ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Kāds ir slimības Celiakija cēlonis?


Lolita jautā: Arvien biežāk dzirdu šo vārdu Celiakija. Kā to var izskaidrot no garīgās puses, kas tas ir par cēloni šai slimībai?
Elvita Rudzāte atbild: Medicīnas skatījumā Celiakija ir gremošanas trakta slimība, kas bojā tievo zarnu un kavē uzturvielu uzsūkšanos. Cilvēki, kam ir celiakija, nepanes glutēnu – kviešu, rudzu un miežu olbaltumvielu.
Garīgajā skatījumā visas slimības, kuras ir gremošanas traktā tievajā zarnā ir saistītas ar ikdienas darbu, ko, kā visiem zināms, veido sīkumi. Barības pārstrādes process zarnās vispirms notiek tievajā zarnā. Tas nozīmē, ka dzīves gudrību apgūšana sākas ar sīkumu izpratni, ar kuriem savukārt sākas lielā dzīves izpratne. Visa tievā zarna raksturo dzīves un darba vidus periodu. Kas mīļuprāt nododas dzīves sīkumiem un nepurpina darbiņu dēļ, tam tievā zarna ir vesela. Cilvēkiem, kurus sīkās lietas jeb ikdienas sīkumi satrauc un tracina, tiem var saslimt tievā zarna. Tievā zarna rāda, kā cilvēks attiecas pret mātes, sievas un sievišķīgajiem darbiem.
Celiakija var rasties, ja cilvēku tracina cilvēki lielībnieki (īpaši sievietes lielībnieces), kuri vēlas sevi parādīt par labākiem, gudrākiem, varenākiem nekā patiesībā ir. Piemēram, ja cilvēku tracina cilvēks, kurš lielās, ka pērk tikai firmas zīmes apģērbu, jo šis cilvēks uzskata, ka citas drēbes pērk tikai lauķi, tad cilvēkā, kurš nosoda šādu attieksmi var izveidoties glutēna nepanesība. Glutēns simbolizē vēlmi būt labākam, pārākam par citiem.
 http://domatajs.lv/kads-ir-slimibas-celiakija-celonis/