ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

4. aprīlis
Četri plus četri ir astoņi. Astoņi ir radīšanas skaitlis. Radīšana pastāvīgi ir saistīta ar pārmaiņām.
Tādēļ gulošs astoņnieks ir laulības simbols.
Tu vari darīt, ko gribi, laulība tevi pārveidos. Cilvēkus, kuri grib dzīvot bezrūpīgi, tāda doma neizbēgami baida.
Turpretī tas, kas savā attīstībā ir progresējis, uzskata laulību par labu priekšnoteikumu tādam nolūkam. Jo laulība ir ideāla maltuve tavam ego un tādēļ tieši īstais šinī laikmetā.
Vīrs ar sievu nevar dzīvot kopā, ja katrs domā tikai par savām interesēm. Bez sadarbības jebkura laulība kļūst par elli.
Tātad no tevis ir atkarīgs, kāda būs tava attieksme. Ja tev ir grūtības, jautā sev, ko tu vari mainīt.
Ja tu nezini atbildi, jautā savam partnerim. Viņš to zina noteikti.
Daudziem dzīve šķiet pārāk grūta, sasprindzināta un barga. Protams, daži likteņi ir smagi. Bet arī vissmagākos likteņus palīdz mīkstināt nedaudz mīlestības. Galvenā problēma vienmēr ir ego, patmīlība.
Ego, resp., patmīlība tev dzīvi padara grūtu. Tāpēc visas grūtības, kādas tev ir ar tavu partneri, pieņem ar pateicību, jo tās tev dod iespēju noārdīt tavu ego un tādējādi atvieglināt dzīvi uz ilgu laiku.

5. aprīlis
Smēķēšana grauj tavu veselību. Smēķēšana notrulina tavas jūtas. Smēķēšana un Dievs izslēdz viens otru. Ja tu izpildi nāmasmaranu (atkārto Dieva vārdu, 27.II) un tūlīt pēc tam smēķē, tu atkal izdzēs visas labās īpašības, kurām liki sevī pamosties, atkārtojot Dieva vārdu.
Smēķēšana tevi plaši atver visām negatīvajām enerģijām, kas ir ap tevi. Smēķēšana tevi tā novājina, ka negatīvais netraucēts var tevī iekļūt un tevi ietekmēt. Tas uz tevi izdara spiedienu un līdz ar to ir iemesls, kādēļ daudzi ar laiku smēķē aizvien vairāk.
Smēķētāji domā, ka sevišķi bauda dzīvi. Patiesība ir tāda, ka viņi nebauda to vairāk, bet mazāk.
Viņi vēl vairāk noslēdz sevi pret smalko dievišķo enerģiju, kas viņos atrodas un gaida vienīgi uz to, lai varētu izpausties.
Arī savā meditācijā tu pa īstam nevari tikt tālāk tik ilgi, kamēr smēķē. Turpretī tu pakļauj sevi briesmām pilnīgi sabojāt savu meditāciju, jo meditācijas laikā tev pa galvu staigā visas tās trakās domas, kuras tu esi uzņēmis sevī smēķēšanas laikā.
Tāpēc jau šodien izlem izbeigt smēķēšanu. Negaidi nevienu dienu ilgāk. Kad gribi smēķēt, saki sev: "Šodien ne!" Lūdz Manu palīdzību. Atkārto Dieva vārdu. Un tad vienmēr domā, ka ES tev palīdzēšu.
Bet arī šajā ziņā - tāpat kā citur - ES varu tev palīdzēt tikai tad, kad tu gribi, resp., pats kaut ko dari.