pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

Sjūzenas Gregas atziņa; janvāris/2012


Sjūzenas Gregas atziņa

Mēs varam pieslēgties simtiem dažādiem TV kanāliem un skatīties katra kanāla unikālo programmu. Tieši tāpat mūsu iekšienē ir daudzas stacijas/kanāli, kuros varam ieklausīties. Mēs varam pieslēgties baiļu kanālam, kritikas kanālam un dzirdēt nebeidzamu nosodījumu straumi, kā arī visā apkārtējā pasaulē saskatīt tikai draudus savai drošībai. Bet tieši tāpat mēs varam pieslēgties savam garam un piepildīt sevi ar neiedomājamu iekšējo mieru, ar dziļu savienības sajūtu ar visiem un visu un būt saskarsmē ar savu iekšējo viedumu.

Kad pieslēdzamies šim kanālam, tad patiesi reaģējam uz pasauli pavisam citādākā veidā. Ironiski, kad skatām pasauli no šādas perspektīvas, tad izzūd vajadzība mainīt pasauli, bet ļoti ievērojami pieaug mūsu spējas ietekmēt pasauli.
 
Iedomājieties, kādu pasauli mēs radītu, ja mācītu saviem bērniem ieklausīties viņu iekšējā balsī, nevis baidītu ar svešiem cilvēkiem. Kas notiktu, ja bērni ieklausītos savā iekšējā balsī, nevis sabiedrības izstrādātajos likumos par to, kas ir pareizi vai nepareizi? Kā būtu, ja ikviens cilvēks iemācītos kontaktēties ar savu garu un visus lēmumus pieņemtu šādā savienībā? Šodien es atbrīvojos no kritikas un nosodījuma, jo daudz labāk jūtos ar atvērtu sirdi, nevis tad, kad kritizēju kāda cita rīcību.

Kuru staciju šodien izvēlēsies tu?



Mīlestībā,
Sjūzena


Susan Gregg


tulkoja Māra Brante