ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

2. aprīlis
Lieldienas svinēt un jēru ēst ir tāpat, it kā ugunsdzēsēji svinētu savu pastāvēšanu ar to, ka nodedzina māju, un apsardze uz jūras ar to, ka nogremdē kuģi.
Kristus neēda gaļu. Viņš bija pārāk cieši saistīts ar visām dzīvajām būtnēm, lai varētu to darīt.
Tas ir pilnīgā pretrunā arī mīlestības vēstij, ko Viņš mācīja.
Kristus precīzi orientējās lielajās sakarībās. Viņš zināja, ka tauta, kas gaļu ēd, uz ilgu laiku sabrūk.
Taču Viņš neuzstājās pret gaļas ēšanu kā Muhameds.
Tas slēpj sevī zināmu traģiku. Kristus atnāca, lai cilvēkiem mācītu mīlestību, mieru un brālību.
Bet viņu ēšanas paradumi palika vairāk vai mazāk nemainīgi.
Tas turklāt ir arī iemesls, kāpēc kristietībai šodien visā pasaulē tik maz garīguma un mīlestības: kas ēd gaļu, tas aktivizē sevī agresīvās tendences. Nav brīnums, ka abos pasaules karos piedalījās gandrīz vienīgi kristīgās nācijas un bez izņēmuma gaļēdāji.
Ēst gaļu ir liels grēks: pirmkārt, tādēļ nogalina augsti attīstītu dzīvnieku, kas lielā mērā ir pretrunā ar nevardarbības likumu (ahimsu), ko ES mācu.
Otrkārt, gaļas ēšana vienmēr paaugstina agresīvo potenciālu, kas katrā cilvēkā ir latents.
Tas viss saistībā ar atbilstoši negatīvu ideoloģiju spiež uz konfliktiem.
Tāpēc atbrīvojies no domas svinēt Lieldienas ar jēra vai kādas citas gaļas maltīti.
Tas būtu dūriens Kristum sirdī. Labāk pieliec pūles, lai šajā svētku dienā tuvotos Viņam, un attīsti cieņu un dziļu mīlestību pret visiem radījumiem.
Tad Lieldienas patiešām ir svētku diena, kuru vērts svinēt.

3. aprīlis
Tavs uzdevums kā cilvēkam ir dzīvot, iegūt pieredzi, kalpot citiem un būt laimīgam.
Spriest drīkst tikai Dievs, jo Viņš vienīgais zina sakarības. Tikai tas, kas cilvēku pazīst daudzus mūžus, var novērtēt, kāds viņš ir.
Vairumā gadījumu tev nav pārskata pat par vienu vienīgu mūžu! Ko tad tu zini? Kā tu vari spriest?
ES tev dodu padomu kritizēšanas vietā citos redzēt pozitīvo. Tāpēc tev nav akli un naivi jākrīt katram ap kaklu. Drīzāk tev tavs skatiens jāskolo tādā veidā, ka tas arvien ātrāk redz labās īpašības.
Cilvēki ir atšķirīgi. Par to nevar būt jautājumu. Ir cilvēki, no kuriem ES tev iesaku turēties tālu, jo viņi tev var kaitēt. Bet tev jāapdomā, ka arī tev pašam ar šīm lietām ir daudz ko darīt. Ja tu būtu savādāks, tad, satiekoties ar cilvēkiem, tu neiedarbotos uz viņu dabas problemātisko pusi, bet kontakts ar viņiem tev dotu daudz prieka.
Uz ko ES gribu norādīt, ir tas, ka tev pret daudziem cilvēkiem var būt "laba mīlestība". Ar to, ka tu pret viņiem attiecies no sirds pret sirdi un liec viņiem skaidri saprast, ka redzi un godā viņos pozitīvo, tu vari - izmantojot mazliet pacietības - viņus fundamentāli pārmainīt.
Tāpēc ES tev dodu padomu: nespried, gadījumu lielākajā daļā tu tā vai tā spried nepareizi. Savu tuvāko labāk satiec ar izpratnes pilnu mīlestību - ar mīlestību, kas zina par cilvēciskās attīstības grūtībām un tieši tāpēc spēj novērsties no dažas ēnas puses.
Un tāpēc, ka mīlestība zina: lai varētu nereaģēt, nedrīkst būt akls.