svētdiena, 2012. gada 22. janvāris

Labestības maize

Labdien!
Esmu saņēmusi vairākus lūgumus atkārtoti publicēt  Labestības maizes recepti. (no tiem, kuri to nobaudījuši:))))
Tā  atrodama http://gaismasdarbinieki.blogspot.com rakstā Patiesība par vēzi. 23.oktobris/2011
No pieredzes varu teikt, ka maizīte (vismaz man) katru reizi sanāk PILNĪGI citādāka- gan garšas, gan apjoma ziņā. Teikšu tā- ļoti jūtīga un jutīga maize, kas "noķer" apkārt esošās enerģijas...:)))
Lai Jums izdodas!
Mīlestībā
Māra




Organisms grib kviešus, tas kviešiem uzticas. Organismam patīk kviešu garša. Mēs gribam maizi un ēdam to, taču vienlaicīgi uzņemam arī raugu. Un pierodam pie rauga garšas. Kvieši ir ļoti vērtīgi, tāpēc rauga vietā maizi var iejaukt kefīrā. Ieraugam ņemam kefīru, citronskābi un sodu. Ievērojot noteiktas proporcijas, maize briest labi, bet tas notiek lēni, jo tajā nav kaisles. Kad maize briest lēnām, tas nozīmē, ka tajā ir labestība. Kad maize briest ātri, tajā ir kaisle (rauga efekts), bet no šādas maizes ir maz labuma. Cilvēki kaislībās vienmēr dod priekšroku raugam, jo viņiem visu vajag ātrāk.
Maize labestībā (jo ilgāk to uzglabā, jo garšīgāka tā kļūst).
Sausais maisījums (aukstā vietā var uzglabāt nedēļu):
800 gr. augstākā labuma kviešu miltu;
70 gr. rudzu miltu;
100 gr. sausā piena;
2 tējk. sāls;
1-2-3 tējk. sodas (atkarībā no cepeškrāsns temp.);
2 tējk. koriandra;
1/3 tējk. kardamona;
1/6 tējk. zvaigžņu anīsa;
1 tējk. kanēļa;
3-7 tējk. cukura;
½ tējk. citronskābes.
Lai maisījumu ilgāk un labāk varētu uzglabāt, citronskābi un sodu pievienot tieši pirms cepšanas.
Iejaukt daļu sausā maisījuma 600 ml kefīra (tā, lai mīklas konsistence līdzinās mannas biezputrai). Jo vairāk kefīra, jo mīkstāka maize (un lielāka viskozitāte).
Iesmērēt pannu ar sviestu. Ja mīkla šķidrāka, ieliet to pannā, ja biezāka – ielikt.
Lieciet cepeškrāsnī cepties pie zemas temperatūras. Jo lēnāk maize paceļas, jo vairāk tajā labestības. Maize apjomā piebriest 2 reizes. Cept nedaudz vairāk par stundu.
Ar pirmo reizi jums var arī neizdoties, jo jāiemanās piemeklēt pareizās devās kefīru un sodu. Var iejaukt arī pārskābušā krējumā vai skābenā rjaženkā.
Kardamonu un zvaigžņu anīsu var arī nepievienot. Koriandram jābūt obligāti.
Lai uzceptu šādu maizi, ir vajadzīgas 15 minūtes. Ja sagatavosiet sauso maisījumu 10 dienām – tad svaigas maizes izcepšana prasīs tikai 5 minūtes dienā.
Rupja maluma miltus labāk izmantot tiem, kam ikdienā ir fiziska slodze, jo tie vairo muskuļu spēku.