sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Attīrīšanās- ceļš uz veselību


Mūsdienās liela daļa cilvēku ir tālu aizgājuši no dabiskā dzīvesveida. Dzīvo pašu radītos mākslīgos apstākļos. Civilizācijas progress ir krasi izmainījis zemes ekoloģiju. Uz mums kaitīgi iedarbojas ozona slāņa izmaiņas, klimata anomālijas, paaugstinātais radioaktīvais fons, kā arī ūdens, gaisa un augsnes piesārņojums ar ķimikālijām un skābais lietus. Veikalus ir pārpludinājušas preces ar veselībai bīstamiem konservantiem un krāsvielām. Lielveikalos atrodams tikai aptuveni vienu procents pārtikas, ko varētu pieskaitīt pie ekoloģiski tīras. Produktu derīguma termiņi ir aizvien garāki, bet cilvēka dzīves ilgums samazinās. Aptiekās zāļu arvien vairāk, bet veselu cilvēku arvien mazāk. Pēc 30 dzīves gadiem lielai daļai cilvēku organisma šķidrumi jau ir stipri piesārņoti. Dažādas kaitīgās vielas un toksīnus organisms uzkrāj savās tauku šūnās, to daudzums var sasniegt 4- 5 kilogrami. Tie negatīvi ietekmē jebkura dzīva organisma veselību, izraisa alerģijas, vājina imunitāti. Tie ir sastopami it visur un nonāk organismā ar piesārņotu ūdenī, pārtiku un gaisu.
Kas ir veselība?
Veselība (fiziskā ķermenī) ir nepiesārņotas šūnas, piepildītas minerālvielu noliktavas – nagi, kauli, skrimšļi, mati, matu pamatne, asinsvadi, skrimšļi, asinis.
Sārņi ir no kaitīgām vielām un skābēm radušies sāļi, ko organisms ar mikroelementu un minerālvielu palīdzību neitralizē. Fiziskas slodzes rezultātā rodas pienskābe. No šūnu sabrukuma un gaļas ēšanas, sevišķi sālītas ar nātrija nitrīta piedevu (desas)– slāpekļskābe, no kafijas un melnās tējas dzeršanas – miecskābe, no smēķēšanas – nikotīns, no sālītas gaļas – slāpekļskābe, no stresa, bailēm un dusmām – sālsskābe, no kakao (šokolāde) un rabarberiem – skābeņskābe, no saldumu un tauku ēšanas – etiķskābe, arī pretsāpju līdzekļi rada skābes. Tāpēc organisms, nesaņemot minerālvielas pietiekamā daudzumā ar uzturu, ir spiests ņemt tās no zobiem, ādas, nagiem, kauliem un asinsvadiem, lai sevi tādā veidā pasargātu no ķīmiskiem apdegumiem un saindēšanās.
Limfa. (cilvēka limfātiskā sistēma)
Limfātiskā sistēma ir viena no pašām sarežģītākajām un svarīgākajām cilvēka organisma sistēmām, par kuru mediķi zina vismazāk. Tas attiecas ne tikai uz ģimenes ārstiem, bet arī uz augstu kvalificētiem, šauri specializētiem ārstiem.
Limfātiskā sistēma, ko arī sauc par ‘’balto dzīvības upi, izvada no organisma baktēriju, sēnīšu un citu parazītu līķīšus un to darbības rezultātā, radušos toksīnus un indes un ne tikai. Zinātnieki ir konstatējuši, ka 83% no visām indēm un toksīniem atrodas starp šūnu šķidrumā – limfā, kura daudzums ir vairāki desmitu kilogramu un starpšūnu šķidruma stāvokli var ātri un vienkārši novērtēt pašam ar siekalu testu izmērot pH līmeni ar speciālo papīra strēmeli, paturot to dažas sekundes mutē. Tieši limfātiskā sistēma atbild par imunitāti, bet imunitāte ir spēja dzīvot.
Limfātiskai sistēmai nav atsevišķa sūkņa (sirds). Limfas plūsmu nodrošina ap limfvadu esošie muskuļi, kuriem saraujoties, limfa tiek virzīta uz augšu, bet atpakaļ to nelaiž vārsti, ja ilgi sēžat pie datora vai televizora, nekāda limfas kustība nenotiek un nenotiek arī toksīnu izvade.
Limfa pa limfvadiem vienmēr virzās no apakšas uz augšu (no pirkstu galiem līdz centrālajam limfvadam krūtīs), atpakaļ plūst tai neļauj vārsti. Kā jums veic masāžu? Ja tas notiek no augšas uz leju, pretēji limfas kustības virzienam, tiek sagrauta limfas atteces sistēma un iznīcināti limfmezglos mītošie leikocīti, tāpēc masāža jāveic no roku, kāju pirkstiem uz augšu, pa muguru no apakšas uz augšu.
Limfātiskā sistēma ir kā baseins. Pa vienu cauruli ūdens tiek pievadīts, pa otru aizvadīts, bet pašam ūdenim baseinā, jāpaliek ideāli tīram. Kā notiek limfas attīrīšanās? Limfa attīrās ejot cauri limfmezgliem. Katram limfmezglam ir 10 ieejas un tikai viena izeja. Limfmezglos dzīvo T- limfocīti, makrofāgi, kas patrulē apkārtējos audus, cīnoties ar baktērijām, vīrusiem, sēnītēm, parazītiem. Jā viņi ar tiem sastopas, tad tos apēd un nogādā limfmezglā. Limfmezglā tas viss tiek sadalīts, pārstrādāts un tas viss ir jāizvada no organisma visdrīzākajā laikā ārā. Kādi tad ir limfas izvadceļi? Tā kā limfa tek no apakšas uz augšu, pirmais izvadceļš ir sievietēm vagīna un vīriešiem uratra. Izdalījumi no vagīnas un uratras liecina ka organismā ir iekļuvuši nelūgti ‘’viesi’’, kurus nonāvējuši leikocīti. Piemēram, sievietēm pienēde, tā ir organisma izdalītā, nonāvētā sēnīte, bet nav jēgas cīnīties ar beigtu sēnīti, jācīnās ar to, kas ir dzīva un dzīvo organismā audos. Otrs limfas izvadceļš ir zarnu trakts, kurā atrodas desmitiem tūkstošu sīku limfmezglu, caur kuriem tiek izdalīts milzīgs daudzums toksīnu. Trešais izvadceļš ir sviedru dziedzeri, jo īpaši tie, kas atrodas padušu ieplakās. Cilvēkam ir jāsvīst, bet ko darām mēs. Pareizi! Lietojam dezodarantus. un kur paliek indes? Vistuvākajā piena dziedzerī. Tā rodas mastopātijas, piesārņojos piena dziedzera limfātiskais baseins. Nekad nelietojiet dezodorantus ar 24 stundu iedarbību. Ceturtais izvadceļš ir deguns. No deguna tek puņķi – beigti leikocīti, baktērijas. Sēnīte caur degunu nekad netiks izdalīta, to limfātiskā sistēma izvadīs caur ādu. Pietais izvadceļš ir mandeles – angīnas. Streptokoks vienmēr nāk caur mandelēm. Sestais izvadceļš – balsene. Hronisks laringīts vai faringīts – cilvēkiem ar šīm diagnozēm ir hroniska sēnīšu infekcija vai streptakoks. Septītais izvadceļš – traheja (trahejīti). Jūs moka klepus. Astotais. Bronhi – bronhīti. Devītais – plaušu karsoņi, astma. Kas ir plaušu karsonis) to izraisa limfmezglu nosprostošanās ar baktērijām un sēnītēm. Bronhiālā astma nav alerģiska pataloģija, to izraisa bronhu dziļo limfmezglu nosprostošanās ar sēnītēm un baktērijām. Kas ir neirodermīts, psoriāze? Tā ir pilnīga limfmezglu necaurlaidība, ko izraisījusi sēnīte. Tā tos ir burtiski ‘’sacementējusi’’, tādēļ āda atver ‘’avārijas’’ izejas ap locītavām un vietās, kur visvairāk koncentrēti limfvadu izvadi.
Limfa virzās no apakšas uz augšu, izejot cauri limfmezgliem nonāk galvā. Galvā nav limfvadu, tur ir limfas ‘’ezeri’’, no kuriem limfa plūst uz leju, nonāk venozajā asinsritē un sajaucas ar asinīm.
Jums pietūkst locītavas? Liekas savādi, kas tad te var tūkt. Locītava sastāv no dieviem kauliem ar gludu virsmu un apkārt locītavas somiņa. Izrādās aiz locītavas atrodas liels limfmezgls un, ja to nobloķē baktērijas, piemēram, beta hemolītiskais streptokoks, rodas artrīts (reimatoīdais artrīts), infekciozi alerģiskais poliartrīts – ja skartas daudzas locītavas. Ko parasti mēs darām? Sildām, smērējam dažādas ziedes, lietojam dažādus hormonus. Vai palīdz? Nē. Jo ir piesārņota limfa. Tāpēc ir jātīra limfa.
Ja limfmezgli ir bloķēti, sākas sēnīšu, baktēriju, toksīnu izvade caur ādu. Uz ādas parādās dažādi izsitumi un dermatologs liek mums šādas diagnozes: ekzēma, neirodermīts, psoriāze, dermatīts, diatēze. To raksturs atkarīgs no tā, kas dzīvo limfmezglos. Visbiežāk tur atrod sēnītes (dzīvo limfā, tiek izvadītas caur ādu). Ārstējot sēnīšu izraisītus bojājumus ar ziedēm, nekas nebūs līdzēts, jo to attīstības process notiek organismā iekšienē – audos. Dermatologi mūs ārstē no pavisam citas puses, neskarot galveno iemeslu – piesārņotu limfu.
Ja sirds ir pārgurusi un nespēj pārsūknēt asinis, tad kājās aizkavējas nevis asinis, bet limfa. Roku uztūkums ir saistīts ar padušu limfu necaurlaidību, pietūkuši acu plakstiņi, norāda ka ir bloķēti sejas un žokļu limfmezgli, tas netieši norāda uz nieru darbības traucējumiem. Mēles aplipums, smaka no mutes, tūskas, bieža saaukstēšanās, iesnas un klepus, asa sviedru smaka, nepatīkams ķermeņa aromāts – tas viss liecina par limfas piesārņojumu. Kam ir ienācis prātā patīrīt savu limfātisko sistēmu. Zobus mēs tīrām rītos un vakaros, bet smaka no mutes ir un paliek. Daži uzskata, ka šī smaka saistīta ar disbakteriozi zarnu traktā, bet faktiski tas ir saistīts ar limfas piesārņojumu un smakas avots ir mirušu mikroorganismu kapsēta pie mēles saknes, kur ir limfas izvadi.
Kā attīrīt limfu? Ir zinātniski izstrādāta cilvēka limfātiskās sistēmas attīrīšanas programma. Tās būtība ir šāda. Visas mūsu organisma šūniņas dzīvo starpšūnu šķidrumā, kurš vienlaicīgi ir gan ēdamistaba, gan tualete. Limfā ir gialuronskābes, kas varbūt gēla (kā biezs ķīselis) vai arī šķidrā konsistencē. To ietekmē temperatūra. Pirtī saunā sakarsējoties, limfa sašķidrinās un sākās svīšana, tāpēc vismaz reizi nedēļā ejiet pirtī, bet labi limfa tecētu, nevajag vairāk par 600C Lai piespiestu limfu kustēties, var izmantot arī limfu stimulatorus, piemēram Licorice Root. Kad esam iedzēruši tableti, limfa sašķidrinās un tiek virzīta uz izeju. Šo procesu sauc par limfas stimulāciju un to veic tukšā dūšā. Limfa virzās uz izeju (uz ādu, zarnu traktu). Ja šajā laikā nonāk arī sorbents (aktīvā ogle vai kāds cits, notiek toksisko savienojumu saistīšana (absorbcija). Pēc sorbenta iedzeršanas vismaz stundu nedrīkst ēst. Limfas attīrīšana var ilgt vienu dienu vai pat veselu mēnesi. Limfa jātīra pēc ķīmijas terapijas, pēc rentgena, pēc antibiotiķu kursa, pēc smagas slimības u.c. Diemžēl reizē ar limfu tiek saistīti un izvadīti mikro un makro elementi, vitamīni, tādēļ pēc limfas tīrīšanas organisms ir jāpabaro ar tiem. Vēl Avicenna laikos teica: vispirms attīries, gavē, padzer ūdeni un nomierinies. Ja tas viss nelīdz, tad ej pie ārsta. Jā ievērosiet frāzes pirmo daļu (attīrīsi limfu un zarnu traktu), tad pie ārsta nebūs jāiet. Tā jūs palīdzēsiet ārstiem, atbrīvojot viņus no bezjēdzīga darba.
Kas notiek piesārņotā organismā?
Ja esi samircis lietū un noķēris akūtu vīrusa infekciju, vai tas nozīmē, ka kāds iekšējais orgāns ir piesārņots? Tieši tā. Kamēr organismam izdodas tikt galā ar toksīniem, jūs tiekat cauri ar nelielu temperatūru, iesnām un klepu, tad lielāka piesārņojuma gadījumā tās jau ir smagākas slimības. Par organisma piesārņotību liecina ārējais izskats: pasliktinās matu augšana, bāla un krunkaina āda, asiņo smaganas, kustas zobi, zem acīm maisiņi, vecuma plankumi, kā arī hronisks nogurums, slikta elpa, pastāvīgi uzpūties vēders (aizcietējumi), nepatīkams ķermeņa aromāts, galvassāpes, locītavu sāpes, alerģiskie izsitumi, trausli nagi, slikta atmiņa, depresija, bezmiegs, lieks svars. Tās visas ir piesārņota organisma pazīmes.
Kāpēc sievietes dzīvo 10 gadus ilgāk par vīriešiem?
Vīrieša organismā radušās skābes un kaitīgās vielas jāneitralizē un jāizvada tūlīt, tāpēc vīrieši ir svīstošais dzimums. Tādā veidā viņi atbrīvojas no kaitīgām vielām. Svīst visniecīgāko fizisko iemeslu dēļ. Vīrieša hormoni androgēni kaitīgās vielas nogādā uz matu pamatni, kur notiek to neitralizācija ar mikroelementiem. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc vīriešiem izkrīt mati. Amerikāņu pētnieki ir atklājuši, ka pastāv cieša sakarība starp plikpaurību un sirds infarktu. Bieži vien vīriešiem jau samērā jaunos gados sākās matu izkrišana un paaugstinās asinsspiediens. Rezultāts ir sirds infarkts un insults. Tie ir neveselīga dzīvesveida cēloņi. Bet sievietes organisms auglīgajā periodā skābes un kaitīgās vielas uzkrāj asinīs, limfā un pirms mēnešreizēm sievišķie hormoni estrogēni kaitīgās vielas aizgādā uz dzemdi, kur reizi mēnesī ar asinīm tās tiek izvadītas ārā. Pirms menstruāciju sindroms, kas izpaužas kā viegla sakaitināmība, migrēna, tūskas (skābju atšķaidīšanai), nav nekas cits kā augsts skābju un kaitīgo vielu līmenis organismā. Kad spējas izvadīt kaitīgās vielas un skābes caur dzemdi beidzas, seko pirmā fāze, kādu laiku sievietes organisms skābes un kaitīgās vielas cenšas izvadīt caur ādu (karstuma viļņi un svīšana), bet ja sieviete turpina līdzšinējo dzīvesveidu, dzer kafiju, nelieto sārmainu uzturu, stresojas, seko otrā fāze, drīz vien parādās tādas saslimšanas kā osteoporoze, paplašinātas vēnas, reimatisms, parādās pēdu kāju apakšstilbu tūskas, progresē nagu un pēdu sēnītes.
Kāpēc celulīts ir tikai sievietēm?
Kā jau tika minēts, sievietes organisms skābes un kaitīgās vielas aiztur organismā, asinīs, limfā, starpšūnu šķidrumā un reizi mēnesī ar mēnešreizēm izvada ārā. Piesārņošanās notiek, ja šo kaitīgo vielu ir pārmēru daudz. Tad tās tiek neitralizētas par sārņiem un tiek nogulsnētas gūžās un augšstilbos, ko sauc par celulītu. Piesārņošanos sekmē arī aknu un nieru saslimšanas un resnās zarnas sēnīšu infekcija. Turpretī vīrieši kaitīgās vielas izvada caur vielmaiņu.
Organisma piesārņojuma slimības.
Āda. Psoriāze, ekzēma, dermatīti, diatēze un visas alerģijas – cēlonis ir sēnītes, organisma piesārņojums un ūdens trūkums.
Nieres. Smiltis, akmeņi – cēlonis ūdens trūkums un organisma piesārņojums.
Aknas. Arī – smiltis (ūdens trūkums, piesārņojums).
Limfātiskā sistēma. Par tās piesārņojumu liecina izdalījumi no maksts, rīkles, deguna (vīrusi, baktērijas, sēnītes).
Elpošanas sistēma – bronhiālā astma (iemesls – sēnītes, parazīti, ūdens trūkums, piesārņojums), hronisks bronhīts (izraisa – vīrusi, baktērijas, parazīti, piesārņojums, ūdens trūkums). Tiem, kam ir vājums, galvassāpes (intoksikācija), nogurums, hroniski aizcietējumi, vēnu paplašinājumi ķermeņa lejasdaļā (tīram aknas un zarnu traktu), hronisks klepus ar izdalījumiem bez paaugstinātas temperatūras, nieze, svīšana pa naktīm – jātīra zarnu trakts un limfātiskā sistēma.
Organisma piesārņojums.
Mūsu organismā ir divi skaistuma un ilga mūža sargātāji. Pirmais no tiem pēc svarīguma ir aknas. Slavenais ārsts Botkins ir teicis - aknas ir orgānu karaliene. Visi pārējie orgāni, pat tādi kā smadzenes plaušas un āda ir tās kalpi. Otrais skaistuma un veselības sargātāja ir resnā zarna. Viena no svarīgākajām tās pamatfunkcijām ir organisma attīrīšana no šlakvielām un toksīniem. Trekns un cepts, konservēts un salds, sintētiskie gēnu inženierijas produkti pārslogo zarnu traktu un šeit sakrājas milzums nepārstrādātu pārtikas atkritumu, veidojot lielu daudzumu toksīnu, kuri nokļūst atpakaļ asinīs, saindējot visu organismu. Piesārņotā zarnu trakta attīrošās spējas samazinās. Interesants ir Lielbritānijas karaliskās medicīnas biedrības ārstu pētījums. Organisma iekšienē var atrast tādas indīgas vielas, par kurām skaudīga pat ķīmiskā laboratorija. Lūk, dažas no tām: fenols, agamits, muskarīns, botulīns , amonjaks, septīns. Un pie tam vēl gļotas, bojā gājušas šūnas, parazīti – labāku indi nevar izdomāt.
Septiņas organisma piesārņojuma pakāpes.
1. Ārēji it kā vesels cilvēks jūt nogurumu, kļūst nedaudz nervozs, no mutes nāk nepatīkams aromāts. Agrāk tīkamās nodarbes kļūst vienaldzīgas. Cilvēks ir depresīvā noskaņojumā. Tas liecina par nervu kanālu sākotnējo piesārņojumu, kura izraisa vēlāk kakla osteohondrozi.
2. Nogurumam klāt nāk galvassāpes, laušanas sajūta locītavās, muskuļos, vājums, biežas saaukstēšanās, aizcietējumi vai caurejas, pastiprināta gāzu veidošanās, nepatīkams ķermeņa aromāts.
3. Dažādu alerģisku reakciju parādīšanās. Kā stimulatori var būt visdažādākie alerģēni: ziedputekšņi, sadzīves putekļi, dzīvnieku spalva, zāles, uzturs. Ja organisma piesārņojums pārsniedz pieļaujamo robežu, var sākties biežas galvassāpes, klepus pārejošs astmā ar gļotu un krēpu izdalīšanos. Parādās ādas izmaiņas: sausums, taukainība, celulīts, pinnes. Tādas slimības kā psoriāze, ekzēma, cukura diabēts. Sievietēm novērojami menstruālā cikla traucējumi, dažādi izdalījumi no vagīnas.
4. Organismā sāk veidoties cistas, fibramiomas, papillomas, polipi, adenomas, trombaflebīti, audzēji. Parādās tādas problēmas kā: vājums un sāpes sirdī, hronisks nogurums, prostatīts, hiportonija, migrēna, ādas pigmentācija, ekzēma, psoriāze un paātrināta novecošanās.
5. Cilvēku moka tādas saslimšanas kā radikulīts, akmeņi nierēs un žultspūslī, reimatisms, poliartrīts.
6. Tā kā nervu kanāli ir piesārņoti, signālu pārraide pa tiem nav iespējama. Tas izraisa parēzes, parkinsona slimību.
7. Onkoloģiskās saslimšanas un pirmkārt tas ir zarnu vēzis. Tā ir imūnās sistēmas galīgā sagrāve, kad vēža šūnas var nekontrolēti vairoties. Faktiski vēzis - tas ir dabas atriebība par nepareizu ēšanu.
Organisma attīrīšanas programma.
Cilvēka ķermeni veido ap 100 triljoni dzīvu šūnu. Katrai mūsu šūnai ir jāēd, jāstrādā un jāizvada atkritumvielas. Lai šūnas būtu veselas un pasargātas no slimībām, izvadīšana ir pat svarīgāka par ievadīšanu. Tāpēc galvenais slimību un novecošanās cēlonis ir sārņu uzkrāšanās ķermenī. Visi zina, ka noguris cilvēks saslimst biežāk, tas reāli nozīmē, ka noguruša cilvēka šūnas ir uzkrājušas tik daudz atkritumu, ka organisms vairs nespēj efektīvi cīnīties ar uzbrūkošajām baktērijām. Ko darīt?
1)Sāc katru dienu ar organisma mini tīrīšanu. Tas nozīmē, ka katru rītu pēc pamošanās tev jānotīra mēle un jāaizdzer divas glāzes silta ūdens. Klāt var pievienot karotīti medus (tas uzlabos zarnu peristaltiku un sekmēs vēdera izeju). Var arī pievienot citrona sulu, kas ūdeni darīs sārmaināku. Pirms dzer ūdeni no rīta, neaizmirsti iztirīt mutes dobumu ar karotīti, noņemot mēles aplipumu virzienā no saknes uz galiņu.
2) Pareizi kombinē produktus. Katrā ēdienreizē liec produktus, kas labi sader kopā. Piemēram, augļi + gaļa/zivis = gāzes; tikai augļi = nav gāzu utt.
3) Katru nedēļu viena atslodzes diena. Reizi nedēļā neēd vai arī atsakies no gaļas, piena produktiem, kartupeļiem, baltajiem miltiem, cukura. Lieto svaigus dārzeņus un augļus, biezputras, kas vārītas uz ūdens, riekstus, sēklas, dzer daudz šķidruma - ūdeni un zāļu tējas (30 ml uz 1kg svara diennaktī). Šķīdini sārņus, dzerot zāļu tējas. Vislabāk atslodzes dienas izvēlēties, ievērojot mēness fāzes (piemēram, tāds kalendārs ir žurnāla 36,60 C pielikumā, kurā norādītas optimālākās atslodzes dienas).
5) Šķīdināsim sārņus, dzerot zāļu tējas. Dzert var asinszāļu, pelašķu, kliņģerīšu, kumelīšu, pieneņu, tīruma kosas, plūškoku ziedu, pupu pākšu tēju. Pie tam šajās zāļu tējās ir visi cilvēkam nepieciešamie mikroelementi.
6) Lieto pret parazitārus līdzekļus vismaz 2 reizes gadā. Atceries, nedrīkst badoties, ja organismā ir parazīti. Lieto dabīgos antiparazitāros līdzekļus, piemēram, melnais rieksts (Black Walnut Leaves), skudru koka miza (Pau D’Arco). Atšķirībā no sintētiskajiem, dabīgie nekaitē organismam, bet gluži otrādi nostiprina imunitāti.
7) Svarīgi ir attīrīt resno zarnu. Resnā zarna pilda vairākas dzīvībai svarīgas funkcijas: absorbē ūdeni, uzsūc minerālvielas no nesagremotajām barības atliekām un veic vitamīnu sintēzi. Šeit arī atrodas mūsu lielākais imunitātes orgāns – vairāki biljoni labvēlīgo baktēriju. Jo sliktāk funkcionē tava resnā zarna, jo ātrāk tu noveco. Zarnu trakts atbild par tavu ādas stāvokli, tam slikti funkcionējot, tava elpa un ķermenis nepatīkami ož. Tavas domas vairs nav tik skaidras, tu esi īgns un neapmierināts. Ja tev ir vājums, galvassāpes, nogurums, hroniski aizcietējumi, vēnu paplašinājumi ķermeņa lejas daļā, hronisks klepus ar izdalījumiem bez paaugstinātas temperatūras, nieze, svīšana pa naktīm, tad būtu ļoti noderīgi veikt zarnu trakta tīrīšanu, piemēram, pēc Kolo-Vada-Plus programmas, jo 95% procenti ūdens uzsūcas tieši resnajā zarnā, kur parasti ir vislielākā nekārtība. Kopā ar ūdeni uzsūcas toksīni, kas bloķē fermentus, bez kuriem neviena organisma šūniņa nespēj normāli funkcionēt. Zinātnieki ir izpētījuši, ka 40 gadu vecumā, cilvēka resnajā zarnā ir no 2 līdz 12 kg fekāliju akmeņu un šlakvielu. Tā ir paradīze parazītiem, kas indē visu organismu. Šeit veidojas arī daudz brīvo radikāļu. 90% saslimšanu faktiski sākas zarnu traktā.
8) Agri ej gulēt. Jo agrāk iesi gulēt, jo labāk jutīsies. Aknas un žultspūslis visaktīvāk attīrās laikā no 2300 līdz 200 Šajā laikā vislabāk notiek dabiskais attīrīšanās process.
10) Karsējies pirtī. Apmēram 3 stundas pirms iešanas pirtī lieto limfas šķidrinātājus (labāk svīdīsi) Piemēram, upeņu lapu, pelašķu tēju, lakricas sakni (Licorice Root) un 2 stundas pirms iešanas pirtī dzer sārņu šķīdinošas tējas (asinszāles, kliņģerītes, kumelītes, strutenes, liepziedi, tīruma kosa), lai piesaistītu šķīstošās skābes un kaitīgās vielas. 1 stundu pirms karsēšanās dzer ½-1litru maz mineralizēta ūdens. Karsējoties uz ķermeņa var uzklāt medu, kam pievienota jūras sāls. Tas sekmēs svīšanu. Mazgāšanās beigās iesmērējaties ar medu. Tas pabaros ādu.
11) Dzer svaigi spiestas sulas. Vismaz reizi nedēļā pagatavo sev svaigu dārzeņu sulu. Dārzeņiem piemīt, organisma atjaunojošs efekts.
12) Vingro katru dienu. Jebkuras fiziskās aktivitātes – skriešana, ātra soļošana, lēkāšana uz batuta, dejošana, peldēšana, braukšana ar velosipēdu utt. pozitīvi ietekmē veselību. Tas, kurš vingro reizi nedēļā, arī sārņus no saviem muskuļiem izvada vienreiz nedēļā. Ja cilvēka ķermeņa vitāli svarīgie orgāni visu laiku darbojoties sevi attīra, tad skeleta muskuļi neatbrīvojas no sārņiem, kamēr cilvēks neliek tiem strādāt. Vislielākā skeleta muskuļu šūnu masa ir augšstilbu masa.
13) Dzer ūdeni. Ūdens ir viens no efektīvākiem šķidrajiem detoksikatoriem, kuru tu vari lietot katru dienu. Jāizdzer vismaz 1,5 litri diennaktī. Ūdenim jābūt tīram, šķidram, strukturētam (lai nav jātērē enerģija), mīkstam, maz mineralizētam (vislabāk ar kalciju jonu veidā), negāzētam, garšīgam, sārmainam vai neitrālam.
Attīrīšanas laikā nevajadzētu lietot šādus produktus: čipsus, buljona kubiņus, majonēzi plēves maisiņos (etiķis izvelk no plastmasas pašas kancerogēnās vielas), kūpinātus produktus, vārītas desas, vāji kūpinātas desas, kūpinātu sieru, kausēto sieru (neasimilējas organismā), maizi, kura cepta izmantojot rauga mīklu, garšvielas, kurās ietilpst nātrija glutomāts, ātri sagatavojamos makaronus, šķīstošo kafiju, sulu tetrapakās, margarīnu (kaitīgi ietekmē tauku vielmaiņu), frī kartupeļus.
 
http://www.medusmaize.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=23&lang=lv
http://www.medusmaize.lv/