ceturtdiena, 2012. gada 12. janvāris

Sen Žermēns "Kas ir jaunās attiecības?"


Sen Žermēna vēstījums 2008. gada maijā
Caur Alexandra Mahlimay un Dan Bennack
No krievu/angļu valodas tulkoja Maija Čepule ...
 
Dārgie draugi! Es Esmu Sen Žermēns. Jūsu varat domāt par sevi visu ko, taču jums grūti ir iedomāties sevi – par Dieva Bērnu, kas jūs esat. Jūs esat nemirstīga Dvēsele, kura rīkojas fiziskā ķermenī – Dieva vārdā, kurš jūs ir radījis.
 
Kad jūs sākat apzināties savas unikālās attiecības, kuras jums ir ar Dievu, jūsos mostas vēlēšanās – dzīvot tā, kā dzīvo jūsu Dvēsele – ciešā saskarsmē ar Dievu, un harmonijā ar tiem kas jums apkārt.
 
Kad jūsos pieaug šī apziņa, jūs varat pamanīt, ka arvien grūtāk ir uzturēt mīlošas attiecības ar citiem.
 
Ja jums ir šādas grūtības – jums vienkārši vajag atcerēties to, ka tad, kad jūs apņemat ar Mīlestību cilvēkus sev piemērotā veidā, nepretendējot uz to, lai viņi izmainītos – tad jūs atbrīvojat sevi no tām grūtībām, ar kurām sastopas viņi – paverot tādejādi viņiem vislabāko iespēju, lai viņi izdara paši savu izvēli.
 
Atcerieties, ka šī izvēle vienmēr var tikt atrasta – drīzāk gan Mīlestībā uz Sevi un Sevis Pieņemšanā, nevis jūsu atzinībā vai nosodījumā.
 
Iemācieties pieņemt cilvēkus tādus, kādi tie ir, tā vietā, lai censtos viņus izmainīt sev piemērotā veidā. Labāk ļaujiet, lai viņi izmanto savas Dvēseles mīlošo vadību. Tā rīkojoties, jūs ļausiet viņiem atklāt pašiem Sevis Mīlestības dziedinošo spēku, un neiesaistīsiet sevi kritizēšanā un konfliktos.
 
Attiecību noteikumi karadarbības apstākļos
 
Kad jūs nolemiet dzīvot tā, kā dzīvo jūsu Dvēsele – daži cilvēki var uz to skatīties savādāk, un uzņemt šīs pārmaiņas ar izsmieklu vai neizpratni. Tas var provocēt jūs uz konfliktu un izraisīt viņos pretestību. Labāk nesatraucieties par viņu reakciju. Jūs izejat caur nozīmīgām pārmaiņām savā uztverē – tad kādēļ gan viņi tāpat neizmaina savu uztveri un savu izturēšanos attiecībā pret jums?
 
Tā vietā, lai kristu par upuri Sevis apšaubīšanai, kad tas gadās – saprotiet, ka jūs vēl arvien atrodaties kontaktā ar veco pasauli, bet attiecību noteikumi vecajā pasaulē pamatojas uz „karadarbības” noteikumiem. Šī termina lietojums te nav nejaušs.
 
Karadarbības noteikumi tiek izmantoti jūsu policijā un bruņotajos spēkos, lai nosacītu – kad, kādā veidā un kādos gadījumos spēks var tikt pielietots kā pārliecināšanas līdzeklis konfliktu atrisināšanai. Tur nav svarīgi, ka citam cilvēkam var tikt nodarīts kaitējums. Tur vienkārši tiek pieņemts, ka konfliktu un nesaskaņu risināšanai – citu sāpināšana var būt neizbēgama.
 
Jaunās Attiecības darbojas savādāk. Tādēļ darbošanās veco attiecību ietvaros jums var tagad radīt grūtības.
 
Veco attiecību daba
 
Vecās attiecības pamatojas uz vajadzību un trūkumu. Tās lietas, kuras jums šķiet, ka jums trūkst – jūs cenšaties dabūt no citiem, un arī otrādi. Jūs būvējiet savas savstarpējās attiecības uz savstarpēju ekspluatāciju, lai labāk justos – vienkārši tādēļ – ka jūs esat aizmirsuši – Kas Jūs Patiesībā Esat – Jūs Esat Dieva Bērni, un tātad Dievs. Jūs šīs attiecības saucat pat mīlestību, bet tā nav mīlestība.
 
Kad nosacījumi šādai savienībai sabrūk – jūs apvainojiet viens otru tanī, sākat strīdēties, un, pirms vēl to sākat apzināties, nonākat konfliktā. Bet kāds ir pirmais noteikums karadarbībā pie jebkura konflikta? Tieši uzbrukums otram – ir labākais veids sevis aizsardzībai.
 
Šādi uzskati valda vecajās attiecībās. Un tas ir tas, ko jūs izvēlaties atstāt pagātnē.
 
Jūs varat brīnīties – kā gan vecās attiecības jums vispār varēja kalpot? Pamatā atbilde ir – jā, kalpoja gan. Vecās attiecības nodrošināja jūs ar visplašākajām iespējām – ATCERĒTIES to – Kas Jūs Esat.
 
Piedzīvojot konfliktus un atkarību šādās attiecībās – jūs nonācāt pie sev būtiskas atskārsmes, ka jums neko nevajag no kāda cita, jo Jūs Esat Viss.
 
Jūs esat nevainojams un suverēns atspoguļojums Dieva Mīlestībai uz visu dzīvo. Nostiprinot sevī šo pārliecību, jūs formējat pamatus Jaunajām Attiecībām.
 
Jauno Attiecību jēga
 
Ja vecās attiecības kalpoja, lai jūs ATCERĒTOS savu Dievišķību – tad jauno Attiecību jēga ir tanī, LAI DALĪTOS AR SAVU DIEVIŠĶĪBU. Kā tas iespējams?
 
Vispirmām kārtām, kad jūs esat atcerējies, ka arī Jūs Esat Dievs – jūs vairs nebaidieties pazaudēt sevi savstarpējās attiecībās, atdodot pārāk daudz, jo tas nemaz nav iespējams – pazaudēt To, Kas Jūs Patiesībā Esat. Un tāpat jūs vairs nebaidieties, ka partneris varētu jums atteikt ko tādu, kas jums PATIEŠĀM nepieciešams, jo jūs saprotat, ka jūs esat pilnīgs – tieši tāds – Kāds Jūs Esat.
 
Šī sapratne ir ATSLĒGA. Kad jūs saprotat, ka NEKAS nevar tikt jums atņemts vai liegts, jo jūs esat VISS – jūs bez šaubīšanās varēsiet dalīties ar Visu, Kas ESAT. Jūs dāvāsiet cits citam un saņemsiet viens no otra Dievišķo Mīlestību – brīvi un bez bailēm.
 
Kas Jūs Esat – ar to jūs dalāties
 
Dāvāt un saņemt Mīlestību ir ļoti dabiski. Te nav nekāda riska, lai arī kas jums nebūtu mācīts. Tas patiešām tā ir, jo jūs esat dzīvs Dieva Mīlestības iemiesojums, un jūs nekad nevarat pazaudēt to, Kas Jūs Esat – tad, kad dalāties ar to. Tas ir absolūti neiespējami – pazaudēt to, Kas Tu Esi.
 
Vienīgais iespējamais rezultāts tam, ka jūs dalāties cits ar citu savā Mīlestībā, ir – jūsu kopējās Mīlestības pieredzes paplašināšanās. Gluži kā viļņi, kas apvienojas un pieaug, tuvodamies krastam – tā arī jūsu Dieva Mīlestības Būtņu pieredze izplešas, kad jūs dalāties savā Mīlestībā viens ar otru. Tas ir tas, kas notiek, kad divi vai vairāk sanāk kopā, paturot prātā savu Dievišķību.
 
Kad jūs dalāties ar citiem savā Mīlestībā – jūsu Mīlestības Būtnes pieredze aug.
 
Jauno Attiecību ieaicināšana savā dzīvē
 
Kad jūs izlemjat dzīvot tā, kā jūsu Dvēsele dzīvo, un pacelties savā dzīvē kā Patiesais ES – jūs varat piesaistīt sev citus tādus pašus, kas pieņēmuši šādu lēmumu.
 
Pati svarīgākā lieta, kas jums jāizdara, lai Jaunās Attiecības ieaicinātu savā dzīvē, ir – atcerieties – Kas Jūs Esat. Atcerieties savu Dievišķību. Darot to ikvienu savu dienu, jūs iesaistīsiet brīnišķīgi rezonējošas visaugstākās kvalitātes Attiecības savā dzīvē.
 
Runa nav par to, vai jūs tās atradīsiet vai nē. Runa ir par to, ka jūs paļaujaties uz SEVI tik lielā mērā, lai būtu pārliecināti – ka ESAT TO PELNĪJUŠI. Ja jūs esat spējīgi pie tā pieturēties konsekventi – jūs pamanīsiet, ka citi tiecas pie jums, dēļ tās Mīlestības un Paļāvības, kas no jums staro.
 
Dariet to bez jebkādām gaidām, un tad vērojiet savu dzīvi. Skatiet, kas pie jums atnāk, un kas no jums aiziet, un esiet gatavi brīnumiem un pārsteigumiem. Ziniet, ka jūs varat piedzīvot visu to prieku un gandarījumu, ko sagādā Attiecības – vienkārši – esot par Mīlestību, Kas Jūs Esat.