tad droši vari pievienoties.
Māra Brante
marabrante@inbox.lv