sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Kāpēc nopērc preci, ko tev nemaz nevajag?


No brīža, kad rītos atveram acis, līdz brīdim, kad vakaros aizmiegam, esam pakļauti bezgalīgai pierunāšanas un ietekmēšanas mēģinājumu straumei. Turklāt tie, kuri mūs cenšas ietekmēt, nevēlas, lai to pamanām. Izdevniecība «Zvaigzne ABC» izdevusi zviedru autora Henrika Fekseusa (Henrik Fexeus) grāmatu «Dari, ko es vēlos», kas paver priekškaru uz cilvēku ietekmēšanas tehniku aizkulisēm.
Kāpēc nopērc preci, ko tev nemaz nevajag?
«Dari, ko es vēlos» ir grāmata par ietekmēšanu. No ietekmēšanas izbēgt nav iespējams, tāpat kā nav iespējams neietekmēt citus. Ap mums ir milzum daudz lietu - daba, mājas, labas pusdienas, grāmatas, internets un citi cilvēki.
Vide nav pasīvs fons - tā nemanāmi manipulē ar mūsu domām,
spriedumiem un rīcību. Savukārt mēs ar savu rīcību arī iespaidojam gan vidi, gan sabiedrību ap sevi. Jau senie grieķi zināja, kā pārliecināt citus, un darīja to ar retorikas palīdzību, turklāt uzskatīja, ka šī māka jāapgūst ikvienam.
Grāmata piedāvā metodes, ar kuru palīdzību iespējams mainīt citu cilvēku attieksmi un uzskatus. Tā sniedz izpratni par to, kāpēc cilvēks nopērk preci, ko viņam nemaz nevajag, vai piekrīt viedoklim, ko patiesībā neatbalsta.
Grāmata - dialogs ar lasītāju
Henrika Fekseusa grāmata ir veidota kā aizraujošs dialogs ar lasītāju. Tajā atklājas sensacionāli paņēmieni, ar kuriem tiek panākta mūsu pakļaušanās un... kurus varam izmantot, lai pakļautu citus. Izmēģini Fekseusa piedāvātās metodes! Pārbaudi, vai spēj ietekmēt citus!
«Ja zini, kādas metodes tiek lietotas, lai nemanāmi mēģinātu ietekmēt tavu izvēli - vai arī izdarīt kādu izvēli vispār, tu vari vieglāk tām pretoties. Tātad ķeramies pie lietas - laipni lūgts savā zemapziņā! Tā ir vieta, kur notiek viss maģiskais,» raksta Henriks Fekseuss.
Henriks Fekseuss
Henriks Fekseuss ir šobrīd spožākā zvaigzne komunikāciju un mentālo tehniku jomā Zviedrijā - sensacionāls lektors, psiholoģisks iluzionists un domu lasītājs, populārs TV šovu vadītājs un vairāku bestselleru autors. Mēdz teikt, ka savu prasmju dēļ viņš ir bīstams cilvēks. Taču Henriks to noliedz un raksturo sevi kā miermīlīgu puisi, kam ļoti patīk cilvēki, kuri dara to, ko viņš vēlas.
Henriks Fekseuss ir dzimis Zviedrijā 1971. gada 29. septembrī, un jau bērnībā viņš atšķīrās no saviem vienaudžiem. Septiņu gadu vecumā Henriks atklāja maģijas spēku, pārvēršot skolas laiku īstā ellē (vairāk gan skolasbiedriem nekā sev). Jau pusaudža gados Henriks saprata, ka maģija ir efektīvs instruments, ar kura palīdzību iespējams ietekmēt citus. Vēlāk viņu arvien vairāk sāka fascinēt fenomens, ka cilvēka acis, ķermenis un izturēšanās bieži vien pauž ko pilnīgi citu nekā viņa vārdi un rīcība.
Pabeidzis akadēmiskās filozofijas studijas, Fekseuss drīz kļuva par pieprasītu speciālistu komunikācijas jomā. Tagad Henriks Fekseuss ir populārs «izglītības šovmenis». Viņš ir mainījis jēdziena mind reading (domu lasīšana) nozīmi un atklājis jaunas zināšanas neverbālajā komunikācijā, ķermeņa valodā, psiholoģiskā manipulācijā un ietekmēšanā. Henriks ir apguvis komunikācijas un mentālās tehnikas - neirolingvistisko programmēšanu, hipnozi, aktiermākslu, maģiju un psiholoģiju, kā arī pētījis plašsaziņas līdzekļu un reklāmas ietekmi uz indivīdu.
Henriks Fekseuss ir vairāku bestselleru autors. Viņš prot saprotami izskaidrot vissarežģītākās sakarības un raksta tā, ka lasītājs bauda pat sausu teoriju un alkst uzzināt vēl vairāk. Fekseusa pirmā grāmata «The Art of Reading Minds» joprojām ir savā jomā nepārspēts bestsellers - Zviedrijā pārdoti vairāk nekā 150 000 grāmatas eksemplāru, tulkota vairāk nekā 10 valodās un publicēta vairāk nekā divdesmit valstīs.
 
Henrik Fexeus "Mind Wide Open"
Šobrīd tā tiek gatavota izdošanai arī apgādā «Zvaigzne ABC».
«Nav daudz cilvēku, kuru ietekmei gribētos ļauties, bet Henriks Fekseuss ir viens no tiem!» Annika Jankell, Zviedrijas TV4
 
http://www.tvnet.lv/izklaide/gramatas/407535-kapec_noperc_preci_ko_tev_nemaz_nevajag