ceturtdiena, 2013. gada 18. aprīlis

Koncentrēties būtiskajam



 
Akašas Hronikas par 2013.gada aprīli.
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Kādas enerģijas un notikumus mēs varam sagaidīt 2013.gada aprīlī?
 
Aprīlī mūs pārņems koncentrēšanās uz saviem pašu mērķiem sajūta. Sajūta, ka mēs esam pārpilni ar idejām. Domas, kas vēl nesen šķita neaptveramas un gaisā virmojošas, tagad iegūst daudz noteiktākas aprises.
 
Šajā mēnesī ir būtiski izvēlēties dažus nozīmīgākos jautājumus un koncentrēt uz tiem savu uzmanību. Ir svarīgi iemiesot savus nodomus rīcībā, izveidot precīzu stratēģiju un plānu, kas palīdzēs jums īstenot iecerēto.
Šis ir labs laiks, lai pabeigtu uzsākto. Varbūt tas skar jūsu karjeras izaugsmi, bet varbūt – personīgās attiecības, mājas vai tuviniekus. Labākais, ko jūs variet izdarīt aprīlī – piešķirt jūsu idejām konkrētas aprises. Uzrakstiet sarakstu, izveidojiet plānu, sāciet rīkoties.
 
Šajā mēnesī mūsu rīcībai ir nozīme. Šķiet, ka šajā gadā mēs jau esam atklājuši daudzus dzīvības spēka avotus; pēdējo gadu laikā daudzi jau ir ieguldījuši daudz spēka pašattīstībā, tāpēc tagad kopējais cilvēku sabiedrības gars ir nostiprinājies, tā [sabiedrība] ir ieguvusi vairāk iespēju. Daudziem apstākļi, kādi izveidojušies dzīvē, šķitīs ļoti nozīmīgi un iespējams – nomācoši. Var rasties sajūta, ka mērķi sasniegt nebūs viegli. Daudziem būs grūti izveidot skaidru priekšstatu, kādā veidā šīs ievērojamās pārmaiņas mainīs jūsu dzīvi.
 
Aprīlī ir ārkārtīgi svarīgi visu darīt pakāpeniski. Necentieties sekot sapņa aicinājumam, bet pamēģiniet uzsākt konkrētas darbības vai izdarīt kaut ko tādu, ko ir iespējams paveikt šajā mēnesī, lai tuvotos jūsu sapņiem.
 
Padomājiet, kas patiesi palīdzēs jums nostāties uz kājām. Pēdējo divu gadu laikā jūs esiet jutuši nepieciešamību atdot savus spēkus enerģētiskajai veselībai un garīgajai attīstībai, tāpēc dažkārt jums var šķist, ka, attīstoties garīgi, jūs atraujieties no parastā cilvēka ikdienas dzīves, taču visaugstākā garīgo pārmaiņu izpausme – ir tajā, kādā veidā jūs iemiesojat/izpaužat tās ikvienā nodzīvotajā dienā.
 
Nevairieties no tā, ko jums nāksies paveikt šajā mēnesī. Uzrotiet piedurknes un pacentieties nodarboties ar vienu lietu vienā reizē, tam veltījot visu savu uzmanību.
 
Kas tieši mums ir jādara aprīlī, lai pilnā mērā izmantotu šos dzīvības spēkus?
 
Izmantot aprīļa enerģiju jūs varēsiet, izvēloties kādu lietu, ar ko jūs varēsiet nodarboties katru reizi, kad aizsapņojaties vai lidināties mākoņos. Jāizvēlas ir kādu vienkāršu, noteiktu fizisku darbību. Ja jūs, strādājot pie galda, pamanāt, ka nespējat koncentrēties, piecelieties un izstaipieties vai izejat ārā un apejat apkārt biroja ēkai. Iespējams, jums gribēsies iedzert ūdeni vai izdarīt piecus atspiešanās vingrinājumus. Noderēs jebkāda fiziska aktivitāte, ja tā palīdz jums mainīt fizisko stāvokli, kurā atrodieties, kad jūsu uzmanība sāk kļūt izkliedēta.
 
Aprīlī īpaši svarīgi ir nezaudēt koncentrēšanos. Aprīlis – tas nav laiks pārdomām, tas ir laiks rīkoties. Sasprindziniet muskuļus. Nesērfojiet Internetā, neraugieties vienā punktā un nelidinieties mākoņos. Dažkārt, nodarbojoties ar radošām lietām vai cenšoties atrast atbildi uz jautājumu, kas uztrauc jūs personīgi, jums būs vajadzīgas vairākas pilnīga klusuma minūtes.. Tas ir normāli. Taču nezaudējiet laiku veltīgi, novēršoties no lietām, ar kurām nodarbojaties šajā brīdī.
 
Šajā mēnesī ir svarīgi sekot līdzi savai fiziskajai veselībai, jo tas ļaus jums nenovērsties no lietām, ar kurām jūs konkrētajā brīdī nodarbojieties. Izvēlieties kaut kādas fiziskas nodarbes, kuras jums pateiks priekšā, kad ir jākoncentrējas: jābeidz veltīgi tērēt laiku un no jauna jāsakopo spēki. Atrodoties birojā, jūs, iespējams, gribēsiet palēkāt vai izvingrināt muskuļus, stāvot pie savas darbavietas. Bet mājās esot, parotaļājieties ar savu suni vai izejiet ārā, pataisiet ritenīšus vai vienkārši nedaudz pastaigājieties.
 
Labāk, lai šīs nodarbes prasītu no jums fizisku piepūli. Kaut ko, no kā jūsu ķermenis saspringst, bet pulss nedaudz paātrinās: lai jūs sajustu, ka atkal atgriežaties savā ķermenī un notiekošajā. Aprīlī šāda taktika jums būs noderīga.
 
Otra lieta, kas jums palīdzēs šajā mēnesī ir sarakstu sastādīšana. Rakstīt sarakstus, lai apkopotu domas, vienmēr ir lietderīgi. Kad aprīlī jūs būsiet visai aizņemti ar lieliem projektiem vai sarežģītiem jautājumiem, sadaliet projektu pa sastāvdaļām un pierakstiet tās. Norādiet sarakstā cilvēkus, kuri tajā [projektā] ir iekļauti; uzdevumus, kurus nepieciešams izpildīt; nospraustos mērķus – pierakstiet visu, kas ienāk prātā.
 
Uzrakstot sarakstu, iepretim katram punktam pierakstiet darbību, kas attiecas uz šo punktu, kuru jūs variet paveikt dienas laikā.
 
Piemēram, ja jūsu projekts ietekmē kādu un jūs precīzi neziniet, kādā veidā, iespējams - ir pienācis laiks piezvanīt šim cilvēkam un parunāt vai kaut ko piedāvāt. Vai arī, pieņemsim, ka jums ir jāatrod vieta kāda pasākuma īstenošanai un jūsuprāt nāksies kārtīgi pasvīst. Neaizdomājieties par to, domājiet par to, ko jūs varat izdarīt tieši tagad.
 
Iespējams šodien jūs varat tik vien kā apzvanīt iespējamās pasākuma norises vietas, lai vienkārši izveidotu sakarus/saikni/saskari vai izjautātu par galveno. Pat, ja jūs neesiet saņēmuši galīgo atbildi uz uzdotajiem jautājumiem vai arī jūs neplānojat novest lietu līdz galam uzreiz, iepretim katram punktam jūsu sarakstā ierakstiet vienu darbību, kuru jūs variet izdarīt jau šodien. Ja jūs koncentrēsieties uz vienu konkrētu darbību, jūs varēsiet pilnībā izmantot enerģiju, kuru dāvās aprīlis.
 
Šāda taktika palīdzēs jebkuras problēmas risināšanā, ar kādu jums nākas sastapties. Mājās, darbā, citās dzīves jomās. Tā var jums noderēt arī citu sarežģītu problēmu risināšanā, piemēram, strīdīgu situāciju nokārtošanā personīgajā dzīvē. Jūs variet rakstīt par savām jūtām, par partnera jūtām, par to, kas, pēc jūsu domām, ir jāpasaka, un par to, kas ir ticis pateikts jums. Uzrakstījuši to visu, sastādiet sarakstu ar to, ko jūs varat izdarīt attiecībā uz katru jautājumu.
 
Varbūt jums šim ir jāuzdod šim cilvēkam kādu konkrētu jautājumu vai, iespējams, ir jāuzraksta vēstule šiem cilvēkiem. Jūs variet apzināti pieņemt lēmumu neveikt nekādas darbības, nogaidīt kādu laiku, atstāt visu mierā, pirms kaut ko uzsākt. Pat, ja jūs esiet izlēmuši neveikt nekādas darbības vai nogaidīt, uzrakstiet par to, lai zinātu, ka šajā brīdī jūs esiet pieņēmusī tieši šādu lēmumu.
Kamēr jūs nogaidāt, tas palīdzēs jums izvairīties no apjukuma un satraukuma.
 
Lai ko arī jūs darītu šajā mēnesī, lai noskaidrotu kā ir ar vienu vai otru jautājumu, tas palīdzēs jums pilnībā izmantot produktīvo enerģiju, ko nes aprīlis.
 
Uz kādām kopējām lietām mēs varam cerēt 2013.gada aprīlī?
 
Šis mēnesis būs ļoti aktīvs – īpaši tajā, kas attiecas uz sociāla un politiska dialoga veidošanu, svarīgu lēmumu pieņemšanu un stratēģisku soļu speršanu. Rodas iespaids, ka visi, neatkarīgi no tā vai viņi to vēlas vai nē, ir vai nav gatavi tam – kļūst aizvien enerģiskāki.
 
Tie no jums, kuri vēlas ņemt vērā šo informāciju vai – tieši pretēji – ir pilnībā koncentrējušies uz saviem uzdevumiem un labi tiek galā ar savām problēmām, varēs piedalīties sabiedriskajās lietās, gūstot no tā lielu labumu. Turklāt, daudziem nāksies rīkoties pat neapzinoties, cik ļoti ātri viņi attīsta notikumus jeb cik ātri notiks pārmaiņas, tiklīdz tām būs ielikts pamats.
 
Šajā mēnesī būs daudz kļūdu. Aprīlī gaismā nāks senas sazvērestības. Iespējams, jūs kļūsiet par lieciniekiem skandāliem politikā vai arī uzzināsiet sensacionālas ziņas. Tas viss palīdzēs situācijas attīstībai. Viss, kas ir sastāvējies sabiedriskajā vai personīgajā sfērā, aprīlī tiks izkustināts no vietas, kas var kļūt par iemeslu dramatiskiem notikumiem vai zināmam nemieram.
 
Tāpēc nebūs par lieku būt praktiskiem un „nezaudēt galvu”/neapjukt saistībā ar sabiedrībā notiekošajiem notikumiem, lai tādējādi jūs spētu piemēroties to attīstībai un neatpalikt.
 
Tas no jums prasīs garīgos spēkus. Ja jūs ļausiet notikumiem izvērsties, neatrodot iespēju to izmantot savā labā, jūs atpaliksiet. Aprīļa notikumu gaitā izanalizējiet savas jūtas un to, kādu mācību jūs varat gūt no notiekošā.
 
Kad notikumi sabiedriskajā dzīvē sāks attīstīties, ir būtiski, lai jūs neļautos pārlieku lielām emocijām vai bailēm. Nepatīkamie jaunumi, kas kļūs zināmi šajā mēnesī – tas vienmēr ir avots, kas sniedz cilvēcei iespējas attīstīties tālāk.
 
Pat, ja jaunumus būs grūti saprast un smagi pieņemt, ļaujiet sev izjust šīs sāpes, ļaujiet sastapties ar grūtībām un, izejot tām cauri, dodieties tālāk. Ticiet, ka visas problēmas, kas kļūs zināmas, beigu beigās atrisināsies.
 
Kas mums vēl būtu jāzina par 2013.gada aprīļa mēnesi?
 
Ir būtiski, lai šis mēnesis mūs atkal-apvieno ar dabas spēkiem. Saikne ar dabu daļēji palīdzēs jums virzīties uz priekšu un būt lietas kursā par notiekošo, turklāt stāvot stingri uz savām kājām.
 
Pievērsiet uzmanību dabai jums apkārt. Nepažēlojiet laiku tam, lai pavērotu, kā augi un dzīvnieki iziet savus augšanas un attīstības ciklus. Dabā pastāv neskaitāmi daudzi veidi, kā parādīt to, kā notiek attīstība: kaut kas izaug uzreiz, kaut kas attīstās ļoti lēnām, dažādu gadalaiku gaitā vai sākumā attīstās ļoti strauji, bet pēc tam palēnina savu augšanu.
 
Piemērojieties attīstības tempiem, apzinieties, ka pat, ja kaut kas ir attīstījies ļoti ātri, ar laiku šī attīstība uzsāk vienmērīgu ritmu. Ar laiku viss atrisinās. Pat, ja dažkārt šķiet, ka notikumi attīstās ļoti lēnam, beigu galā – viss notiek. Dabā izaugsme nekad neapstājas. Tā ir viena no patiesībām visa dzīvā pasaulē. Lai šāda izaugsme notiktu, kaut kam ir jānomirst, dodot vietu jaunajam stādiņam. Nenoliedziet šī fakta patieso izpratni.
 
Jums būs lietderīgi pastaigāties, pavērot kokus, pavērot putnus, apdomāt dabā esošo cikliskumu un to, ka jūs – esiet daļa no tā. Kad aprīlī panīkums un jūsu pašu personīgā izaugsme paātrināsies, tas palīdzēs jums atslābināties.