svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Ješua "Par Dieva izcelšanos un par Ramta"



Ir vēl jautājums, kurš man miera nedod. Par Dieva izcelšanos. Kā parādījās Avots? Pēc vienas informācijas Dieva saprāts izcēlās tukšumā un sāka pakāpeniski sevi apzināties, pēc citas, ka viņš ir eksistējis mūžīgi kādā “mūžīgajā tagad”. Ir taču jābūt sākumam. Cik procentu smadzeņu vajag ieslēgt, lai saprastu šo koncepciju?
Gribētos uzzināt vēl par Ramtu. Vai tiešām šis augšupceltais meistars sasniedza garīgo pilnību vienas dzīves laikā? Vai ir vēl tādas talantīgas dvēseles?

Mans dārgais, tas ir ļoti labs jautājums, un es zinu, ka ar šo jautājumu ļoti daudzi no jums mokās. Agrāk, atbildot uz tavu jautājumu par Urantijas Grāmatu, es jau teicu, ka Visa Esošā Dieva-Radītāja izcelšanās, tas, kas viņš ir un kā viņu var attēlot no jūsu līmeņa un ar jūsu iespējām caur jūsu ķermeni un jūsu smadzenēm – tas ir nereāli, un tas būs ļoti liels izkropļojums. Tāpēc es neiesaku jums tagad veidot shēmas un priekšstatus, un pie atbildes sapratnes uz šo jautājumu jūs varēsiet tuvoties tikai pēc tam, kad atbrīvosieties no fiziskā ķermeņa un jūsu apziņa spēs iegūt zināšanu par jauniem aspektiem, pieejamiem aspektiem, Radītāja aspektiem no dažādiem līmeņiem. Lieta tā, ka viņš patiešām ir bezgalīgs un daudzšķautnains un, atrodoties apziņas paplašinājumā dažādos uztveres līmeņos, jūs jaunā veidā uztversiet arvien jaunus un jaunus Dieva aspektus, un šis process patiesi ir bezgalīgs. Tāpēc dot precīzu atbildi par Dieva izcelšanos nav iespējams, vēl jo vairāk no šī materiālā visuma līmeņa. Šī ķermeņa smadzeņu iespējas, tās arī ir ierobežotas ar priekšstatiem līdz apziņas 4-am līmenim (4AL), tāpēc ka faktiski fiziskais ķermenis zaudē savu jēgu, un tas vienkārši neeksistē augstāk par 4AL, un tālāk jūs jau eksistējat gaismas ķermenī un atrodaties šī gaismas ķermeņa attīstībā. Tāpēc smadzeņu iespējas arī ir ierobežotas ar 4AL. Bet Dievs atrodas visur savos radījumos un vienlaicīgi ievērojami augstāk, un, kā jau es teicu, jo augstāk jūs paplašināsiet savu apziņu, jo augstāk atradīsieties paši, jo jūsu izpratne par Radītāju būs arvien pilnīgāka.

Tagad jums ir pietiekami pieņemt, ka no tās shēmas, kuru tu attēloji, tuvāk droši vien ir teikt, ka Dievs ir izcēlies ne tukšumā, bet mūžīgā “tagad”.

Principā, ne tas, ne otrs priekšstats nav patiesība. Dievs ir visur. Viņa sākums un bezgalība plešas gan caur tukšumu, gan caur mūžīgu “tagad”.

Ramta patiešām ir ļoti interesants personāžs šīs planētas vēsturē. Un būtu bijis nepareizi teikt, ka Ramta atnāca šurp kā dvēsele ar mazu pieredzi un neattīstītu apziņu. Viņš, nolaižoties iemiesojumā uz šo planētu, sprauda sev tieši tādu mērķi – maksimāli īsā laikā sasniegt augšupcelšanos, augšupcelšanos ar ķermeni. Un šī pieredze bija rezultāts vairākiem iemiesojumiem uz šīs planētas, taču ļoti nelielā skaitā – pieciem, un apstākļos ar apziņas stāvokli augstāku kā pēdējā. Un viņam bija pieredze dzīvošanā tamlīdzīgā materiālā visuma līmenī. Tas, ko izdevās paveikt Ramtam, ir unikāls tajā nozīmē, ka viņš atnāca ar ļoti sarežģītu un ļoti intensīvu iemiesošanās programmu. Viņš atnāca pēc pieredzes, kura gāja caur lielām ciešanām un ļoti intensīvu apzināšanos rindu. Un tas, ko viņam izdevās pārdzīvot un apzināties vienas dzīves laikā, ir apbrīnas vērts. Tieši pateicoties tam, ka dualitātē ir iespēja radīt ārkārtīgas spriedzes pieredzi, radīt neizturamus apstākļus eksistencei, ir iespēja izspēlēt satriecošas pēc emocionālās iedarbības spēka dzīves izrādes, var sasniegt to apskaidrību, ko izdarīja Ramta. Un viņam patiešām izdevās to izdarīt vienas dzīves laikā, paceļoties vienas dzīves laikā no apziņas pilnīgas aizvērtības līmeņa līdz apskaidrībai un augšupcelšanai.

Vai ir vēl tādas talantīgas dvēseles? Katra dvēsele ir talantīga, taču ne katra dvēsele izšķiras veikt tik unikālu un drosmīgu iemiesošanos. Tieši tajā ir Ramtas unikalitāte. Tajā milzīgajā dzīvības spēkā un dvēseles mērķtiecībā tieši šo pieredzi viņš pilnveidoja ļoti ilgi laiku. Un tas ir ļoti stiprs šīs dvēseles aspekts un īpašība. Un tas, ka esot ar šīm īpašībām, viņš spēja paveikt to, ko paveica, tas, neapšaubāmi, ir vēl viens pierādījums tam, ka vēlēšanās spēks un domas spēks pat dualitātes un tādas zemu vibrāciju matērijas apstākļos var veikt lielus darbus.

ES ESMU JEŠUA
Pieņemts 18.06.2009. Nika
 tulkoja Jānis Oppe