svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Ješua "Par Urantijas grāmatu"


Par Urantijas grāmatu[1]


Sakarā ar Urantijas grāmatu. Kāda šīs grāmatas daļa nav izkropļota? Dibinātāji raksta, ka šo informāciju ar lieliem kropļojumiem ir nodevusi Andromedas padome, tā kā viņi ir paļāvušies uz informāciju no otrajām rokām un viņiem nav izdevies pārvarēt visus aizsegus, taču daļa informācijas ir precīza un noderīga. Tikai, lūk, kāda daļa tur ir precīza un noderīga, es tā arī nesapratu. Vai patiešām eksistē centrālais Visums Paradīzes Sala, kura augšējā līmenī atrodas Dievs un uztur septiņu Virsvisumu eksistenci?
Turpat es izlasīju, ka iekšējos līmeņos ir kaut kas līdzīgs tiesām, kurās piespriež sodu personībām, kuras ir atteikušās izpildīt Dieva gribu, un augstākais soda mērs ir personības iznīcināšana tā, it kā tā nekad nav eksistējusi. Ko tādu vajag pastrādāt Visumā, lai līdz tam aizietu? Dibinātāji, starp citu, apgalvo, ka matricas dvēselēm, kuras apstājušās savā attīstībā uz daudziem evolucionārajiem cikliem, tāpat vēlāk tiek izjauktas. Es tāpat lasīju, ka slepkavu dvēseles (vai hibrīdās dvēseles no citām planētām, kuras izcēlušās ar īpašu cietsirdību, kā ir teicis viens no Maikla Ņūtona subjektiem), ja viņas tālu aiziet savos noziegumos, vēlāk tiek izkliedētas. Kas notiek ar viņu apziņu šajā gadījumā un ar virsdvēseli, no kuras viņi ir izgājuši?

Mēs sveicinām tevi, dārgais, un pateicamies par jautājumu! Šī grāmata ir izsaukusi ļoti daudz neviennozīmīgu viedokļu, kā jūsu sabiedrībā, tā arī augšējās hierarhijās, un tika pakļauta analīzei caur dažādām uztveres formām, kuras ir pieejamas.

Man uzreiz jāsaka, ka tāda līmeņa kā Visuma uzbūve vai, kas ir Dievs, informācijas izklāsts, – ir ļoti apgrūtinošs kā izklāstīšanai, tā arī jūsu uztverei. Atrodoties apziņas līmenī, kurā atrodaties jūs un kur atrodas jūsu ķermenis ar tā smadzeņu funkcionālajām iespējām, jūsu uztvere ir ļoti ierobežota. Tam, lai jūs pareizi saprastu informāciju, pieņemtu to un atšifrētu, nepieciešams atrasties tajos līmeņos, par kuriem iet runa. Runājot jūsu valodā, to var iedomāties apmēram tādā veidā: daudzdimensionāla telpa, kuru jūs pat iztēloties nevarat, un tā dimensija, kura ir nepieejama jūsu sapratnei, projicējas uz plakni, kura jums ir saprotama. Projicējas uz lapu, uz līdzenu virsmu trīsdimensiju telpā, un tā jūs iegūstat shēmu vai modeli, kurš ir tikai tās lielās daudzdimensionalitātes, tās lielās telpas, tā objekta, tās daudzdimensionālās shēmas, kuru jūs mēģināt no šejienes saprast, atveidojums, nospiedums. Tāpēc ir dabiski, ka informācijas nodošana no tāda līmeņa pārcieš ļoti lielas izmaiņas un ļoti lielus izkropļojumus. Tāda informācija nevar būt bez ievērojamiem izkropļojumiem interpretēta, nevar būt pareizi, saprotami un ticami izklāstīta jūsu valodu un jūsu priekšstatu par pasauli gaismā. Jūsu priekšstati satilpst tikai tajā telpā, kura jums ir saprotama un uz kuru ir orientēti jūsu ķermenis un jūsu smadzenes. No šejienes ir pietiekami liels izklāsta primitīvisms, un izkropļojumi sastāda apmēram 70%, tikai 30% informācijas, izklāstītas tāda veidā, var tikt pietiekami pareizi saprasti.

Bez tam, mēs tagad runājām ar jums par struktūrām, par shēmām, kuras attēlotas šajā grāmatā. Ja runā par šīs informācijas garīgo komponenti, tad šeit arī ir atzīmēti ļoti lieli izkropļojumi, tā kā pēc tiem priekšstatiem un tiem vārdiem, kuros tērpjas savstarpējās attiecības, kuras valda pasaulēs, kuras atrodas augstāk par jūsu līmeni, savstarpējās attiecības tiek veidotas pilnīgi pēc citiem principiem un garīgām komponentēm. Tās ir nesaprotamas jums un nevar tikt saprastas pilnā mērā no šī uztveres līmeņa. Jūsu daudzo dzīvju, daudzo iemiesojumu nospiedums šajā līmenī nevar būt bāze, lai saprastu garīgās savstarpējās attiecības, kuras valda augstāk. Jūs, atrodoties dualitātē, pastāvīgi tiecaties pie vērtējumiem: labi vai slikti, zemāk vai augstāk, un šī sapratne ir saistīta ar to, ka kādam ir vairāk veicies, un kāds valda, komandē, vada tos, kas atrodas zemāk par viņiem pēc hierarhijas. Taču man jums jāsaka, ka tas neatbilst tam savstarpējo attiecību garam, kurš tur eksistē. Visas hierarhiskās struktūras, kuras, bez jebkādām šaubām, eksistē augstāk, tā kā pasaule pastāvīgi attīstās, pastāvīgi evolucionē, un garīgās attīstības līmeņi, dimensiju līmeņi, telpu līmeņi, dažādas būtības, un tas līmenis darbam, kuru viņas izpilda, tie ļoti atšķiras. Taču galvenā doma, kuru es gribētu izcelt: pārvaldes aparāts nav norādoši-nospiedošs, pie kura jūs esat pieraduši. Vairāk piemēroti ir noraksturot to kā garīgo izvēli, kalpošanu un pievienošanos kaut kādam šīs kalpošanas visa labumam virziena veidam.

Dievs, bez jebkādām šaubām, ir Mīlestība, Mīlestības Enerģija, un tieši tā patiesi pārvalda visus procesus visumā. Un, jo augstāks ir tās vai citas civilizācijas attīstības līmenis, jo augstāks ir tās garīgās attīstības līmenis, jo pilnīgāks un daudzšķautnaināks ir mīlestības jēdziens, un tas iegūst tādas krāsas, tādas šķautnes, saprātīgo būtņu tādu uztveri un tādu domāšanu, kuru jums, atrodoties dualitātes stāvoklī, ir ļoti grūti iedomāties un ļoti grūti saprast. Tam, lai iztēlotos šīs savstarpējās attiecības un saprastu, kā gan ir tur augstāk, jums vienkārši vajag tur nonākt. Pie kam, nonākt aiz sava fiziskā ķermeņa robežām un iegūt gaismas ķermeņus, kuri ļauj jums ceļot pa telpām un pasaulēm, augstākām pēc līmeņu vibrācijām. Vēl vairāk, jums ir nepieciešams iegūt tos bāzes priekšstatus, kuri prevalē līmeņos, kuri ir augstāk.

Apziņai un viņu sasaistošo ar visu visumu garam nav šķēršļu ceļojumiem, izņemot tikai tās vibrāciju ierobežojumus uztverē un pakāpē, kādā tā ir informēta par procesiem, kuri notiek tajā vai citā visuma daļā. Taču tomēr man ir jāatzīmē, ka šī grāmata nes ļoti daudz noderīgas informācijas jums un no tādām nepilnīgām shēmām un priekšstatiem, kuri tur ir attēloti, var iegūt ļoti svarīgus principus, pēc kuriem eksistē visums. Mums, protams, nav iespējas tagad iztirzāt pa nodaļām šo grāmatu. Taču es iesaku jums izmantot to unikālo stāvokli, kurā jūs tagad atrodaties un atrodas jūsu planēta.
Daudzi no jums turpina apzinātās maigās augšupcelšanās procesu, un jums šajā procesā ir unikāla iespēja ceļot uz dažādiem līmeņiem, uz tiem visuma līmeņiem, kuri jums kļūst pieejami. Un, tādejādi, jūs, augšupceļoties, iegūstat iespēju izmantot savu gaismas ķermeni un veikt šos ceļojumus. Vēl vairāk, jums palielinās iespēja apzināti uztvert tur informāciju. Un, ja jums izdosies veikt tādu ceļojumu, tad pietiekami ātri jūs sapratīsiet, ka sirds līmenī un dvēseles līmenī jūs ļoti labi saprotat tās savstarpējās attiecības un to vibrāciju stāvokli, kurā atrodas dvēseles, un to kalpošanu, ar kuru viņas ir aizņemtas. Taču izskaidrot to ar jūsu ķermeņa prātu un jūsu valodām bez izkropļojumiem un pietiekami pareizi no šī matērijas līmeņa – šīs izredzes ir ļoti mazas. Un, ja jūs patiešām interesē šie jautājumi, es iesaku jums atrast šīs atbildes ne literatūrā, kura tiek ievietota dažādos jūsu planētas informācijas līdzekļos, bet atrast šīs atbildes tikai ar savas sirds un ceļojuma caur savu iekšējo telpu palīdzību. Atrast atbildes caur apziņas augšupcelšanu, un tad visuma pieredze būs jums pieejama, un zināšanas būs jums pieejamas tādā samērā, kurā jūs spēsiet pacelties no savas iekšienes. Jebkurā gadījumā, tā būs unikāla un interesanta pieredze, saprotama un pieejama jums. Un tā būs ievērojami plašāka un interesantāka nekā tā, ko jūs lasāt grāmatās.

Es gribu jums atgādināt, ka jebkurš izklāsts, jebkuras grāmatas, kuras jūs lasāt – tās lielā mērā ir to cilvēku, to personību personīgās uztveres faktors, kuri izklāsta materiālu. Un jums ir jāzina, ka tā ir viņu individuālā uztvere, un vienmēr jāizdara atkāpe savā prātā par to, kas tas, kas tiek izklāstīs, ir privāta uztvere. Jūs varat uzticēties vai neuzticēties šai uztverei, taču, ja jūs gribat patstāvīgi uzzināt vairāk un pietuvoties Patiesībai, jums pašiem ir nepieciešams veikt šos ceļojumus caur jūsu iekšējo stāvokli. Tāpēc ka, es atgādināšu jums, jūs neesat ierobežoti ar šo ķermeni. Ķermenis – tas ir jūsu dvēseles nesējs, bet jūsu dvēsele ir daudzdimensionālāka un ievērojami lielāka nekā jūsu ķermenis, un iespējas ceļot ar apziņu caur sevi pašu ir ievērojami augstākas. Es aicinu jūs tieši uz tādu visuma izzināšanas metodi.

Netērējiet laiku svešu uztveru apgūšanai. Jūs spējat iziet uz savu pašu uztveri, tā vienmēr būs ievērojami plašāka, dziļāka un blīvāka jums, un tā būs tuvāk patiesībai nekā tas, kas izklāstīts grāmatās.

Jautājuma par tiesām izklāsts ir piemērs tam, par ko mēs runājām augstāk. Jautājums rodas no pasaules duālās uztveres un tiem priekšstatiem, kuri eksistē jūsu sabiedrībā. Pēc jūsu priekšstata tiesnesis – tas ir subjekts, kurš izsaka lēmumu un iznīcina citu būtību vai pieņem lēmumu par viņas iznīcināšanu. Es varu teikt, ka patiešām eksistē iemiesojumu rindas neveiksmīgas līnijas un dvēseles, kuras praktiski neattīstās un notiek to degradācija, un viņas izkrīt no attīstības pamata cikla, un, kad šis process daudzkārtīgi atkārtojas un notiek pilnīga dvēseles degradācija un tās sabrukšana, tad faktiski tā arī notiek ar dvēseli. Tas ir, dvēsele pati sabrūk, viņa sabrūk krišanas ciklos, viņa sagrauj savu pašas dievišķo struktūru, un rezultātā šī substance iegūst ļoti pagrimstošu skatu, un viņai zūd tālākas attīstības iespējas, faktiski notiek dvēseles pašiznīcināšanās. Un tas, neskatoties uz to, ka katra dvēsele pastāvīgi tiek pieskatīta, tai pastāvīgi tiek dotas uzvednes, un tai tiek dota masa variantu laboties. Pasvītrošu, ka visi karmisko atstrāžu varianti un visdažādākie labošanās varianti, tie visi darbojas dievišķo likumu ietvaros. Tā nav daļa no kaut kādu būtību lēmumu pieņemšanas, kā jūs to saprotat tagad.

Man tāpat jāsaka, ka eksistē augstākās hierarhijas, kuras nodarbojas ar pārstāvēšanu dažādās lietās, saistītās ar dvēseļu attīstību un tām rīcībām, kuras viņas veic. Taču tādu padomju darba princips ir veidots uz dievišķiem principiem, tas veidots uz Mīlestības. Un tam, lai jums būtu saprotamāk, kā tas notiek, es, zināmā mērā pieskaņojoties jūsu apziņai, teikšu, ka tas izskatās apmēram tā: dvēseles, kuras ieiet šo tiesas instanču sastāvā, piemēram, kā karmiskā padome, viņas visas ir augsti garīgas un attīstītas būtības, kuras nes augstu vibrāciju mīlestības jēdzienu, kurš jums, atrodoties šeit, pat ir nezināms. Un visa tiesa izpaužas apmēram sekojošā darbībā: dvēselei, kura nonāk tādā pasākumā, viņai tiek dota iespēja paskatīties uz savu pašas dzīvi, uz savām pašas rīcībām no savas pašas būtības, no viņas dievišķības puses, viņai tiek noņemta uztveres dualitāte, un tāda dvēsele kļūst kā pilnīgi nevainīgs, tīrs bērns, un, novērojot, caurskatot savu dzīvi, caurskatot daudzas dzīves un savas rīcības, dvēsele pati, pasvītroju, pati pieņem lēmumu par to, kā viņai to izlabot. Dvēsele ir dievišķa, un pat gadījumā, kad ir lieli izkropļojumi viņas struktūrā, viņa atrodas tās vai citas ciešanu pakāpes stāvoklī, skatoties uz to, ko viņa ir darījusi, atrodoties aizvērtas apziņas un atdalītības no Avota stāvoklī. Un viņa redz pati, ka viņas uzdevums ir tajā, lai izlabotu tās negatīvās darbības, kuras tā tika izdarījusi attiecībā pret citām būtībām vai attiecībā pret jebkuru Dieva radījumu.

Tiesnešu loma ir tajā, lai atļautu dvēselei iet jaunā iemiesojumā un palīdzētu viņai izstrādāt optimālu programmu, lai izlabotu tos attīstības sašķiebumus un izlabotu to negatīvo pieredzi, kuru tā tika radījusi. Tieši tajā ir karmiskās padomes uzdevums: pateikt priekšā pēc dvēseles lūguma problēmas risinājuma ceļus un nodrošināt virzīšanos uz priekšu, nodrošināt pēc dvēseles lūguma atkal viņas ieiešanu blīvākos matērijas slāņos un dot viņai iespējas izmanīt savu pieredzi.

Jums tāpat ir jāsaprot, ka, kad mēs runājam par tiesas instancēm, mēs runājam par to, ka duālās uztveres nav augstākās sfērās. Un tāpēc jebkura pieredze, kuru jūs radāt dualitātes apstākļos, tā netiek vērtēta kā laba vai slikta. Dvēsele pati novērtē rezultātus savai pieredzei un savai esamībai zemu vibrāciju matērijā un pati izlemj, kādi attīstības virzieni viņai ir jāizstrādā vai jāizstrādā līdz galam, kāda pieredze viņai ir jāizmaina vai jāpaplašina un jāuzlabo. Tā kā es ceru, ka no mana skaidrojuma jūs ieguvāt pašu galveno domu, kuru es gribēju nest – augstākām tiesām nav nekā kopēja ar priekšstatiem par tiesām, par kurām runājat jūs.

Viens no skaidriem piemēriem, kuru var minēt par to, ka patiešām notiek dvēseļu izmiesošana/iznīcināšana/izkliedēšana, enerģijas pārveidošana notiek pēc tās dvēseles lūguma un prasības, kura ir caurskatījusi visas savas rīcības. Un viens no tādiem pēdējiem, ļoti skaļiem un mums ļoti skumjiem notikumiem bija dižas būtības un liela novatora – Lucifera izmiesošana. Un šo notikumu patiešām ļoti smagi uzņēma daudzi no mums, tā kā viņa ir ļoti neordināra un ļoti radoša personība, taču kura, izejot vairākus pašnotiesājumus tajā variantā, par kuru es jums stāstīju augstāk, un aizejot līdz pašai augstākajai instancei, viņa uzstāja uz pašas izmiesošanu. Pēc to rīcību, kuras viņš bija veicis, caurskatīšanas, arī to pieredzi, to pētījumu, kuru viņš tika veicis sfērā par dzīvi bez Mīlestības enerģijas piedalīšanās, bez dievišķās enerģijas, bet tikai ar prāta uzlabošanas instrumentu izmantošanu un attīstību, viņš atzina kā ārkārtīgi neveiksmīgu un graujošu.

Kas notiek ar tādu apziņu tamlīdzīgos gadījumos un ar virsdvēseli, no kuras viņa ir iznākusi? Nekas briesmīgs nenotiek ar lielo kosmisko dvēseli vai virsapziņu. Protams, vienas izdalītas dvēseles zaudējums no kolektīvās apziņas ir liels zaudējums, un to pietiekami sāpīgi uztver virsdvēsele. Taču, tomēr, virsdvēsele kā kolektīva apziņa, kurai Dievs piešķīris pašas gribu un iespēju pašai pieņemt lēmumus kā kolektīvi, tā arī individuāli (vienlaicīgi), viņa pieņem un saprot to dvēseļu izvēli, kuras ir pieņēmušas lēmumu izmiesoties.

ES ESMU JEŠUA
ES ESMU ERCEŅĢELIS METATRONS
Pieņemts 18.06.2009. Nika
tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. “The Urantia Book” – http://en.wikipedia.org/wiki/The_Urantia_Book (Tulk. piezīme)