sestdiena, 2013. gada 20. aprīlis

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

15. aprīlis
Bailes ir smaga problēma. Ne tikai tādēļ, ka tās šodien ir tik izplatītas, bet tādēļ, ka ir grūti ar tām apieties.
Liekas, it kā bailes būtu vajadzīgas un palīdzīgas. Bet rūpīgāk aplūkojot, izrādās, ka bailīgi cilvēki arvien vairāk nostiprinās savās bažās, turklāt piedzīvo daudz negatīva, ar ko viņu bailes pat daudzkārtīgi palielinās.
Jo vairumā gadījumu bailes nesargā. Drīzāk tās rada negatīvus priekšstatus par pasauli, kuri agrāk vai vēlāk atgriežas uz to, kas tiem ļāva izveidoties.
Tā vietā, lai ļautu bailēm sevi vadīt, lūdz Dieva vadību. Lūdz Viņam dvēseles spēku, kas ir nepieciešams, lai varētu sevi uzticēt Viņa vadībai. Un tu pamanīsi, ka tava dzīve radikāli mainās.
Domā aizvien par to, ka ES radīju Universu, ka jebkurā brīdī varu pārvērst debesis par zemi un zemi par debesīm. Vai tu domā, ka Manā varā nav tevi aizsargāt?


16. aprīlis
Mūsdienu cilvēks sevi ir attīstījis vairāk par tīģeri nekā par Dievu. Daudzi cilvēki ir kļuvuši par "cilvēku rijējiem".
Šinī laikmetā cilvēks ir cilvēka vislielākais ienaidnieks.
Pamats tam ir morāles un noturīgu vērtību sabrukums.
Daudzi vairs negrib rūpēties par citiem. Daudzi negrib būt atbildīgi par saviem tuvākajiem. Sevis nodrošināšana uz citu rēķina daudziem ir ideāls. Diemžēl viņi nepamana, ka šis ideāls viņus nekur neaizved.
Cits cēlonis daudzu cilvēku tīģerveidīgajām īpašībām ir tas, ka viņi ēd gaļu, turklāt ļoti daudz gaļas.
Gaļu ēst ir liels grēks. Kas ēd gaļu, tas aktivizē iznīcināšanas tieksmi sevī un citos.
Senajos gadsimtos gudrie dzīvoja džungļos kopā ar plēsīgajiem zvēriem. Tā bija viņu mīlestība, kas padarīja rāmus visbīstamākos zvērus, un tie bija kā jēri pret viņiem.
Ja šie gudrie, kas bija cieši saistīti ar Dievu, būtu ēduši gaļu, tīģeri viņus būtu saplosījuši un pats Dievs nebūtu varējis viņiem palīdzēt uz ilgu laiku.