trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

21. aprīlis
Mūsdienu cilvēkus nosacīti var iedalīt divās grupās: tādos, kas lasa, un tādos, kas skatās televizoru. (Ka daži dara gan vienu, gan otru, tam šīs dienas ierakstā nav nozīmes.)
Ar televizoru tev vajadzētu apieties ļoti, ļoti, ļoti piesardzīgi - ja vispār.
Protams, ir interesantas pārraides, piemēram, kultūras tēmām veltītie raidījumi.
Taču nenovērtē par zemu televīzijas briesmas. Visas pārraides, it īpaši aktierfilmas, ir būvētas uz "sasprindzinājuma", bet sasprindzinājums ir tieši tas, kas Rietumu pasaulē tev ir vairāk nekā pietiekami. Tu patiešām meklē sasprindzinājumu. Tā tev ir inde, jo sasprindzinātība ved uz pārspriegumu, bet tādā stāvoklī cilvēkam ir grūti atrast sevi.
Cita problēma ir lasīšana. Daži cilvēki lasa milzīgi daudz. Un kāpēc? Lai zinātu arvien vairāk par arvien mazāk - kā kāds reiz trāpīgi formulēja.
Tas ir nepareizi pašā pamatā, jo uzpūš tavu domāšanu tā vietā, lai to vestu uz mieru.
Lasi maz, bet labas grāmatas, kas bagātina tavu dzīvi, un to mācību izvērs darbībā.
Aizvien domā par to, ka viss, ko tu redzi, dzirdi un jūti, tevī iespiežas un tevi ietekmē. Tāpēc uzmanies tāpat kā ar barību, lai tu neuzņemtu indi. Tas tev varētu ļoti kaitēt.
Un tas viss, lai gan tu domā, ka esi "tikai" vienu filmu noskatījies, "tikai" vienu grāmatu izlasījis.

22. aprīlis
Ko tu vari darīt, kad esi slims?
Sameklē labu ārstu. Liec sev iedot kādu ārstniecības līdzekli, kas veicinātu tavu izveseļošanos.
Vairumā gadījumu tam nevajadzētu būt līdzeklim, kas apspiež simptomus. Bet ir gadījumi, kad pret slimības perēkli jāvēršas ar stiprām zālēm.
Taču izplatītā patika uz antibiotikām nav bez briesmām. Daudzos gadījumos slimība tiek apspiesta, bez kā jūs no tās varat iegūt vismazāko mācību.
Slimības ievada attīstības iespēju un dod jums izdevību koriģēt iespējamās kļūdas jūsu uzvedībā.
Tādēļ izmanto slimību kā iespēju mierīgi padomāt par sevi. Nopietni apsver, kas tev jāmācās, resp., uz ko slimība grib vērst tavu uzmanību.
Slimības nerodas vienīgi no baktērijām vai vīrusiem ķermenī, bet no jucekļa, resp., negācijām tavā domāšanā. Tas ir punkts, kuru, piemēram, alopātiskā medicīna ņem vērā pārāk maz.
Tāpēc tīri savas domas.
Atkārto Dieva vārdu (27.II.) un lūdz Viņam palīdzību un vadību un tu redzēsi, ka tas pilnīgi droši pavērs tev jaunu ceļu.
Tas arī tādēļ, ka šī metode tev palīdzēs tavā turpmākajā attīstībā, kad tu neesi slims.

23. aprīlis
Nav nekā, ko ES nevaru izdarīt.
Kā tas nākas, ka tu nepiedalies?
Tu domā, ES jokoju? Nekādā ziņā!
Es esmu Dievs. Tu esi Dievs. Vienīgā starpība starp mums ir tā, ka ES zinu, ka esmu Dievs.
ES saku: ja ES esmu ar kādu vīrieti, ES esmu vīrietis. Ja ES esmu ar sievieti, ES esmu sieviete. Ja ES esmu ar bērnu, ES esmu bērns. Ja ES esmu viens, tad esmu Dievs.
Ko tas nozīmē? ES pilnīgi pārvaldu katru cilvēku, katru dzīvnieku, augu, akmeni.
ES esmu viens ar visu. Aiz mīlestības, jo Man patīk kalpot.
Šis ir tas noslēpums: mīli savu darbošanos. Ar padevību dari to, kas tev jādara. Un tava visvarenība palielināsies no dienas uz dienu. Neapturami.