Esmu saņēmusi vairākus lūgumus atkārtoti publicēt Labestības maizes recepti. (no tiem, kuri to nobaudījuši:))))
Tā atrodama http://gaismasdarbinieki.blogspot.com rakstā Patiesība par vēzi. 23.oktobris/2011
No pieredzes varu teikt, ka maizīte (vismaz man) katru reizi sanāk PILNĪGI citādāka- gan garšas, gan apjoma ziņā. Teikšu tā- ļoti jūtīga un jutīga maize, kas "noķer" apkārt esošās enerģijas...:)))
Lai Jums izdodas!
Mīlestībā
Māra
Organisms grib kviešus, tas
kviešiem uzticas. Organismam patīk kviešu garša. Mēs gribam maizi un ēdam to,
taču vienlaicīgi uzņemam arī raugu. Un pierodam pie rauga garšas. Kvieši ir
ļoti vērtīgi, tāpēc rauga vietā maizi var iejaukt kefīrā. Ieraugam ņemam
kefīru, citronskābi un sodu. Ievērojot noteiktas proporcijas, maize briest
labi, bet tas notiek lēni, jo tajā nav kaisles. Kad maize briest lēnām, tas
nozīmē, ka tajā ir labestība. Kad maize briest ātri, tajā ir kaisle (rauga
efekts), bet no šādas maizes ir maz labuma. Cilvēki kaislībās vienmēr dod
priekšroku raugam, jo viņiem visu vajag ātrāk.
Maize labestībā (jo ilgāk to
uzglabā, jo garšīgāka tā kļūst).
Sausais maisījums (aukstā
vietā var uzglabāt nedēļu):
800 gr. augstākā labuma kviešu miltu;
70 gr. rudzu miltu;
100 gr. sausā piena;
2 tējk. sāls;
1-2-3 tējk. sodas (atkarībā no cepeškrāsns temp.);
2 tējk. koriandra;
1/3 tējk. kardamona;
1/6 tējk. zvaigžņu anīsa;
1 tējk. kanēļa;
3-7 tējk. cukura;
½ tējk. citronskābes.
Lai maisījumu ilgāk un labāk
varētu uzglabāt, citronskābi un sodu pievienot tieši pirms cepšanas.
Iejaukt daļu sausā maisījuma
600 ml kefīra (tā, lai mīklas konsistence līdzinās mannas biezputrai). Jo
vairāk kefīra, jo mīkstāka maize (un lielāka viskozitāte).
Iesmērēt
pannu ar sviestu. Ja mīkla šķidrāka, ieliet to pannā, ja biezāka – ielikt.
Lieciet cepeškrāsnī cepties
pie zemas temperatūras. Jo lēnāk maize paceļas, jo vairāk tajā labestības.
Maize apjomā piebriest 2 reizes. Cept nedaudz vairāk par stundu.
Ar pirmo reizi jums var arī
neizdoties, jo jāiemanās piemeklēt pareizās devās kefīru un sodu. Var iejaukt
arī pārskābušā krējumā vai skābenā rjaženkā.
Kardamonu un zvaigžņu anīsu var arī nepievienot.
Koriandram jābūt obligāti.
Lai uzceptu šādu maizi, ir vajadzīgas
15 minūtes. Ja sagatavosiet sauso maisījumu 10 dienām – tad svaigas maizes
izcepšana prasīs tikai 5 minūtes dienā.
Rupja maluma miltus labāk
izmantot tiem, kam ikdienā ir fiziska slodze, jo tie vairo muskuļu spēku.