piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Domas par parandžu un...mums


Vai tas ir sieviešu,vai vīriešu tiesību pārkāpums,?Vai varbūt radīts atšķirīgo psiholģisko īpašību dēļ,
Vīrieši nestaigā parandžās,jo uzticas sievietēm,ļauj viņām redzēt arī citu vīru sejas.
Vīrieši neuzticas paši sev,un lai neiekārotu svešu sievu,ieģērbj visas parandžās.
 
Visa pasaule ir vienota,mēs nestaigājam, bet citi tā mēģina,nesekmīgs mēģinājums arī ir rezultāts,es nedomāju ne šausmināties par to ne nosodīt,bet paskatīties uz visu ārpus stereotipiem.
 
Man šī tēma iešāvās prātā risinot pavisam citas problēmasun radās interese to ielikt vairākās grupās,lai redzētu,kā cilvēki reaģē uz to.Rezultāti ir stipri atšķirīgi.
 
Interesants jautājums par tiesībām un pārkāpumiem. Nez kāpēc pašmāju bāleliņš satraucas par tik tālām un ikdienā neaktuālām lietām,ja paša sētā tiesības tiek pārkāptas vienā laidā.
Vai tu neesi aizdomājies,kas mūs tautiešus ir pieradinājis pārmērīgi aizrauties ar alkaholisko dzērienu lietošanu ziemas un vasaras saulgriežos?Bet tās ir tik pat lielā mērā kultūras tradīcijas,par kādām tās var uzskatīti parandža nesāšanu.
Vai mūsu tiesības nav pārkāptas,reiz mūsu starpā dzīrošanas kults atrodas svētās govs statusā?Jā,tu vari apgalvot,tā ir katra personīga izvēle,un kāpēc lai tā tāda nebūtu citā gadījumā,sociālā spiediena rezultātā?
 
Varbūt tu vēlies padiskutēt,vai izvēle,kas izdarīta sociālā spiediena rezultātā,var tikt uzskatīta par brīvi izdarītu izvēli,neatkarīgu no apkārtējiem apstākļiem u.c faktoriem?

Starp citu,lai arī cik netaisnīgi acumirklīgi šķiet likumi starp islamistiem,daudzos dzīves aspektos,viņi uzvedas saprātīgāk un nosvērtāk par tā dēvēto progresīvo cilvēces daļu.
 
 
http://www.draugiem.lv/group/16115802/no-ego-uz-patieso-es./?f_tid=3772598